Anza&Hacker Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 No, ale widze tutaj do galeri Sabcie ciągle wstawiasz, cieszy to me oko :p Quote
APSA Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Wiq, charcica :loveu: ale raz o mało mi nie upolowała zająca :roll: Anza, co mam nie wstawiać, jak mam :p A mam i nowe :cool3: Historyjka obrazkowa: Wracając ze spaceru na naszej drodze stanął pewien jegomość Nie pozostał on niezauważony Ale - na zawołanie :) Quote
Bonsai Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 APSA - a może mały spacerek? Ja teraz tymczasowo mieszkam na Natolinie, więc zawsze można się spotkać. :) Quote
APSA Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Bonsai, generalnie chętnie, tylko ja teraz jestem mocno nieczasowa - do obozu klikerowego muszę jeszcze zrobić masę rzeczy, rozwieźć trochę zwierząt po Warszawie i okolicach, przekazać koleżance klucze i instrukcje obsługi kotów, naszykować się choć trochę do swoich zajęć na obozie... Mam chwilę jutro po 16. ;) Quote
Bonsai Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Jak tam wrażenia z obozu? A może jakieś zdjęcia? ;) Quote
morisowa Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Apsa z wyjazdu od razu na wyjazd. Wpadła tylko zostawić mi na tydzień znajdę z parkingu :roll: - powrót z obozu był "owocny". Quote
APSA Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Wróciłam, tym razem bez nadprogramowych zwierząt. Maraton wyjazdowy bardzo udany :) Zdjęcia na obozie nie zrobiłam rekordową ilość, bardzo okrągłą liczbę równą zero :) Mam trochę zdjęć z konferencji, nawet jakiś pies się trafił. Na razie zaszłości: Quote
APSA Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Co porabia Punia, jak jej się nudzi? Ano czyta w łóżku! Tak ją przyłapałam jakiś czas temu :lol: Ola, pytałaś o obóz - owszem, mam trochę zdjęć zrobionych przez mojego tatę. Na kilku załapał się nawet Pies :lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Dzień dobry :) Ale męczące to czytanie... :evil_lol: Quote
morisowa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/psy2/IMG_3909.jpg Punia z Lestatem w ramionach, wie co dobre :eviltong: Quote
APSA Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 O tak, Punia wie, co najlepiej poczytać przed snem :lol: Kolejne zdjęcia obozowe: Kto powie, czyje to ślady i dlaczego? :razz: Quote
Mudik Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Parzystokytne czyli dzik,myślałam o sarnie ale ona ma jeszcze takie (nie wiem jak to sie fachowo nazywa,łowiectwa nie miałam)palce nad kopytkiem i słady są inne. Nad tym co na zdjęciu powinny być jeszcze dwa małe odciski :oops::oops::oops: Quote
Moniasek Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Mudik napisał(a):Parzystokytne czyli dzik,myślałam o sarnie ale ona ma jeszcze takie (nie wiem jak to sie fachowo nazywa,łowiectwa nie miałam)palce nad kopytkiem i słady są inne. Nad tym co na zdjęciu powinny być jeszcze dwa małe odciski :oops::oops::oops: A ja zawsze myślałam że to właśnie dziki maja dodatkowe dwa palce w tropie tzn dwie takie kreski plus dwie kropki ;) A sarny tylko odcisk raciczek, czyli dwie kreski. Quote
APSA Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 To dla utrudnienia :diabloti: wkleję jeszcze dwa zdjęcia tego samego: (to dla odmiany zdjęcia z konferencji, na którą pojechałam po obozie :lol:) Oraz inne zwierzatko - kto je wypatrzy? W tym wypadku nie mam pojęcia, co to jest. Quote
betty_labrador Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/konferencje_maj08/IMG_3952.jpg mrówkolew? :D ale moge sie mylic bo tylko strzelam Quote
Moniasek Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='APSA'] (to dla odmiany zdjęcia z konferencji, na którą pojechałam po obozie :lol:) Oraz inne zwierzatko - kto je wypatrzy? Jeżeli byłaś na plaży nad morzem to pewnie jest kryl ;) Bardzo zwinny i swietnie skacze ;) Quote
morisowa Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/konferencje_maj08/IMG_3953.jpg kryl - karmiłam tym żółwia kiedyś Quote
Mudik Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Chyba jednak sarna ,za mały ślad na dzika.:roll::roll: Quote
APSA Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Kryl?! Że skorupiak to widziałam, ale nie wpadłabym, że kryl. Zgadza się, był na plaży nad morzem, sporo tam tego było. Zabawnie sie zachowywał - jak podchodziłam, zaczynał "bezsensownie" skakać w kółko . Aż wymyśliłam, o co chodzi w tym zachowaniu - skakał tak dopóki nie trafił w zacienione zagłębienie. Niektóre się jeszcze zagrzebywały w piasku. Jeśli chodzi o tropy - wszystkie są dzicze. Na tym ze zdjęcia pod jaszczurką można to poznać po tym, że odcisk jednej racicy (zewnętrznej) jest większy niż drugiej. W przypadku tego najmniejszego nie jestem na 100% pewna, czy to warchlak, czy sarna (nad morzem było multum śladów dzików, ale sarnie też spotkałam), ale raczej jednak warchlak. Tu inne dzicze ślady: Na Helu poza sezonem jest wspaniale. Człowiek wychodzi na plażę, a tam... ... plaża, po prostu plaża, żadnych tłumów. Choć okazało się, że jednak nie jestem na tej plaży sama. Spotkałam mianowicie a potem kryl. Quote
APSA Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Ano. Np. wychodzą z pracy i na parkingu znajdują zaparkowanego motyla :o Quote
Bonsai Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Ale śliczny motyl! Ciekawe, że się nei spłoszył. Quote
Recommended Posts