Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ooo dopiero co Betty wklejała zdjecie tego motyla(w sensie gatunek ten sam).
One takie rzadkie a tu już drugi FB gdzie widzę pazia królowej ,ciekawe:roll::p:roll:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może teraz na nie sezon... To jest szósty paź królowej, którego widzę w swoim życiu, drugi w Warszawie (poprzednio w Warszawie widziałam jednego z 10 lat temu). Ten jest ranny - widać, że ma naderwane skrzydło, poza tym miał ranę na tułowiu. Pewnie odpoczywał po przygodzie z ptakiem. Chwilę po tym, jak go posadziłam na kwiatach i zrobiłam zdjęcia - odleciał.

Kolejne bliskie spotkania:

Dogorywający chrabąszcz

Czajka - straszajka

:cool3:

Nieostre, ale tu widać, jakie to maleństwo - jak przerośnięta dżdżownica

Powiedziałąm mu, żeby lepiej nie siedział na drodze :p

Posted

Wszystko ładne tylko chrabąszcz błeeeee,panicznie się ich brzydzę i boję,jeżu juz się zaczęły tragedia po zmroku nie wyjdę bez kaptura z domu ,będę wysikiwać psy i nawiewać:oops::oops::roll::-(

Posted

betty_labrador napisał(a):
dzieki Monia :)

Nie ma za co ;) Dodam jeszcze, że wije to jest z kolei moja fobia ;) Żadne chrząszcze mi nie straszne ale na widok wija Monia nogi podwija ;)
A gdybym zobaczyła taką skolopendre olbrzymią (ta sama rodzina a raczej gromada) to normalnie bym chyba umarła na zawał serca. Tak samo jeszcze reaguję na szerszenie.

Posted

Widzę, że jestem szczęśliwy człowiek, bez alergii, bez fobii. Kiedyś się bałam pająków, ale to było wyuczone. Stwierdziłam, że nie ma sensu się ich bać i przestałam :p
A chrabąszcze w dzieciństwie łapałam i karmiłam nimi nietoperze :lol:

Betty, mnie teraz tym bardziej ciekawi, co to za motyl u Ciebie. Takiego nigdy nie widziałam.

Co nieco obozu - zdjęcia Marty Jermaczek.

zajęcia o stresie

Posted

Cześć Asiu :) Powtórzę się, ale Twoje psy są cudowne, to dla mnie psie ideały. Dużo musiałaś pracować, żeby uzyskać taki poziom wyszkolenia?

Posted

Eriu napisał(a):
Cześć Asiu :) Powtórzę się, ale Twoje psy są cudowne, to dla mnie psie ideały. Dużo musiałaś pracować, żeby uzyskać taki poziom wyszkolenia?

pewnie dzien w dzien :razz: intensywna praca...

ale w ogole tez podziwiam zwlaszcza Sabusie :) ktora jest super pieską :loveu:

Posted

Paź żeglarz... teraz będę się zastanawiać, czy aby na pewno wszystkie pazie królowej, które widziałam, były paziami królowej :hmmmm:

Skoro PieSy są gwiazdami galerii, to trzeba poszukać PieSów.
Była Punia, teraz będzie Saba (autor zdjęć j.w.)

Piwko...

PSy dwie:

Posted

ja tez raczej zawsze u sibeie widzialam te żeglarze ;) ale ten co ostatnio u siebie wkleilas jednak wygaldal inaczej-wiec raczej nie zawsze widzialas tylko żeglarze ;)

sliczna Sabusia :loveu:

ps. u mnie wstawilam zdjecia sladow, i nie wiem co to -moze lis? jakbys zajrzala i mogla stwierdzic co to :)

Posted

Betty, zajrzę w wolnej chwili. Z tymi dzikami się tak mądrzę, bo się świeżo w kwietniu dowiedziałam, czym się różni trop dzika :grins:

Anza, nie mów, że ich jeszcze nie widziałaś ;)

Jeszcze zdjecia od Marty :)

Czego nie należy robić z obcym psem :evil_lol:

Dwie szczęśliwe :p

ja :oops:

Posted

Betty, dzięki :)

Eriu, Płotka coraz lepiej.
W sobotę było tak:

Teraz muszę ją pilnować, żeby nie przesadzała.

Z Kici wychodzi prawdziwa natura ;)

Gwiazdor :)