Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No w przypadku drugiego sadysty to raczej różnicy w barwie strzyżonego nie będzie :-) Czarne zostanie czarne. A decyzja coraz bliżej :-)

• 2 weeks later...
  • Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedno czarne zostało już odfutrzone, choć dzielnie walczyło o zachowanie sierści :diabloti:

Z innej beczki. Po długim weekendzie byłam służbowo na konferencji kolejowej. Organizator poza urządzeniami dla kolei produkuje także sprzęt dla wojska, w tym trenażer - do ćwiczeń w zestrzeliwaniu samolotów (tu link)

www.arex.com.pl

Jeden trenażer przyjechał na konferencję i można było spróbować swoich sił :)

Zdjęcie: Marek Pielech

Posted

="http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/trenazer.jpg

Chłechłechłe :evil_lol: Symuator na pięćdziesiąte urodziny konstrukcji ?ZSU-23-2 albo 2M3 "Wróbel" bodajże, jak w wersji ze Strzałą/Igłą. Z samych działek samolot da się zestrzelić pod warunkiem że leci nie za nisko, niezbyt wysoko, w miarę po prostej i dość powoli :-) Prędzej śmigłowiec, ale te nowoczesne z reguły też mają nestety działka, co gorsza bardziej szybkostrzelne i naprowadzane celownikiem nahełmowym... Ale w Iraku i Afganistanie ZSU rewelacyjnie się sprawdziły do demolowania samobójców w samochodach z materiałem wybuchowym atakujących bazy. Paradoksalnie jedną z najbardziej udanych konstrukcji w Iraku była improwizacja - ZSU-23-2 na Starze z chałupniczym opancerzeniem :-)
No dobra i tak zazdroszcze też bym sbie postrzelał na symulatorku :-)

Posted

PsiA została jeszcze poprawiona nożyczkami, wygląda teraz jak elfik :lol:

AD. Symulator - stary ale jary, ot co! :eviltong:

Inne zaległości - kolega z pracy ;)

Napiszę tu jeszcze kilka słów o Trevorze.
Trevor jest kundelkiem, trójłapkiem z Palucha, jednym z naszych ulubieńców. Na początku lutego Trevor zachorował, był operowany. Operacja się udała, ale... od lutego pies praktycznie nie wstaje. Przyczyną są zmiany zwyrodnieniowe stawów. Zmiany te nie mają bezpośredniego związku z operacją, ale wygląda na to, że przy jej okazji stało się coś, co spowodowało, że się nagle ujawniły. Wcześniej to był aktywny, radosny pies o takim pięknym uśmiechu:

Teraz Trevor jest kupką nieszczęścia, która gryzie z bólu.

Jest dla niego szansa, jest osoba, która zgodziła się go przyjąć na rehabilitację, ale to niestety będzie kosztować.
Dlatego prosimy o pomoc dla Trevora:
Muszę umierać miesiącami w cierpieniu..? Nie, ale potrzeba pomocy

Posted

Dorota, kociszcza życzą smacznego ;)
A ja ich karmę odbieram w sobotę. Wydawało mi się, że miałam jeszcze dużo kociej karmy, ale okazuje się, że głodomory zeżarły już prawie cały 10-kilogramowy worek :mad: Więc w samą porę ta wymiana :)

Magda, przeczytałam na vitowym wątku, że sama postarasz się sfotografować moja ofiarę, więc to ja pytam: gdzie zdjęcia czarnego barana?
(Od razu nie robiłam, bo było ciemno, potem weekend, a potem mi się nie chciało :p Nie chce mi się tez zgrać komórkowych zdjęć z wczorajszego SPaceru, choć chciałam je tu wstawić :roll:)

Bo wczoraj znów byłyśmy na pięknych łąkach pod skarpą ursynowską :loveu:

Ale ten kanałek teraz już suchy, tylko błotko zostało :)

Posted

Dorota, karma odebrana, kotwory powinny być zadowolone :)
Usiłowałam Ci wysłać SMSa, ale nie przeszedł, nie wiem, dlaczego.

KWL, jak idą zdjęcia czarnego barana? ;)

magdyska, to urządzenie służy do odstrzału niektórych ludzi :roll:
Ino nie ma go wszędzie tam, gdzie by się przydało :diabloti:

Dostałam wczoraj malutką tabliczkę czekolady :)

Tu lepiej widać rozmiar

Kosteczka

I coby nie było, że nie ma PSów - też w sumie czekolada ;)

Czekolada ma 1100g, jedna kosteczka to około 3/4 normalnej tabliczki czekolady :)
Czekolada jest deserowa. No i właśnie, Magda (morisowa) - nawiązując do jakiejś dawnej rozmowy: wedlowska czekolada deserowa ma 51% kakao, a gorzka ma jakieś 64%. Czyli deserowa jest słodsza, choć też dość gorzka ;)

Posted

Zgadza się, mniam mniam :sabber:

W najbliższą sobotę wybieram się z PSicami zaprezentować nasze -khe khe- umiejętności na Pikniku nad Dolinką. Jeśli ktoś z warszawiaków ma czas - zapraszam :)

Plakat w wersji duuuuużej - tutaj
(to największe zdjęcie na plakacie z uśmiechniętym ryjkiem jest moje :)
znaczy mojego autorstwa :p Model niestety nie żyje :-()

Z wiadomości bieżących: miałam dzisiaj nietypowego gościa, ale bardzo krótko. W dwie godziny zebrał się na tamten świat. Akurat tyle, ile trzeba, żeby naszykować klatkę oraz zakupić składniki i zrobić specjalną mieszankę dla piskląt.

Kicia.
Kicia jest mocno zaintrygowana, albowiem otworzyłam jej na oścież okno.
Ale w tym oknie coś jest!

Nie daje wyjść...

Hmmmm

morisowa napisał(a):
jak zwykle będę Cię podziwiać...

edit: grrr, guuupie trzy serwery bez synchronizacji czasu!

No bo tyle marudziłaś o tym, że musisz mieć siatkę u siebie, że w końcu kupiłam i zamontowałam :p (Chwalu! Tę w oknie zamontowałam praktycznie samodzielnie! Została druga na balkon i z tym już sobie sama nie poradzę.)

Co do synchronizacji serwerów - taaaa :diabloti: A na miau jest w tej chwili godzinę temu. Ale bez kilku minut :p

Posted

Wiesz, teraz jak patrzę na zdjęcia, to też mam na nią chrapkę.
A została na działce...

Znowu dorwałam ptaszora na sesję zdjęciową:

Nie ma to jak dzikie zwierzęta w mieście :evil_lol:

Posted

Jaka czekolada :mdleje::mdleje:
Gdzie takie można kupić? :crazyeye: :evil_lol:

"Absolutnie" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ta kawka to młoda nie? Co zrobiłaś że nie uciekła? :evil_lol: i siedzi Ci na dłoni? :crazyeye:

Posted

[quote name='alicjazar']A jak ten pan chce się zdrzemnąć, to kładzie się na podłodze? :evil_lol: Niechaj się Ala o Tatę nie martwi,
Bo kiedy Tata do snu się ukada,
To każda PSicA robi miejsce Tacie,
Każda do Taty przytula się rada
.

Jak to powiedziała moja Mama :D

[quote name='anetta']Jaka czekolada :mdleje::mdleje:
Gdzie takie można kupić? :crazyeye: :evil_lol:

Ta kawka to młoda nie? Co zrobiłaś że nie uciekła? :evil_lol: i siedzi Ci na dłoni? :crazyeye: Czekolada od Wedla, zapewne kupiona w pijalni czekolady :)

Kawka młoda. Dorwałam ją w rogu ogrodzenia, jak nie umiała sobie poradzić - podniosłam ją i posadziłam na górze murku, po czym poleciałam po aparat. Siedzi mi na dłoni i to nawet chętniej niż ten poniżej parę tygodni temu. Ale oba młode zaraz po zrobieniu zdjęć uznały, że one jednak potrafią latać i to wykorzystają :evil_lol:

[quote name='morisowa']ale
to rude!!! i z ręką na grzbiecie?! :crazyeye: Ruda suka, to co się dziwisz, że się pcha każdemu do łóżka :eviltong:
Przecież się wyraźnie boi, woli nawet nie patrzeć, kto ją dotyka :evil_lol:

Poprzednio już przecież bawiła się z Tatą w "pogonić Agę 2" :p

[quote name='Bonsai']Pierwsze, co zobaczyłam to...
OGONEK!
Przepięknie się tu prezentuje! :loveu: Dla miłośników Ogonka zagadka - co to jest i w jaki sposób?

A tego pana spotkałam rano. Nie jestem pewna, kto zacz:
ptacy :: PICT4295.flv video by Punia1 - Photobucket

Posted

Miłosnicy oganka odpowiadaja na zagadkę:
Punia stojąca na przednich łapkach :multi: czyli ogonek przewyzszajacy Puniową rzeczywistość :loveu:

Wyrazy podziwu dla mamy :crazyeye::loveu::crazyeye: - jej talent wierszoklety-parafrazisty mnie ujął. Jesli mnie i Gimlonia pamieta, to pozdrów ją od nas serdecznie :p

Posted

Mama pamięta, czyta osobiście i każe powtórzyć, co następuje:
Nie zapomina się tak mięciutkiego futerka, jakie ma Gimli.
Pamiętam i pozdrawiam ich oboje.

Odpowiedź prawie poprawna - Puń na zdjęciu opiera się tylko na jednej łapce :)
A tu moment później:

A to specjalnie dla Magdy, Tata szybko zgrał z aparatu mi przesłał z tekstem
"Może szybko umieścisz,żeby Magda mogła skomentować" :razz:

I jeszcze trochę pleneru:

I taki sobie zwykły wieczorny spacerek po drodze
filmy :: PICT4272.flv video by Punia1 - Photobucket