Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta, napis bomba :evil_lol: O, jaki ładny banerek ;)
Anza, dziękujemy :)
Dorota, Punia regularnie wypuniana, ale wypuniam ją jeszcze dodatkowo :)
Tak w ogóle to z naszym udziałem na zawodach jest tak: Saba jest dobra i z nią mam ambicję zajść gdzieś trochę dalej, na razie przejść do A2. A Punia służy mi jako motywator :evil_lol: Bo Punia biega w zerówkach i zawsze coś tam wygra, więc mam pozytywne wzmocnienie udziału w zawodach ;)

Żeby nie było bezzdjęciowo - jeden taki schroniskowy burek:

Posted

Burek = ONek miniaturowy jamnikopodobny :loveu:

No własnie cos mi się zdawało, że pisałaś, że Sabcia to Twój pies sportowy, a tu Punia na podium ciągle ;)
Hmmm... moze jakbym miała drugiego sznupeczka agilitowego od poczatku, to tez bym sie lepiej motywowała :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):
Tak w ogóle to z naszym udziałem na zawodach jest tak: Saba jest dobra i z nią mam ambicję zajść gdzieś trochę dalej, na razie przejść do A2. A Punia służy mi jako motywator :evil_lol: Bo Punia biega w zerówkach i zawsze coś tam wygra, więc mam pozytywne wzmocnienie udziału w zawodach;)

No ładnie... :mad:

...ale ja też jeżeli się w ogóle pokarze kiedyś na zawodach z moim burkiem to pewnie cały czas w samych zerówkach ...ale to ze względu na jego wiek i mase :roll:

Posted

Dorota, Bo Saba to pies na tor, a Punia to pies na podium :lol:

Anza, wiek jest jedną (obecnie już główną) przyczyna naszego nieprzechodzenia do openów. Nie na każdych zawodach jest klasa weteranów, a dłuższe skakanie wyższych hopek jednak obciąża. No i w zerówkach jest mniej przeszkód.
Druga przyczyna nieprzechodzenia do openów, to to, że na openowych torach częściej bywają kombinacje, które wygaszają mi Psa, zerówki zwykle są bardziej płynne. No i w zerówkach jest mniej przeszkód ;)
Często najfajniejsze - umożliwiające najpłynniejszy przebieg - są torki konkurencji dodatkowych :)
Ostatnio (czyt. wczoraj :evil_lol:) zaczęłam ćwiczyć z Punią takie spowalniające elementy: przewlekanie, nawrotki. Najpierw dwie hopki normalnie "po bożemu", żeby Psa rozpędzić, potem nakręcony pies ćwiczy raz nawrotkę, potem znów coś na przyspieszenie, potem długa przerwa, żeby nie zmęczyć i nie znudzić ;)
Z Sabą ostatnio (czyli właściwie też wczoraj) zaczęłam skupiać się na szybkości. Na szybkość na treningu nie narzekałam, za to co się okazało? Że bardzo prosty torek - 7 przeszkód ustawionych w "U" udało się mojemu zaawansowanemu psu pokonać już za trzecim podejściem :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):

Że bardzo prosty torek - 7 przeszkód ustawionych w "U" udało się mojemu zaawansowanemu psu pokonać już za trzecim podejściem :evil_lol:

No to gratulacje , za trzecim podejsciem jak na zaawansowanego psa to bardzo szybko:eviltong::evil_lol:

A tak na serio to czasem jest najsmieszniejsze i wkurzajace to ze czasem pies,ktory juz dosc duzo umie i ładnie mu wychodza te trudniejsze torki, a z tymi prostmi własnie ma problem:evil_lol: takie chwilowy zanik pamieci:eviltong:

Posted

Tu akurat chodziło o zmianę prowadzenia. Pies mógł zrozumieć, że nagroda będzie już po pierwszej przeszkodzie.
A tu jeszcze raz grudniowe zawody, fotki autorstwa Choco:

Posted

Ewa, dzięki :lol: Jak uczyłam? Samo wyszło :evil_lol:
Uczyłam wchodzenia tyłem na różne rzeczy. A raz nie było pod ręką (łapą :lol:) nic innego ;)
Widziałam. Ukradłaś psu futro! :mad: ;)

Anza, nie ma za co :lol:
Może w weekend uda się coś jeszcze nagrać.
Aktualnie ćwiczymy głównie turlanie oraz hycla :)

Jeśli ktoś ma agresywnego szczura lub królika... :lol:

Dwie autystyczne kociofotki :lol:

i Opal :loveu:

kto przygarnie Microsporum canis? Kot gratis. :razz:

Posted

Anza, byłyśmy dziś na treningu agility na świeżym powietrzy, ale z fotek nici, bo było ciemno, ponuro i wilgotno. Tak wilgotno, że potem musiałam wycierać OD ŚRODKA szyby w samochodzie :p Może jutro coś się uda cyknąć... w domu.

Marta, to Gulden Ani Jasińskiej, terier tybetański :)
http://gulden-tibetanterrier.blog.onet.pl/

Ewa, ćwicz z sukami, ćwicz, a zaczną 'same' wychodzić ;)

Posted

Może :lol:

Grzebię właśnie w zdjęciach różnych :)

Wczorajsze

Zeszłoroczne :)

Jeszcze starsze - autorstwa Morisowej :loveu:

Posted

Puń Puń Puń :lol:
Ten kocyk, na którym Puń leży, jest specjalnie zebrany i złożony, żeby PSy na nim nie leżały i nie zasierściały :evil_lol:

Poświata nas odwiedziła :multi:
Ze ślicznym nowym bannerkiem :)

A ja nie mam nawet nowych zdjęć :oops:
Wstawię jakieś stare, tych chyba tu nie było.

Posted

[quote name='APSA']
Poświata nas odwiedziła :multi:
Ze ślicznym nowym bannerkiem :)
Żeby nie było, że to ja taka zdolna.... banerek mam dzięki madziasto4 !!!

[quote name='APSA'] A ja nie mam nawet nowych zdjęć :oops:
Wstawię jakieś stare, tych chyba tu nie było.
Ja już porobiłam świąteczne porządki w szufladach, powstawiałam co miałam i mam miejsce na nowe :razz::lol:.