KWL Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='APSA']W tym roku znów mamy lęg kopciuszków. [...] i w razie potrzeby atakują wroga :evil_lol: Jedyny komentarz jaki mi się nasuwa: Sturzkampfflugzeug Junkers Ju 87 część I - Lotnictwo - Konflikty Zbrojne - www.konflikty.pl Quote
APSA Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Tak, Punia znudzona jak mops jest urocza :loveu: Aż zmobilizowała moją mamę do zrobienia tego zdjecia :cool3: Ad. kopciuszka - dałam to zdjęcie na innym forum na konkurs fotograficzny z tytułem Lotnicza bomba przeciwpiechotna :evil_lol: Trochę komórkowego kiczu :) A to niedzielne pranie psiego posłanka :lol: Quote
APSA Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Jeśli by ktoś jeszcze myślał, że u mnie psy mają dobrze - oto nowy dom Haralda :diabloti: Rezydencja od środka Detale (izolacja od podłoża itp.): Ogólnie -dom dostał certyfikat Kicia-approved :lol: A tu radość psa z nowego domu :evil_lol: (a tak naprawdę to na powitanie. Po aparat poleciałam dopiero po chwili tej głupawki :loveu:) Harald :: PICT6303.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
justynaz87 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 No APSA coraz lepiej ten pies u was ma, kot też jakiś wystraszony :shake:, biedactwa... Ale Harald wcześniej też był taki żwawy? Fajnie wygląda :p! Quote
morisowa Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Ech, Apsa, podbijasz poprzeczkę :shake: Muszę coś wymyśleć, bo wyjdzie na to, że Buba nie ma u mnie tak źle :roll: a poważnie - jejku, Harald się cieszy! jak on fajnie biega :loveu: LUDZIE, ADOPTUJCIE STARUSZKI!!!! Quote
magdyska25 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 :-o On biega:-o:loveu: Edit: Morisowa zgadzam się z Tobą w 100%-> ludziska starszy pies też może dać dużo radości i jeszcze zadziwić;) Quote
APSA Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Justyna, w schronisku to on nawet truchtem nie chciał chodzić. A kot wystraszony, bo go wsadziłam do jaskini lwa - Harald goni koty :diabloti: Tak, on biega, Biega, BIEGA :multi: Nawet nie tylko na powitanie i za kotem (za kotem mu już nie daję, na dwór wychodzą na zmianę), ale też po prostu - za mną. Wczoraj się z nim ganiałam po ogrodzie :loveu: I nie tylko biega, także skacze. Ze schodów w bloku skacze (:mad:), przez rowki skacze, przeskoczył przez rower, który leżał na drodze. Żywy, energiczny pies. Specerki po polu standardowo bez smyczy :) Zapinam go, jak widzę jakiegoś psa, bo do samców sie stawia. Raz spotkaliśmy znajomą z dwiema suczkami, bardzo mu sie spodobały :cool3: Jak się rozchodziłyśmy, musiałam go przypiąć, bo by poszedł za nimi :lol: Sabcia :lol: A to zrobione w piątek. Niosłam coś do samochodu i zabrałam Roxę. Roxi: "Jedziemy wreszcie do domu???" I z soboty. Wolontariat na Paluchu - ratowanie wróbelka 8) Wróbelek dorósł do momentu, kiedy ptaki opuszczają gniazdo. Opuścił je prosto pod łapy Lucka spod kociarni. Wyglądał zdrowo, więc go tylko przełożyłam w bezpieczniejsze miejsce. Quote
APSA Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Przedwczoraj omal nie zgubiłam psa :shake: Przechodziliśmy przez rów, poślizgnął się i wpadł w błoto, i bał sie wyjść tą ścieżką, którą wyszłam ja z sukami (a poprzedniego dnia w innym miejscu bez problemu przeszedł). Zaczął łazić w te i wewte , ja sie zastanawiałam co robić i w którymś momencie zauważyłam brak psa. Rów zarośnięty, nad rowem też - ani nie przejdę, ani psa nie wypatrzę. Na szczęście znalazł sie po drugiej stronie - od strony domu. Wczoraj już przez żadne rowy nie chodziliśmy, tylko poszliśmy do lasu na poziomki :) Saba sie wynudziła, Punia się pasła trawą, Harald sie w końcu położył, a Aga zbierała :lol: Powrót Już w domu :) A poziomki były pyszne, pachnące słońcem :loveu: Tylko komórka się raczej nie nadaje do zdjęć makro. Harald miał blisko dwugodzinny spacer - i nie wyglądał na specjalnie zmęczonego :) Quote
morisowa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 A ja też dorwałam się do poziomek :eviltong: I to podlaskich :p Quote
APSA Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Poziomki, już na samą myśl mi ślinka cieknie :facelick: W domu za to zażeram się porzeczkami. Muszę tylko uważać, żeby przy okazji nie spożyć takiego cosia: A to z wizyty w schronisku :) Quote
APSA Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Pan Mysz :grins: Mysz :: DSCF2617.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
APSA Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Harald staruszek ze zwyrodniałym kręgosłupem, "popsutymi" tylnymi łapami itd. :) Oj, nieładnie :nono: :evil_lol: Rozwiane uszy! :loveu: Pies, którego wzięłam, bo wyglądał, jakby był jedną łapą w grobie... (byłoby więcej, ale bateria w aparacie padła :evil_lol:) Harald :: PICT6465.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
magdyska25 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 No co taki upał to o kwiatki trzeba dbać żeby nie zabrakło wody->podlać przede wszystkim:diabloti:. To tylko świadczy na korzyść -dba o wygląd ogródka (dobrze że nie pieli?:evil_lol:) Rozszalało się u Ciebie psisko:loveu: Quote
APSA Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Od pielenia jest Saba :evil_lol: Poza tym Saba i Punia zajmują się trochę pracami gruntowymi, a Aga zbieraniem owoców. Trochę wieczornego kiczu :) Quote
APSA Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Zachód pod psem :) A to Jezioro dwóch kijanek :) a może i trzech. Są piękne, ogromne :) Quote
Czoko Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Nareszcie mi zadziałało Dogo i mogę się ujawnić ze podziwiałam Twoje zdjęcia! Robisz świetne ujęcia makro! Zawsze marzyłam o zrobieniu zdjęcia profilu psa i nigdy nie zdążyłam! Quote
anetta Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/Zalesie/PICT6526.jpg Ale super :cool2: Domek to z czego jest? wygląda jak czekoladowy :evil_lol: Quote
morisowa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/Harald/PICT6485.jpg co za szczęśliwa morda :loveu: Apsa, super, że go zabrałaś! Choć te nieliczne staruszki mają okazję zaznać domu. (a ja teraz myślę i sobie marudzę ... Mamrotka, Florek, Sancho... ale Trevor... ale schody i Moris ... ale nic nie chcę bo Roxa miała być tymczasem... ale różne inne opcje...) Quote
APSA Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Ewa, dzięki :) :oops: Sekret robienia zdjęć z profilu, to opanowane stój - zostań ;) Mi bardzo ułatwia sprawę to, że obie PSice są spokojne i same z siebie potrafią ustać chwilę bez ruchu. Anetta, domek z piernika, Baba Jaga w środku mieszka :evil_lol: A poważnie to z gliny. W liceum mieliśmy raz zajęcia z ceramiki i popełniłam takie coś :) Magda, też się cieszę, że go zabrałam. I póki co, wbrew zapowiedziom - nie żałuję :) Choć znów będę musiała więcej kombinować, żeby połączyć w miarę bezboleśnie różne PLANy i inne chęci. A Mysza..? znam to, opcje i ich brak, wyrzuty, chęci, bezsilność, wszystko naraz Jeszcze a propos Haralda. Na tym zdjęciu kogoś mi przypomniał. Nie mogę znaleźć tamtego zdjęcia, to jest najbardziej zbliżone - podobny :) Rety, jak ja miałam dość tego szarego smarkacza :diabloti: Quote
Anza&Hacker Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Zachód pod pSem najlepszy! :loveu::loveu::loveu: Quote
tangerine74 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/Zalesie/PICT6520.jpg Lisy tam u Was do zdjęć pozuja??? :loveu: Quote
Bonsai Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Niesamowita metamorfoza Haralda. Tak poza tym, ja też na bieżąco zaglądam do Waszej galerii, ale jakos udzielam się mniej - w ogóle na dogo mniej ostatnio piszę. Quote
APSA Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Anza, :) mam jeszcze trochę zdjęć, które powinny Ci się spodobać :razz: Dorota, pozują, wystarczy im to wyklikać ;) Bonsai, jeśli idzie o Haralda - widać, jaki jest u mnie szczęśliwy :evil_lol: Te miny mówią wszystko :lol: A stara się, jak może - pilnuje moich rzeczy... ... co jest przecież bardzo męczącym zajęciem ;) A ja niewdzięczna nawet go nie chcę biednego wpuścić do domu Harald :: PICT6579.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
magdyska25 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/Harald/PICT6581.jpg Nawet karteczka z imieniem właściciela legowiska ("Sara") nie pomogła:evil_lol: I tak śmiem twierdzić że Harald ma u Ciebie DOBRZE!:diabloti: Quote
Recommended Posts