APSA Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Jamnik należy do innego kawałka rodziny, nawet się już tu kiedyś pojawiał. Rodzina wyjechała na tydzień na wakacje, a jamnik... w sumie też :lol: Jednak paskud trochę Kicię goni, w każdym razie skoczył na nią, jak ją wpuszczałam do domu. Za karę wrócił do siebie (po drodze odbierając właścicielkę z lotniska) ;) A co do powiększenia stada, to :razz: zobaczymy. Jamnik raz jeszcze Szkolenie świnki morskiej :cool3: Quote
APSA Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Słońce, słońce, słońce :multi: W takim słońcu nawet chłodna jesień jest pełna uroku :) Quote
APSA Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 O chłodzie najlepiej świadczył poranny wygląd trawnika: Psy przed zimą przybierają barwy maskujące: Quote
APSA Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Dzięki :) Fotobukiet się odblokował :multi: a więc mogę Was zamęczać :evil_lol: Punia czuje się już dobrze :razz: To znaczy tak mi się wydaje... ... że dobrze :hmmmm: Quote
APSA Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Saba i to, co Saby lubią najbardziej :lol: Aż jej piłeczka bokiem wyszła :roflt: PieS z kneblem :evil_lol: po prostu ":evil_lol:" i bardziej nostalgicznie :) Quote
APSA Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Haraldozwierz :) i Agolot - na takie potworki można się natknąć w ciemnym lesie ;) ... i na łące Quote
APSA Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Na koniec - last but not least ;) - Harietta Szczurza Morda lub inny Wydroń :) Harietta w lesie Harietta na ścieżce Harietta nadchodzi Harietta na nas patrzy Harietta ma nas gdzieś To bynajmniej nie wszystko, co mam :lol: Quote
APSA Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Ile wizyt! :lol: Harietta wydaje się młodsza i zdrowsza, niż sądziłam :) A po kąpieli zrobiła się miła w dotyku i błyszcząca :loveu: Mój ogród Ha-rakterek :diabloti: Idę... Idę! IDĘ!!! Quote
Dada M Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 No właśnie. Zawsze mam ogromny problem z określeniem, nawet w przybliżeniu, wieku schroniskowych podopiecznych. Zęby, siwizna, ogólny stan - to wszystko jest mylące. Taki Harald wyglądał, jakby był jedną łapą w zaświatach - i nie widzę, żeby w grafiku na najbliższe 2 lata rozważał udanie się w tamtą stronę Podczas przygotowywania wizytówek dla psów złapałam się na tym, że prawie każdy "jest w wieku ok. 7 lat" - jeśli nie mam namacalnych dowodów w postaci np. zdjęcia z przyjęcia, gdzie widzę szczenię, to mam poważne wątpliwości. Dla mnie każdy z nich może mieć zarówno 5, jak i 12 lat Harietta Quote
Bonsai Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ojjj, cudownie, że Harietta zostaje w rodzinie! :loveu: Gratulacje! Ależ się małej poszczęściło!! Quote
morisowa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [url]http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/Harietta/PICT0741.jpg[/url] 120 cm psa :evil_lol: Quote
APSA Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 120 cm jamnika... w łóżku :evil_lol: pozdrawia gości :loveu: Quote
Czoko Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Zaglądam i podziwiam po kryjomu... bo nowe dogo mnie w dalszym ciągu nie lubi :evil_lol: Harietta jest śliczna! Uwielbiam podziwiać Twoje cudne przyrodnicze zdjęcia - oprócz kolorowyh teraz szron a w Białowieży koraliki rosy :multi: Quote
mru Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 no nie no! toż to cała galeria! to ja się zapisuję :cool1: śliczne zdjęcia, APSA - możesz mi na siwamordka@gmail.com podesłać jakieś fotki swoich psiaków? :) Quote
magdyska25 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Przyznaje się bez bicia:evil_lol: że regularnie śledzę galerię ale zazwyczaj "po cichu" nie komentując poczynań np. Harietty, która zamieniła budę na wygodne łóżko (ostatnio z tego co pamiętam było legowisko:diabloti:). Quote
APSA Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Dada, ja też mam coraz większy problem z określaniem wieku. Młodsze mają dla mnie 2-5, starsze 4-8, staruszki 9+. Tak naprawdę precyzyjnie da się ocenić tylko szczeniaki. Większości psów w wieku ok 10 lat oczy leciutko mętnieją. Harietta też tak ma, więc oceniłam ją na 10. Ale dwoje niezależnych weterynarzy po zębach dało jej 5. No ale zęby kłamią. Oczy też kłamią. Także zęby Harietty mają 5 lat, oczy mają 10, a reszta psa? :niewiem: Bonsai, dziękujemy :loveu: Czoko, wiem, że nas po cichu podglądasz (tak jak i ja Waszą galerię), ale zawsze to miło, jak się ujawnisz :loveu: Mru, miło Cię tu widzieć :) Może lepiej, jak dom Ci zdjęcia na CD? Będę miała mniejszy problem z przebieraniem :evil_lol: Magdyska, Ty cichośledziu! Harietta stosuje zasadę najwygodniejszej dostępnej powierzchni. Poprzednio jedynie posłanie było dostępne, ale kiedy ktoś tylko uchyli drzwi do wersalki... :diabloti: Harietka się bawi sznurkiem :loveu: Oto dowód :roflt: Quote
morisowa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/Harietta/PICT0907.jpg jaka udana fotka :eviltong: Quote
APSA Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Morisowa, na forum wklejam tylko to, co najlepsze :evil_lol: (usiłuję też wkleić film z zabawy, ale przy tym łączu chyba się nie załaduje na serwer :shake:) Jej podłużność w innej pozie: A to akcja Saba, złaź z kanapy - Saba nie lubi dotyku, kiedy usiłuje się zdrzemnąć, nawet takiego: Oraz foto-dokumentacja osiągnięcia Harietty - wejścia po schodach. Schody mamy straszne, bo ażurowe, dla niektórych psów to przeszkoda nie do pokonania ;) Harietta dała się namówić na próby i bardzo stopniowo weszła na samą górę. A jak już weszła i zobaczyła, gdzie się znalazła - to się przeraziła :lol: Wykręcenie na przedostatnim stopniu i zejście na dół to nie jest problem. Ale jak się już jest na samej górze, to schody jawią się jako coś tak przerażającego, że strach nawet na nie spojrzeć: Quote
APSA Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Ganianki w ogródku: brak światła, nienajlepszy sprzęt i psy w ruchu => kiepskie zdjęcia. Ale co tam, w końcu to dokumentacja początków jej nowego życia Cztery suki: Aga biega? Trzeba lecieć za nią! Z Sabą lepiej się nie bawić, ale sprawdzić trzeba Quote
morisowa Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='APSA'] Oraz foto-dokumentacja osiągnięcia Harietty - wejścia po schodach. Schody mamy straszne, bo ażurowe, dla niektórych psów to przeszkoda nie do pokonania ;) Harietta dała się namówić na próby i bardzo stopniowo weszła na samą górę. A jak już weszła i zobaczyła, gdzie się znalazła - to się przeraziła :lol: Wykręcenie na przedostatnim stopniu i zejście na dół to nie jest problem. Ale jak się już jest na samej górze, to schody jawią się jako coś tak przerażającego, że strach nawet na nie spojrzeć: Dzielna Harietta, Moris ją podziwia :p Quote
magdyska25 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 No i proszę sunia się rozbrykała:lol:. A gdzie jedyny mężczyzna w psim stadzie? Quote
*anusia&ajlu* Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 ale masz fajna galerie a psiaki jakie cudne:loveu: bede czasciej odwiedzala usciskaj psiaki odemnie bo sa urocze, tyle energii a juz wiekowe mordki slodkie Sabe podziwiam piekna hienka:loveu: Quote
justynaz87 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jeszcze nie gratulowałam... Harietta jednak zdarzył się cud :multi:. Ślicznie wygląda, taka żwawa i wesoła. Szkoda tylko, że nikt z zewnątrz nie umie tego dostrzec i w końcu psa adoptuje wolontariuszka (której niezłe stado się zgromadziło w rodzinie :cool3:). http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/Harietta/PICT0915.jpg - takie zdjęcia ogrzewają serce w beznadziejnych, bez adopcyjnych okresach. Jeszcze niedawno widziałam Hariettę smutną w klatce a tutaj w ciepełku na mięciutki "posłanku". :loveu: Quote
Bonsai Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ktoś ukradł Sabę... Saba - Profil - Zoorbit.com Quote
Recommended Posts