Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='westie_justa']Super ta kurteczka!
A my mamy nowe zdjęcia w galerii (Doti ze spaceru z Axlem) :D

Dzięki! Wieczorem zajrzę zobaczyć w końcu tego Axla :D A jak suczka się nazywa?

[quote name='chrupcia']http://img155.imageshack.us/img155/2034/dsc0330aw.jpg cuudowna z niej dziewczynka :loveu:
mnie się bardzo podoba Wasza dereczka :cool3: gdzie kupiłaś ?:)

zdjęcie kombinezonu chętnie zobacze :razz:

Dziękujemy :loveu:
Derkę a właściwie kurtkę ;) kupiłam na allegro ale ona jest firmy Dobaz
TU jest np aukcja z taką kurtką

Zdjęcia w kombinezonie nie będzie bo się kompletnie na Lilo nie nadaje i obeicałam jej, że więcej nie będę go zakładać ;)

Posted

Z łapką nienajlepiej. Obciąża ją tylko podczas wolnego chodzenia na smyczy. Jedynym postępem odkąd chodzimy na te różne zabiegi jest to, że kiedy stoi opiera się na niej (wcześniej stojąc w miejscu miała ją podkurczoną w górze). Po każdym wyjściu od rehabilitanta jest duuużo lepiej ale efekt utrzymuje się krótko.

Posted

Wszystkiego najlepszego dla małej!

szczególnie zdrówka!
Moja Cleoś bardzo długo po operacji kulała... i myslałam, ze tak już będzie zawsze. Też był zanik mięśni, a nawet zanik kośc, ja ją sama rehabilitowałam - codziennie w domu wsadzałam do wanny i przytrzymując zmuszałam do pracy łapkami. A teraz już jest dobrze :)

Posted

[quote name='Karolina.']Wszystkiego najlepszego! :)

[quote name='kiniaaa']Wszystkiego najlepszego dla Lilo! :new-bday::BIG::tort:
Oby łapka wróciła do zdrowia:loveu: :laola:

[quote name='chrupcia']Wszystkiego najlepszego dla Lilki :loveu: :BIG:

[quote name='westie_justa']Wszystkiego Naj, Naj, Naj i wycałuj od Dotki Lilo i ode mnie. To Lilo już dorosła kobita jest;) :D
A my już niedługo dwa latka;)

[quote name='Yourii']Witamy !
świetne foty ! i jaki psiak przeuroczy :)

[quote name='Nati28']Zdrówka dla malej oraz wszystkiego najlepszego!! :loveu:

[quote name='Ewa&Duffel']Wszystkiego najlepszego ! Zdrówka przede wszystkim ;)

Dziękujemy :D Lilo wyściskana i wycałowana :D

[quote name='karkakarka']

Wszystkiego najlepszego dla małej!

szczególnie zdrówka!
Moja Cleoś bardzo długo po operacji kulała... i myslałam, ze tak już będzie zawsze. Też był zanik mięśni, a nawet zanik kośc, ja ją sama rehabilitowałam - codziennie w domu wsadzałam do wanny i przytrzymując zmuszałam do pracy łapkami. A teraz już jest dobrze :)

Dzięki :) Jak długo zajął całkowity powrót do zdrowia?

[quote name='chrupcia']Chodziło mi o dereczke ze zdjęć np. na avatarku :) bardzo fajna jest ;)

Aaaaa, to jest derka firmy 3rd Pole o taka: http://www.3rd-pole.com/e-shop/product_info.php?cPath=21_27&products_id=82 ;)

Posted

Operacja była w marcu, a mała doszła do siebie po wakacjach, więc trwało to tak mniej więcej 6 miesięcy. Jak tylko zrobiło się ciepło to zaczęłam z nią chodzić na coraz dłuższe spacery i wydaje mi się, że to była dla niej najlepsza rehabilitacja. Jednak do tej pory jedna noga jest chudsza - ale nie widać tego, tylko, jak się dotyka to czuć.

Posted

karkakarka napisał(a):
Operacja była w marcu, a mała doszła do siebie po wakacjach, więc trwało to tak mniej więcej 6 miesięcy. Jak tylko zrobiło się ciepło to zaczęłam z nią chodzić na coraz dłuższe spacery i wydaje mi się, że to była dla niej najlepsza rehabilitacja. Jednak do tej pory jedna noga jest chudsza - ale nie widać tego, tylko, jak się dotyka to czuć.

Moja przechodziła co prawda operację w zupełnie innym celu niż Cleośka ale może czas powrotu do zdrowia będzie podobny :roll:
No nic, na razie minęło 3.5 miesiąca.

Posted

Zbliżają się Święta więc postanowiłam sprawdzić się w roli cukiernika i upiec Lilo ciasteczka :evil_lol:

Robiłam mniej więcej według takiego przepisu:

Jeżeli chcemy, aby nasz psiak też zasmakował świąt, możemy specjalnie dla niego upiec ciasteczka, od których nie rozboli go brzuch.

Potrzebujemy:

3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki mleka w proszku
1 duże jajko
1/2 szklanki mielonej wołowiny
wodę według potrzeby

Zagniatamy ściśle ciasto i formujemy ciasteczka, np. w kształcie czworonożnego pupila. Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 2000C. Po wystudzeniu ciasteczka przechowujemy w lodówce. Do szybkiego spożycia.

Miałam troszeczkę więcej mąki i mięsa a zamiast całego jajka dałam 2 żółtka. No i zdecydowanie krócej piekłam.

Wyszło tak:

Może nie wyglądają pięknie ale piesa już je uwielbia :D Mam nadzieję, że nie rozboli jej brzuch... :roll: