KWL Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 No w przypadku drugiego sadysty to raczej różnicy w barwie strzyżonego nie będzie :-) Czarne zostanie czarne. A decyzja coraz bliżej :-) Quote
APSA Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Jedno czarne zostało już odfutrzone, choć dzielnie walczyło o zachowanie sierści :diabloti: Z innej beczki. Po długim weekendzie byłam służbowo na konferencji kolejowej. Organizator poza urządzeniami dla kolei produkuje także sprzęt dla wojska, w tym trenażer - do ćwiczeń w zestrzeliwaniu samolotów (tu link) www.arex.com.pl Jeden trenażer przyjechał na konferencję i można było spróbować swoich sił :) Zdjęcie: Marek Pielech Quote
Anza&Hacker Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Oj Asia - jak tak możesz... na samoloty polować? :eviltong: psinA wygląda bardzo fajnie po "fryzjerze" :cool1: Quote
KWL Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 ="http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/trenazer.jpg Chłechłechłe :evil_lol: Symuator na pięćdziesiąte urodziny konstrukcji ?ZSU-23-2 albo 2M3 "Wróbel" bodajże, jak w wersji ze Strzałą/Igłą. Z samych działek samolot da się zestrzelić pod warunkiem że leci nie za nisko, niezbyt wysoko, w miarę po prostej i dość powoli :-) Prędzej śmigłowiec, ale te nowoczesne z reguły też mają nestety działka, co gorsza bardziej szybkostrzelne i naprowadzane celownikiem nahełmowym... Ale w Iraku i Afganistanie ZSU rewelacyjnie się sprawdziły do demolowania samobójców w samochodach z materiałem wybuchowym atakujących bazy. Paradoksalnie jedną z najbardziej udanych konstrukcji w Iraku była improwizacja - ZSU-23-2 na Starze z chałupniczym opancerzeniem :-) No dobra i tak zazdroszcze też bym sbie postrzelał na symulatorku :-) Quote
APSA Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 PsiA została jeszcze poprawiona nożyczkami, wygląda teraz jak elfik :lol: AD. Symulator - stary ale jary, ot co! :eviltong: Inne zaległości - kolega z pracy ;) Napiszę tu jeszcze kilka słów o Trevorze. Trevor jest kundelkiem, trójłapkiem z Palucha, jednym z naszych ulubieńców. Na początku lutego Trevor zachorował, był operowany. Operacja się udała, ale... od lutego pies praktycznie nie wstaje. Przyczyną są zmiany zwyrodnieniowe stawów. Zmiany te nie mają bezpośredniego związku z operacją, ale wygląda na to, że przy jej okazji stało się coś, co spowodowało, że się nagle ujawniły. Wcześniej to był aktywny, radosny pies o takim pięknym uśmiechu: Teraz Trevor jest kupką nieszczęścia, która gryzie z bólu. Jest dla niego szansa, jest osoba, która zgodziła się go przyjąć na rehabilitację, ale to niestety będzie kosztować. Dlatego prosimy o pomoc dla Trevora: Muszę umierać miesiącami w cierpieniu..? Nie, ale potrzeba pomocy Quote
tangerine74 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Asiu, dzieki za karmę. Frodek juz wcina, aż uszki sie mu trzęsą :p Co kociszcza tymczaskowe na to??? ;) Quote
morisowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Apsa, a gdzie zdjęcia kolejnej ofiary Twojej maszynki?! nie pochwalisz się czarnym barankiem? Quote
APSA Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Dorota, kociszcza życzą smacznego ;) A ja ich karmę odbieram w sobotę. Wydawało mi się, że miałam jeszcze dużo kociej karmy, ale okazuje się, że głodomory zeżarły już prawie cały 10-kilogramowy worek :mad: Więc w samą porę ta wymiana :) Magda, przeczytałam na vitowym wątku, że sama postarasz się sfotografować moja ofiarę, więc to ja pytam: gdzie zdjęcia czarnego barana? (Od razu nie robiłam, bo było ciemno, potem weekend, a potem mi się nie chciało :p Nie chce mi się tez zgrać komórkowych zdjęć z wczorajszego SPaceru, choć chciałam je tu wstawić :roll:) Bo wczoraj znów byłyśmy na pięknych łąkach pod skarpą ursynowską :loveu: Ale ten kanałek teraz już suchy, tylko błotko zostało :) Quote
magdyska25 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/trenazer.jpg takie urządzenie przydałoby się do odstrzelania niektórych ludzi:mad: Quote
APSA Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Dorota, karma odebrana, kotwory powinny być zadowolone :) Usiłowałam Ci wysłać SMSa, ale nie przeszedł, nie wiem, dlaczego. KWL, jak idą zdjęcia czarnego barana? ;) magdyska, to urządzenie służy do odstrzału niektórych ludzi :roll: Ino nie ma go wszędzie tam, gdzie by się przydało :diabloti: Dostałam wczoraj malutką tabliczkę czekolady :) Tu lepiej widać rozmiar Kosteczka I coby nie było, że nie ma PSów - też w sumie czekolada ;) Czekolada ma 1100g, jedna kosteczka to około 3/4 normalnej tabliczki czekolady :) Czekolada jest deserowa. No i właśnie, Magda (morisowa) - nawiązując do jakiejś dawnej rozmowy: wedlowska czekolada deserowa ma 51% kakao, a gorzka ma jakieś 64%. Czyli deserowa jest słodsza, choć też dość gorzka ;) Quote
tangerine74 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Mniam :loveu: Wysle Ci na PW numer telefonu. Może na jakis stary próbowałaś wysłać, taki Zdworzowo-obozowy jeszcze, czy coś ;) Quote
morisowa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 jak zwykle będę Cię podziwiać... edit: grrr, guuupie trzy serwery bez synchronizacji czasu! Quote
APSA Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Zgadza się, mniam mniam :sabber: W najbliższą sobotę wybieram się z PSicami zaprezentować nasze -khe khe- umiejętności na Pikniku nad Dolinką. Jeśli ktoś z warszawiaków ma czas - zapraszam :) Plakat w wersji duuuuużej - tutaj (to największe zdjęcie na plakacie z uśmiechniętym ryjkiem jest moje :) znaczy mojego autorstwa :p Model niestety nie żyje :-() Z wiadomości bieżących: miałam dzisiaj nietypowego gościa, ale bardzo krótko. W dwie godziny zebrał się na tamten świat. Akurat tyle, ile trzeba, żeby naszykować klatkę oraz zakupić składniki i zrobić specjalną mieszankę dla piskląt. Kicia. Kicia jest mocno zaintrygowana, albowiem otworzyłam jej na oścież okno. Ale w tym oknie coś jest! Nie daje wyjść... Hmmmm morisowa napisał(a):jak zwykle będę Cię podziwiać... edit: grrr, guuupie trzy serwery bez synchronizacji czasu! No bo tyle marudziłaś o tym, że musisz mieć siatkę u siebie, że w końcu kupiłam i zamontowałam :p (Chwalu! Tę w oknie zamontowałam praktycznie samodzielnie! Została druga na balkon i z tym już sobie sama nie poradzę.) Co do synchronizacji serwerów - taaaa :diabloti: A na miau jest w tej chwili godzinę temu. Ale bez kilku minut :p Quote
Anza&Hacker Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Jaka czekolada! :loveu::loveu::loveu: ....aż narobiłaś mi na choco ochoty :placz: Quote
APSA Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Wiesz, teraz jak patrzę na zdjęcia, to też mam na nią chrapkę. A została na działce... Znowu dorwałam ptaszora na sesję zdjęciową: Nie ma to jak dzikie zwierzęta w mieście :evil_lol: Quote
APSA Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Gdyby ktoś miał wątpliwości - u nas psy absolutnie! nie mają! wstępu! na kanapę!!! Quote
alicjazar Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 A jak ten pan chce się zdrzemnąć, to kładzie się na podłodze? :evil_lol: Quote
anetta Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Jaka czekolada :mdleje::mdleje: Gdzie takie można kupić? :crazyeye: :evil_lol: "Absolutnie" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ta kawka to młoda nie? Co zrobiłaś że nie uciekła? :evil_lol: i siedzi Ci na dłoni? :crazyeye: Quote
morisowa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/PICT4357.jpg :evil_lol: że ABSULUTNIE nie mają itd, to ja wiem, ale to rude!!! i z ręką na grzbiecie?! :crazyeye: Quote
Bonsai Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Pierwsze, co zobaczyłam to... OGONEK! Przepięknie się tu prezentuje! :loveu: Quote
APSA Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 [quote name='alicjazar']A jak ten pan chce się zdrzemnąć, to kładzie się na podłodze? :evil_lol: Niechaj się Ala o Tatę nie martwi, Bo kiedy Tata do snu się ukada, To każda PSicA robi miejsce Tacie, Każda do Taty przytula się rada. Jak to powiedziała moja Mama :D [quote name='anetta']Jaka czekolada :mdleje::mdleje: Gdzie takie można kupić? :crazyeye: :evil_lol: Ta kawka to młoda nie? Co zrobiłaś że nie uciekła? :evil_lol: i siedzi Ci na dłoni? :crazyeye: Czekolada od Wedla, zapewne kupiona w pijalni czekolady :) Kawka młoda. Dorwałam ją w rogu ogrodzenia, jak nie umiała sobie poradzić - podniosłam ją i posadziłam na górze murku, po czym poleciałam po aparat. Siedzi mi na dłoni i to nawet chętniej niż ten poniżej parę tygodni temu. Ale oba młode zaraz po zrobieniu zdjęć uznały, że one jednak potrafią latać i to wykorzystają :evil_lol: [quote name='morisowa']ale to rude!!! i z ręką na grzbiecie?! :crazyeye: Ruda suka, to co się dziwisz, że się pcha każdemu do łóżka :eviltong: Przecież się wyraźnie boi, woli nawet nie patrzeć, kto ją dotyka :evil_lol: Poprzednio już przecież bawiła się z Tatą w "pogonić Agę 2" :p [quote name='Bonsai']Pierwsze, co zobaczyłam to... OGONEK! Przepięknie się tu prezentuje! :loveu: Dla miłośników Ogonka zagadka - co to jest i w jaki sposób? A tego pana spotkałam rano. Nie jestem pewna, kto zacz: ptacy :: PICT4295.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
APSA Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 I jeszcze trochę porannego spaceru przy pięknej pogodzie (w samo południe się rozpadało i padało równe trzy godziny :cool1:) Zielono... Zielono... Zielono... Jej długość Roxi... w zieleni ;) Jak pogoniłam kuropatwę - kuropatwę nawet widać. Jęki by Saba filmy :: PICT4317.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
tangerine74 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Miłosnicy oganka odpowiadaja na zagadkę: Punia stojąca na przednich łapkach :multi: czyli ogonek przewyzszajacy Puniową rzeczywistość :loveu: Wyrazy podziwu dla mamy :crazyeye::loveu::crazyeye: - jej talent wierszoklety-parafrazisty mnie ujął. Jesli mnie i Gimlonia pamieta, to pozdrów ją od nas serdecznie :p Quote
APSA Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Mama pamięta, czyta osobiście i każe powtórzyć, co następuje: Nie zapomina się tak mięciutkiego futerka, jakie ma Gimli. Pamiętam i pozdrawiam ich oboje. Odpowiedź prawie poprawna - Puń na zdjęciu opiera się tylko na jednej łapce :) A tu moment później: A to specjalnie dla Magdy, Tata szybko zgrał z aparatu mi przesłał z tekstem "Może szybko umieścisz,żeby Magda mogła skomentować" :razz: I jeszcze trochę pleneru: I taki sobie zwykły wieczorny spacerek po drodze filmy :: PICT4272.flv video by Punia1 - Photobucket Quote
morisowa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='APSA'] A to specjalnie dla Magdy, Tata szybko zgrał z aparatu mi przesłał z tekstem "Może szybko umieścisz,żeby Magda mogła skomentować" :razz: http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/PSice/PICT4392.jpg No to Specjalny Komentarz :p Czy Twój Tata nie chciałby adoptować Roxanki? :evil_lol: Quote
Recommended Posts