Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52, jestem za! pomogę i postaram się aby mógł jechać, to co dzisiaj zobaczyłam przelało szalę rozpaczy, mamy teraz ile -10, -15? i co? on nadal zamarza na tym mrozie!!! i nie mówcie mi że nie można mu wygospodarować wolnego kojca, z wyłożonym sianem na podłożu i mnóstwem słomy w budzie!!! on, tak jak i pozostałe psy na wybiegu nie ma szansy aby stąpać na kawałku ziemi wolnej od śniegu, między łapkami lód, jedną podnosi nie wiem czy z bólu i zimna do góry, lód powinien być skuty już dawno przez pracowników lub na bieżąco odśnieżany śnieg przy opadach, wystarczy naprawę chcieć, to jest w dalszym ciągu jakiś horror!
Na pocieszenie (marne pewnie) powiem że dzisiaj Remik został zdjęty z łańcucha i dany do kojca.Wiem, że to nie jest do końca rozwiązanie ale zawsze bez łańcucha.
Błagam dziewczyny, nawrzucajcie mu tam siana i do budy.

Posted

Dziewczyny, tylko te psy czyli Czita i Remik dawno powinny być w kojcu z siankiem, bo od dawna zapowiadane były mrozy.Gdzie empatia obsługi schroniska ?

Posted

dziewczyny, tak naprawdę to my nie powinnyśmy tego mówić ani Wam ani innym osobom zaangażowanym w schronisko, że np. Remika można zwolnić z łańcucha i dać do kojca ze słomą, przynajmniej od 21.11. czyli od wyboru nowych władz spokojnie można było już zadziałać, więc apeluję, oczy i uszy otwarte na zwierzęta, dużo empatii, jak coś jest nie tak, głośno mówić i nie bać się pytać np. weta co jest psu, jak go leczy i czym, mamy prawo wiedzieć, tym bardziej, że opiekujecie się niektórymi pieskami indywidualnie

Posted

tak psami którymi opiekujemy sie indywidualnie to jest łatwiej bo bardzo dobrze je znamy.. dzis w schronisku w boksie byl taki yorkowaty psiak..obciety na krótko i był w boksie bez siana.. weszłam do niego i chciałam wziac go na rece.. ale pomrukiwał.. jednak chwila dłuzej i dało rade- jest juz w kuchni w ciepełku :)

Posted

Mella napisał(a):
dziewczyny, tak naprawdę to my nie powinnyśmy tego mówić ani Wam ani innym osobom zaangażowanym w schronisko, że np. Remika można zwolnić z łańcucha i dać do kojca ze słomą, przynajmniej od 21.11. czyli od wyboru nowych władz spokojnie można było już zadziałać, więc apeluję, oczy i uszy otwarte na zwierzęta, dużo empatii, jak coś jest nie tak, głośno mówić i nie bać się pytać np. weta co jest psu, jak go leczy i czym, mamy prawo wiedzieć, tym bardziej, że opiekujecie się niektórymi pieskami indywidualnie

Mella-zgadzam sie z Toba

Posted

Angel, super, brawo! wiesz o co chodzi.
A co jest z tym Yorczkiem, wiadomo czemu trafił? jak się czuje i zachowuje, można prosić jakieś zdjęcia?

Posted

Mella napisał(a):
Angel, super, brawo! wiesz o co chodzi.
A co jest z tym Yorczkiem, wiadomo czemu trafił? jak się czuje i zachowuje, można prosić jakieś zdjęcia?

piesio był mi taki bardzo znajomy.. hmmm myślałam i myślałam. Wróciłam wieczorem do schronu- znowu na mnie nawarczał ale wziełam go na rece i było juz dobrze. Okazało sie ze to pies mojej dalszej sasiadki. No i wziełam go i zaniosłam do domu :loveu: pies strasznie bał sie petard i okazało sie ze uciekł jak wyszczeliła petarda.. biedactwo.. naszczeście wszystko jest sii ; )

Posted

Angel-no i co sasiadka nie wie ,ze tego dnia sie psa nie spuszcza z linki,petardy sie puszcza 31 grudnia przed popludniem czy jeszcze wczesniej?:angryy:a poza tym dziwna jest ta kobita ,ze pies jej zaginal ,a ona nie zaczela poszukiwac swojego najwierniejszego przyjaciela.Co za opiekunowie zwierzat?:mad:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Angel-no i co sasiadka nie wie ,ze tego dnia sie psa nie spuszcza z linki,petardy sie puszcza 31 grudnia przed popludniem czy jeszcze wczesniej?:angryy:a poza tym dziwna jest ta kobita ,ze pies jej zaginal ,a ona nie zaczela poszukiwac swojego najwierniejszego przyjaciela.Co za opiekunowie zwierzat?:mad:

ja nie wiem.. to jest osoba która mieszka kilka bloków dalej.. nie wiem czemu sie nie zainteresowała ale ważne że w sylwestra nie siedział w schronie.. i jest bezpieczny. nie weim co z nia..

Posted

jest szansa znalazłam fundacje od tych psów napisze do nich tylko jak wezmą rotka z azylu sorki ale nie mogę brać za dużo na swoja głowę bo zwariuje i mnie zamkną w takim kojcu z kratami :)

Posted

Pola17 napisał(a):
jest szansa znalazłam fundacje od tych psów napisze do nich tylko jak wezmą rotka z azylu sorki ale nie mogę brać za dużo na swoja głowę bo zwariuje i mnie zamkną w takim kojcu z kratami :)

A co to za Fundacja?

Posted

Remika znowu uwiązali na łańcuch :(
Ale wzieliśmy i zamkneliśmy go z powrotem w boksie.
Jeszcze jak był prowadzony do boksu Alan go zaatakował i teraz Remiś ma troche pyszczek spuchnięty z jednej strony, ale dostaje leki....