Leksi Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Witajcie Piszę do was z powodu decyzji którą muszę podjąć. :oops: Mianowicie przyjęcie psiaka w typie beagla. Mam wiele pytań, kilka książek (nie konkretnie o tej rasie, ogólnie o psach) które przeczytałam nie rozwiały moich wątpliwości. Może zacznę od początku... Moja bliska koleżanka, ma znajomych którym niedługo oszczeni się sunia, w wyniku tak zwanej "wpadki". Wygląda jak beagle ale wątpię by nim była naprawdę. Ponieważ szczeniaki ludzie ci oddają za darmo. A ja zawsze marzyłam o beaglu, i nawet jeśli pies ten będzie tylko wyglądał jak przedstawiciel tej rasy to będę zawsze o niego dbać i kochać. :p I teraz zaczynają się schody, ponieważ mam 2 koty i nie wiem czy beagle jako pies gończy (a nawet tylko pies w typie) nie okaże się dla nich niebezpieczny. Czasem zdarza się że są u mnie malutkie kociaki (na tymczas) i boje się że pies może zrobić im krzywdę. Niby wiem że to kwestia wychowania, ale rozsądek każe mi o to zapytać, dowiedzieć się. U mojej cioci w domku jednorodzinnym są psy kategorii 6 (posokowce bawarskie), no i zdarzyło się im zagryźć kota). :roll: No i nie wiem czy beagle dogada się z moją sunią (kundelek) oraz nie będzie miał jakiegoś ogromnego instynktu który każe mu zabić mojego królika (sunia którą mam nie interesuje się zajęczakiem wcale). :shake: Czy starczy psu że wyjdzie 3 razy dziennie na dwór? I ostatnia kwestia, czy pies dogada się z moją suczką? Czy może lepiej żebym wzięła drugą sukę? Z góry dziękuję i pozdrawiam. :p Quote
Recommended Posts