Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej!
oj bidulka, taka malutka a tyle już przeszła... oby wróciła całkowicie do zdrowia :)
Ja to w zeszlym roku też miałam takie leczenie, rehabilitację, laser i magnetronic, strasznie mnie to męczyło...
A mała jak to znosi??

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiniaaa napisał(a):
hej!
oj bidulka, taka malutka a tyle już przeszła... oby wróciła całkowicie do zdrowia :)
Ja to w zeszlym roku też miałam takie leczenie, rehabilitację, laser i magnetronic, strasznie mnie to męczyło...
A mała jak to znosi??

Już jest co raz lepiej :D Rehabilitację znosi kiepsko - to straszna panikara... :roll: Nawet laser który nie ma prawa boleć ją "boli". Piszczy i próuje uciekać chociaz NIC nie czuje :shake: Ćwiczenia w domu to też jest masakra. Ale co poradzić, trzeba robić na siłę - będzie wdzięczna ;) Mnie męczy o tyle, że musze jeździć 2x w tygodniu na drugi koniec Warszawy, sama rechabilitacja zajmuje ~45 min a potem jeszcze trzeba wysuszyć.

Ja jestem zdziwiona tym terminem u fryzjera. W lato to było zrozumiałe - wszyscy strzygli, ale teraz? Wygląda na to, że ludzie zaczęli dbać o swoje psy :D No nic, jest juz tak zarośnięta że musi tam iść. Poszłabym do innego salonu ale tu juz byłam i wyszło fajnie a poza tym nie boję się jej tam zostawić - przy psie zawsze pracują 2 osoby (tzn pani strzyże itp a pan trzyma psa, podnosi i uspokaja) to dobry sysytem zwłaszcza z łapką po operacji. Pies nie musi byc nawet "umocowany" za szyję na żadnym wysięgniku.

Dziękuję za wszystkie odwiedziny. Zaraz nadrobię zaległości w Waszych galeriach ;)

Posted

Wymiziaj malutką ode mnie:multi:
Niecodzienna sytuacja że piesek ma takie zabiegi, nic dla niego przyjemnego, ale tak jak mówisz gdy już wyzdrowieje będzie wdzięczna ;)

Zapraszamy do nas na fotki! :)

Posted

Yorkomanka napisał(a):
Czytałam gdzieś o problemach twojej malutkiej, dobrze że z łapką już dużo lepiej:loveu:
No właśnie sylwester:-( moje biedna sierotka będzie się trząść:placz:

Przede wszystkim-witam w galerii-Lilo jest śliczna.
A co do sylwestra- wcale nie powiedziane ,ze będzie się trząść. mój np. szczeka na petardy:) A łapeczka biedna, ale dobrze,że już zdrowieje.;)

Posted

Przypomniało mi się jeszcze, że cały czas zastanawiam się nad prezentem urodzinowo-mikołajkowo-gwiazdkowym dla psicy :D Myślałam o poszerzeniu naszej skromnej kolekcji obroży i smyczy (stąd te pytania o Lupine) i jakiejś fajnej zabawce.

Zabawką prawie na pewno będzie TRIXIE Dog Activity Game Bone
Co do obroży mam problem... :shake: Zawsze chciałam kupić jej taki komplet http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1816 ale może jednak zdecydować się na coś innego? Lupina już wybiłyście mi z głowy ;) Myślałam też o jakimś fajnym, cieniutkim łańcuszku na którym mogła by nosić adresówke (takim tylko dla ozdoby) ale nie mogę znaleźć ani jednego niezaciskowego - nie szukam dławika tylko łańcuszka zapinanego na konkretną długość.

Może mogłybyście mi coś podpowiedzieć?

Posted

kiniaaa napisał(a):
Wymiziaj malutką ode mnie:multi:
Niecodzienna sytuacja że piesek ma takie zabiegi, nic dla niego przyjemnego, ale tak jak mówisz gdy już wyzdrowieje będzie wdzięczna ;)

Zapraszamy do nas na fotki! :)

Już zaglądam! :D

Balbina12 napisał(a):
Przede wszystkim-witam w galerii-Lilo jest śliczna.
A co do sylwestra- wcale nie powiedziane ,ze będzie się trząść. mój np. szczeka na petardy:) A łapeczka biedna, ale dobrze,że już zdrowieje.;)

Dziękuję - to Yorkomanka pisała, że Jej Odi będzie się trząść ale w sumie to też się tego trochę obawiam - zwłaszcza, że nie wiem czy będę w domu. Tzn ktoś na pewno będzie, nie zostawimy piesy samej ;) ale to może być np moja mama.

Posted

Kilka nowych zdjęć z dzisiejszego spaceru :D

I na koniec....co robi pies kiedy zobaczy mysz/nornicę przebiegającą przez drogę i wskakującą w zaspę...? :diabloti: wskakuje w tę zaspę za nią... :evilbat:

[SIZE="1"]a jego pani zamiast go wyciągnąć robi zdjęcia :evil_lol:

Posted

Super zdjęcia i ciuszki też. A jak z włosami na nogach, przyczepiają się śniegowe kulki? bo mojej bardzo i kombinezon pilnie muszę zamówić;) Zaglądnijcie dzisiaj wstawię nowe fotki z zimowego spaceru:)
Ta a Dotka ma też niezłą reakcję tylko że w lato jak zobaczy sójkę leci przez pół lasu i gapi się na drzewo stojąc na 2 nogach:)
Wygłaszcz Lilo ode mnie i wywąchaj od Doti:)!!

Posted

Kulki się robią ale jest tak zajęta niuchaniem i bieganiem, że zwraca na nie uwagę dopiero po powrocie do domu/w samochodzie. Kombinezon też mam zamówiony (ma być na początku tygodnia) bo jednak w tej derce+bluzie trochę się trzęsie... OK, wieczorem zajrzę na 100% :D
Jak tylko się obudzi - wygłaszczę i wywącham :)

Posted

Dzięki;) moja aż takim zmarźluchem nie jest ale jak ma tych kulek dużo to ją wkurza i ma całe zesztywniałe nóżki, jak jedzie na sankach:) to się wtedy trochę trzęsie.
Zdjęcia będą około 20:00;)

Posted

Lilo to śniegowy potwór:lol:

A co do sylwestra- wcale nie powiedziane ,ze będzie się trząść. mój np. szczeka na petardy:smile:

A ja ci mówię że będzie:eviltong:, wiem co było rok temu i wiem jak moje psisko reaguje na hałas więc wiem że będzie:p chociaż rok temu nie było tak strasznie źle trząsł się dopiero jak huki się nasiliły bo na początku były tylko pojedyncze wystrzały ale potem...:shake:

Posted

Ola & Kajtek napisał(a):
Cześć ! :multi:
śliczne zdjęcia :loveu: :loveu: :loveu: http://img413.imageshack.us/img413/8079/51123662.jpg ślicznotka :loveu: :loveu: :loveu:
Lilo śliczne ma ubranko :loveu: :loveu: :loveu: :cool3:

Dziękujemy :D

Ewa&Duffel napisał(a):
Bardzo ładnie się Lilo prezentuje w swoim zimowym wdzianku :)
Ja dziś w parku widziałam yorka w kurtce z futrzanym kapturem, myślałam, że padnę :roll:

Lilo to raczej "model sportowy" niż "dama" więc i ubranka muszą być przede wszystkim wygodne i praktyczne. Futerka nie wchodzą u nas w grę ;)

Yorkomanka napisał(a):
Lilo to śniegowy potwór:lol:

A ja ci mówię że będzie:eviltong:, wiem co było rok temu i wiem jak moje psisko reaguje na hałas więc wiem że będzie:p chociaż rok temu nie było tak strasznie źle trząsł się dopiero jak huki się nasiliły bo na początku były tylko pojedyncze wystrzały ale potem...:shake:

Yeti :evil_lol:
Oj może nie będzie tak źle z ty sylwestrem...? ;) Damy sobie radę.

chrupcia napisał(a):
http://img413.imageshack.us/img413/8079/51123662.jpg małe cudeńko masz koło siebie :cool3:

Dziękuję! :loveu:

Posted

[url]http://img522.imageshack.us/img522/5166/81232754.jpg[/url] Lilo jest baaardzo fotogeniczna! i ma piękne umaszczenie :loveu:

[url]http://img43.imageshack.us/img43/6935/45119344.jpg[/url] niezłego dała nura w zaspę ;)

Posted

[quote name='Yorkomanka']dobranoc:loveu:[/QUOTE]

dobranoc :)

[quote name='kiniaaa'][url]http://img522.imageshack.us/img522/5166/81232754.jpg[/url] Lilo jest baaardzo fotogeniczna! i ma piękne umaszczenie :loveu:

[url]http://img43.imageshack.us/img43/6935/45119344.jpg[/url] niezłego dała nura w zaspę ;)[/QUOTE]

Dziękuję :loveu:
Obudziły się w niej dzisiaj instynkty "psa na szczury":evil_lol::evil_lol:

Posted

Tak w ogóle to dopiero kiniaaa zwróciła mi uwagę, że się nie przedstawiłam:oops:

Mam na imię Basia i mam 20 lat ;) [SIZE="1"](i nie piję od ... - a nie sorry, to nie to forum ;))[/SIZE]