Behemot Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Nie zamieściłam tego wątku w "Weterynarii", bo chodzi mi nie tyle o poradę, co podzielenie się z Wami pewnymi obserwacjami... Znajoma mojej znajomej ma wyjątkowo nerwowego, lękowo-agresywnego psa po przejściach. Wet przepisał mu anafranil ("ludzki" lek przeciwdepresyjny, stosowany rownież w nerwicy natręctw). Inny z psów, o ktorym słyszałam, dostaje klonazepam (lek przeciwdrgawkowy i przeciwlękowy, stosowany przede wszystkim w łagodzeniu objawów padaczki) Czy psom naprawdę można podawać takie leki? :roll: Wyjątkowo drastycznym przykłądem jest pewna pani, która codziennie podaje swojemu nerwowemu psu... setkę wódki :cool1: Przecież biedak już jest uzależniony! Quote
an3czka Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='Behemot']Wyjątkowo drastycznym przykłądem jest pewna pani, która codziennie podaje swojemu nerwowemu psu... setkę wódki :cool1: Przecież biedak już jest uzależniony! Matko! To prawda???:crazyeye: Quote
Behemot Posted July 27, 2006 Author Posted July 27, 2006 [quote name='an3czka']Matko! To prawda???:crazyeye: Niestety tak :angryy: Nie znam tej osoby, opowiadała mi o niej moja znajoma. Quote
an3czka Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='Behemot']Niestety tak :angryy: Nie znam tej osoby, opowiadała mi o niej moja znajoma. Aż trudno uwierzyć, choć ja kiedyś słyszałam historię pewnej kobiety, która upijała swojego syna winem, żeby mieć spokój:angryy: Quote
andorka1 Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Na temat leczenia "ludzkimi" lekami różnych lęków i fobii u psów jest sporo w książce "Pies, który kochał zbyt mocno" Nicholasa Dodman'a, polecam lekturę jeśli kogoś interesują takie zagadnienia z psiego żywota Quote
Recommended Posts