Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie zamieściłam tego wątku w "Weterynarii", bo chodzi mi nie tyle o poradę, co podzielenie się z Wami pewnymi obserwacjami...
Znajoma mojej znajomej ma wyjątkowo nerwowego, lękowo-agresywnego psa po przejściach. Wet przepisał mu anafranil ("ludzki" lek przeciwdepresyjny, stosowany rownież w nerwicy natręctw).
Inny z psów, o ktorym słyszałam, dostaje klonazepam (lek przeciwdrgawkowy i przeciwlękowy, stosowany przede wszystkim w łagodzeniu objawów padaczki)
Czy psom naprawdę można podawać takie leki? :roll:
Wyjątkowo drastycznym przykłądem jest pewna pani, która codziennie podaje swojemu nerwowemu psu... setkę wódki :cool1: Przecież biedak już jest uzależniony!

Posted

[quote name='Behemot']Wyjątkowo drastycznym przykłądem jest pewna pani, która codziennie podaje swojemu nerwowemu psu... setkę wódki :cool1: Przecież biedak już jest uzależniony!
Matko! To prawda???:crazyeye:

Posted

[quote name='Behemot']Niestety tak :angryy: Nie znam tej osoby, opowiadała mi o niej moja znajoma.
Aż trudno uwierzyć, choć ja kiedyś słyszałam historię pewnej kobiety, która upijała swojego syna winem, żeby mieć spokój:angryy:

Posted

Na temat leczenia "ludzkimi" lekami różnych lęków i fobii u psów jest sporo w książce "Pies, który kochał zbyt mocno" Nicholasa Dodman'a, polecam lekturę jeśli kogoś interesują takie zagadnienia z psiego żywota