evel Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Hm, byłam tu już i nie wiem dlaczego się nie wpisałam :niewiem: W każdym razie - dzień dobry :grins: Już na obrożowym zauważyłam, że Lilo to fajniutka sunieczka :) Ale nie wiedziałam, że bidulka tyle przeszła... Moja Zu kocha yorasy, jeśli są... grzeczne :evil_lol: Quote
barberry Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [SIZE="1"]Widocznie coś Ci się tu nie spodobało skoro nie chciałaś napisać :watpliwy::nonono2: Witamy, witamy :D No niestety, dopiero rok a wizyt u weterynarzy i innych speców miała już tyle co niejeden psi staruszek. Ale zdarza się. Entuzjazmu, humoru i chęci do zabawy jej nie brakuje. Jest po pierwszej cieczce a nadal zachowuje się jak szczeniak ;) No to Zu pokochałaby Lilo! :D Nie jest typem yorka dziamgoczącego i podgryzającego wszystko co się rusza. Na spacerach w ogóle nie szczeka, nigdy. [SIZE="1"]W domu czasem jej się zdarza... :evil_lol: Chodzi ładnie na luźnej smyczy a spuszczona z niej potrafi się fajnie bawić :D Umie rozruszać nawet najbardziej spokojnego psa - ale przyjaźnie. Jedyne co jej się zmieniło po cieczce (na szczęście) to to, że już nie leci do każdego psa zapraszając do zabawy. Te większe sama nauczyła się omijać z daleka. Quote
Guest Fusiafusia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Hej Basiu ! Śliczną masz sygnaturę :cool3: :loveu: ! A co tam u was ???. Quote
barberry Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Cześć Ola! :) Dzięki - stwierdziłam, że nowa fryzura zasługuje na nową sygnaturę :D A żyjemy jakoś. Chwilowo przeżywam, że uczniowie szkół mają w piątek wolne a ja na uczelni nie :watpliwy: Quote
Guest Fusiafusia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 hehe :D ! Jestem zła bo... do szkoły w piątek idę...! :placz: Quote
kiniaaa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 barberry napisał(a):Cześć Ola! :) Dzięki - stwierdziłam, że nowa fryzura zasługuje na nową sygnaturę :D A żyjemy jakoś. Chwilowo przeżywam, że uczniowie szkół mają w piątek wolne a ja na uczelni nie :watpliwy: Ja mam w piątek tylko jeden wykład, na który nie chodzę, to jakbym miała wolne w sumie :evil_lol: Hihi Basiu nieźle Cię pocieszyłam :lol: Nie zamartwiaj się, my za to mamy jako studenci 3 miesiące wakacje i tego nic nie przebije :diabloti: Quote
Yuveza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Cześć Basia!:multi: Właśnie fajna sygnatura:D jak ją zrobiłaś? sama? no mamy wolne (:evil_lol:) ale nie zamartwiaj się..:calus: a uczelnia to co to?:-? Quote
chrupcia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Cześć Basiu :) śliczny banerek i śliczna obróżka :loveu: Kinga- w sumie mnie wystarczy moje dwa miesiące wakacji i dwa tygodnie ferii w semestrze, jak dla mnie bardziej korzystnie :eviltong: :p Quote
kiniaaa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='chrupcia'] Kinga- w sumie mnie wystarczy moje dwa miesiące wakacji i dwa tygodnie ferii w semestrze, jak dla mnie bardziej korzystnie :eviltong: :p U nas jest jeszcze tydzień ferii, ale mi akurat w tym roku usunęli i mam wcześniej o tydzień wakacje :razz: No i dwutygodniowa sesja w każdym semestrze, a róznie to bywa i np teraz mam ok 1,5 tygodnia wolnego bo egzaminy mam przed sesja w większości :p W letniej już tak nie będzie, bo będzie więcej egzaminów i jeszcze licencjat :eviltong: Quote
chrupcia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 kiniaaa napisał(a):U nas jest jeszcze tydzień ferii, ale mi akurat w tym roku usunęli i mam wcześniej o tydzień wakacje :razz: No i dwutygodniowa sesja w każdym semestrze, a róznie to bywa i np teraz mam ok 1,5 tygodnia wolnego bo egzaminy mam przed sesja w większości :p W letniej już tak nie będzie, bo będzie więcej egzaminów i jeszcze licencjat :eviltong: ojojoj no to i tak dobrze masz, moja siostra nie dość że dwa miesiące wakacji, usunęli jej ferie, bo ma dużo modułów teraz na roku, ale znając Ją zaliczy wszystko za jednym razem i będzie miała ten tydzień wolny :p kujonka :lol: Quote
kiniaaa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 chrupcia napisał(a):ojojoj no to i tak dobrze masz, moja siostra nie dość że dwa miesiące wakacji, usunęli jej ferie, bo ma dużo modułów teraz na roku, ale znając Ją zaliczy wszystko za jednym razem i będzie miała ten tydzień wolny :p kujonka :lol: U mnie na wydziale moduły wprowadzili dopiero rok po mnie :lol: Ale żeśmy u Basi nagadały hehe :p Quote
barberry Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 A ja mam WSZYSTKIE ćwiczenia akurat w piątek. 8-16!! :angryy::angryy: Egzaminy rozłożyli tak, że pełnych dwóch tygodni ferii nie będę miała. Banerek oczywiście nie sama - zamawiany tym razem tu: http://www.dogomania.pl/threads/144174-CavalierkaaStyle-FreeGraphic-for-YOU-! fajnie, że się podoba :D Justa, uczelnia to studia. W moim przypadku Uniwersytet Warszawski ;) Quote
barberry Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 tamdadadam! Nowa obroża part II :evil_lol: na moim POTWORZE :eviltong: Myślę, że na razie ostatnia. [SIZE="1"] zdjęcie wszystkich zrobię może jutro bo dzisiaj jestem już leń :D Quote
chrupcia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 ta obroża peacepup jest naprawdę cuudowna :cool3: Quote
Ewa&Duffel Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Świetny jest ten wzór, zawsze żałowałam, ze nie jest dostępny w większym rozmiarze. A jak fajnie Lilo zapozowała :cool3: Quote
barberry Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Dzięki, dzięki :D Też zawsze podobał mi się peace pup ale wszyscy przestrzegali mnie przed szerokością 3/4'. Wiem, że 1cm to dla nas za wąsko więc długo nie mogłam się zdecyować. W końcu stwierdziłam, że raz się żyje i kupiłam te 18mm :diabloti: Nie żałuję, świetnie pasuje. Może dlatego, że Lilo ma dość długą szyję to wygląda to proporcjonalnie. Ewa, u Was jest za to go-go gecko! Uwielbiam ten wzór i żałuję, że nie ma węższych :evil_lol: Quote
Karolina. Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Oooo... widzę znajomy wzorek :cool3: :loveu: Ale dla mnie to trochę za szeroko, ja bym się na 18mm chyba nie zdecydowała :eviltong: ;) Quote
barberry Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Mówiłam, że kupię :D Może na tamtym zdjęciu wygląda szeroko ale popatrz na przykład tu jaką ona ma długą szyję zwłaszcza w tej fryzurze ;) To już nasza druga obroża 1.8cm i już widzę, że będzie tą główną :loveu: A w ogóle to przypadkiem dzisiaj czytałam w nowym Moim Psie, że prawidłowo dobrana obroża psa powinna mieć szerokość conajmniej dwóch kręgów szyjnych. Wiedząc, że tych kręgów u każdego psa jest siedem można to sobie dość łatwo wyobrazić :razz: Quote
Yuveza Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Świetna obroża, i piękna dłuuga szyjka, dlatego ja lubię jak Dota ma ogoloną bo też jest taka długa;) Quote
Yuveza Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 i gumeczka pod kolor dobrana, teraz tej goliznie to zimno by było, ale ma super kurteczkę! i nóżki ma fajnie obcięte;) Quote
barberry Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 westie_justa napisał(a):i gumeczka pod kolor dobrana, teraz tej goliznie to zimno by było, ale ma super kurteczkę! i nóżki ma fajnie obcięte;) Gumeczka to akurat przypadkiem ;) Kupiłam ostatnio całą paczkę kolorowych, cienkich gumek ale takich jak dla ludzi. Mam już dość tych mini recepturek wyrywających włosy :shake: Dzięki :D Quote
Ewa&Duffel Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jaka dama :loveu: http://img402.imageshack.us/img402/9838/79214103.jpg Śliczną ma kurteczkę, pasuje jej ten kolor :) Quote
Yuveza Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 barberry napisał(a):Gumeczka to akurat przypadkiem ;) Kupiłam ostatnio całą paczkę kolorowych, cienkich gumek ale takich jak dla ludzi. Mam już dość tych mini recepturek wyrywających włosy :shake: Dzięki :D Ja też kupowałam takie dla ludzi, recepturki, a takie gumeczki to nie mogłam znaleźć, ale mam 2 błękitną i różową, kupiłam też jej takie gumki ale trochę za duże;) Quote
barberry Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Tu np sa takie malutkie: http://allegro.pl/kolorowe-gumki-gumeczki-do-wlosow-york-gratis-i1398938722.html ale tak jak napisałam - mnie one wkurzają, mam wrażanie że wyrywają włosy :angryy: Ja mam teraz mniej więcej takie "materiałowe": http://allegro.pl/mix-kolorow-gumki-do-wlosow-100sztuk-e10-g53-i1392680775.html tylko chyba trochę cieńsze i są ok. Muszę je milion razy przekładać ale robi się ładna, stojąca kitka :D [SIZE="1"]Pamiętaj Justa, że Twojemu psu nie potrzebne!! :diabloti: Jak mnie dzisiaj Lilo zaskoczyła! Zrobiłam wieczorem dzień prania psa i na koniec postawiłam ją jak zwykle na stole do wysuszenia suszarką. Psica nie lubi zabiegów pielęgnacyjnych ale zwykle jakoś tam stoi na tym stole i daje się wysuszyć. Dzisiaj przełom! Tak jej się spodobało ciepełko, że aż się na tym stole położyła przymykając oczy z wyrazem błogiego zadwolenia na mordce :lol: Skończyłam suszenie, zawiązałam kucyka, wyłączam suszarkę a ona zaczęła ją trącać nosem i "mruczeć"! :crazyeye::crazyeye: Włączyłam ją z powrotem, skierowałam na psa a Lilo znowu z błogim spokojem się położyła. Doszło do tego, że zdjęłam ją ze stołu na dywan, obok położyłam włączoną suszarkę, psica się położyła i leżała tak dobre pół godziny! :crazyeye: Mój pies NAPRAWDĘ nie lubi pielęgnacji i głośnych dźwięków więc jestem mega zdziwiona. Quote
Recommended Posts