Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='morisowa']Apsa, kiedy wreszcie film? książka przeczytana i oddana!
Z tego, co słyszałam, to Ty ode mnie musisz odpocząć :p

Posted

Tak, byłam na mieście. Tak po prostu. Tzn. pretekstem było odebranie książki z antykwariatu w BUWie (i przy okazji zakup dwóch kolejnych), ale generalnie ja wybrałam się na miasto :)

Posted

Anetta, starałam się, jak mogłam :razz:

Magda, ja zwykle też nie.
Ostatnio widuję głównie śnieg i solne nacieki na asfalcie...

Święta, święta i po świętach, po Trzech Królach, czas sprzątnąć syppiącą się choinkę.
Na pożegnanie - zdjęcia choinkowych 'szkaradków' ;)

Posted

Gość, gość, mamy gościa :multi:
Jajka są wszechstronne :evil_lol:
Zostały kupione trzy, nie jestem już pewna, na które święta, chyba Wielkanoc właśnie. Wiosennie świąteczne, w kwiatki, kurczaczki i zajączki... i ze złotym sznureczkiem, dzięki któremu idealnie się nadają do powieszenia na choince :lol:

Już wprawdzie po świętach, ale okazuje się, że to nie koniec prezentów.
Psy dostały nowy domek :evil_lol:

Vito idealnie się w nim mieści

Ślimak-li to czy może żółw? :-o

Po zastanowieniu jednak ślimak: ślimak, ślimak, pokaż nogi :p

Obroża na każdy rozmiar psa - i na Vita...

... i na Punię :evil_lol:

Posted

Puniowa biżuteria nowa

i Punia w pełnej krasie

Sabcia w "prezencie"

zbliżenie :diabloti:

'Ja też wszystko przymierzałam, ale wstydzę sie aparatu'

Posted

Na zakończenie:

Informujemy, że żadne zwierzę nie ucierpiało podczas produkcji materiału zdjęciowego.
Wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci i zdarzeń jest przypadkowe i niezamierzone.
...
no prawie

Posted

Ale ossso chozi? Coś nie tak? :evil_lol:

Gwoli wyjaśnienia, 'prezenty' dostaliśmy od osoby, która adoptowała od nas kota :)
Budka jest rozmiaru tak w sam raz na Punię, tzn. pies wielkości Puni ma tam stosowny luz. Saba jako zwinna, giętka i lubiąca się czasem zwinąć w niemal supełek też spokojnie się tam mieści i nawet czasem sama układa się w budzie. Roxa jest wielkości pośredniej, lubi kryjówki, więc jej też się budka podoba. A Vito... Vito to Vito :evil_lol: To było tak, że jak pojawiła sie buda, zachęcałam po kolei wszystkie suki, żeby tam wchodziły, nagradzając smakołykami w środku. Potem wpuściłam do pokoju Vita, a on stwierdził 'tam pachnie żarciem' i wlazł do środka :p

Kot wymieniony na zestaw kolczatek :lol:

i drugi kot - do wymiany ;)

Posted

Vito to głównie futro :-) Tak pod futrem to ma budowę niewiele mocniejszą od Saby i jest bardzo giętki i zwinny. Na pierwszy rzut oka wszyscy go oceniają na wagę 30+kg (ja na początku także:-), a jego faktyczna normalna waga to do 25kg.
Vito się wciśnie wszędzie gdzie tylko jest szansa na żarcie lub zabawę i głaski :-)

Posted

Wiedziałam, że nasze prezenty się spodobają :evil_lol:

Anetta, ślimok pokazał rogi już dawno :diabloti:

Wczoraj w schronisku 5 'naszych' psów poszło do adopcji :multi:
I przedwczoraj jeden z moich ulubieńców :multi:
Więc jest :smilecol::laugh2_2::sweetCyb::cunao:mniej więcej.

Dziś obrabiałam zdjęcia, aktualizowałam stronę, wszystko przy pomocy Kici :evil_lol:
Kicia tradycyjnie. Nie, tam nie było miejsca na kota :evil_lol:

Posted

Duma?
PSice oświadczają, iż są dumne z samej możliwości zaprezentowania prezentów w naszym fotoblogu na tak wyśmienitym forum, jak dogomania! :obrazic:

Przy okazji, nie chce ktoś prawie oswojonego rudo-białego kotka, który nie odgryzł ręki osobie doświadczonej w obsłudze dzikusów?

Posted

[quote name='APSA']Duma?
PSice oświadczają, iż są dumne z samej możliwości zaprezentowania prezentów w naszym fotoblogu na tak wyśmienitym forum, jak dogomania! :obrazic:

Przy okazji, nie chce ktoś prawie oswojonego rudo-białego kotka, który nie odgryzł ręki osobie doświadczonej w obsłudze dzikusów?

No dobrze dobrze. Ale jakoś Punia nie wygląda na zbyt zadowoloną:eviltong: z możliwości prezentowania się na wyśmienitym forum ;).

Oj nie -> "prawie" oswojony kotecek:cool1: (?)

Posted

Ech, wszyscy wokół twierdzą, że Punia się już nie uśmiecha tak, jak kiedyś :cool1:

Prawie oswojony. Coś nie tak? :evil_lol:
W przyszły weekend wraca na działki, skąd przyszedł. Chyba że zechce zostać całkiem oswojonym koteckiem.

A tymczasem ...
wycieczka do arboretum :)

Hedera helix

Daglezja

Klon jakmutam niepamiętam :oops: chyba strzępiastokory :p