Marta i Wika Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 A jakie hasło o makaronach macie nad głowami :evil_lol: Quote
tangerine74 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Szok :crazyeye: Nie dość, ze Punia śliczna i kochana, to jeszcze wysportowana mistrzowsko :loveu: Wypuniaj ja ode mnie porządnie :p Quote
APSA Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Marta, napis bomba :evil_lol: O, jaki ładny banerek ;) Anza, dziękujemy :) Dorota, Punia regularnie wypuniana, ale wypuniam ją jeszcze dodatkowo :) Tak w ogóle to z naszym udziałem na zawodach jest tak: Saba jest dobra i z nią mam ambicję zajść gdzieś trochę dalej, na razie przejść do A2. A Punia służy mi jako motywator :evil_lol: Bo Punia biega w zerówkach i zawsze coś tam wygra, więc mam pozytywne wzmocnienie udziału w zawodach ;) Żeby nie było bezzdjęciowo - jeden taki schroniskowy burek: Quote
tangerine74 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Burek = ONek miniaturowy jamnikopodobny :loveu: No własnie cos mi się zdawało, że pisałaś, że Sabcia to Twój pies sportowy, a tu Punia na podium ciągle ;) Hmmm... moze jakbym miała drugiego sznupeczka agilitowego od poczatku, to tez bym sie lepiej motywowała :evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 APSA napisał(a):Tak w ogóle to z naszym udziałem na zawodach jest tak: Saba jest dobra i z nią mam ambicję zajść gdzieś trochę dalej, na razie przejść do A2. A Punia służy mi jako motywator :evil_lol: Bo Punia biega w zerówkach i zawsze coś tam wygra, więc mam pozytywne wzmocnienie udziału w zawodach;) No ładnie... :mad: ...ale ja też jeżeli się w ogóle pokarze kiedyś na zawodach z moim burkiem to pewnie cały czas w samych zerówkach ...ale to ze względu na jego wiek i mase :roll: Quote
APSA Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Dorota, Bo Saba to pies na tor, a Punia to pies na podium :lol: Anza, wiek jest jedną (obecnie już główną) przyczyna naszego nieprzechodzenia do openów. Nie na każdych zawodach jest klasa weteranów, a dłuższe skakanie wyższych hopek jednak obciąża. No i w zerówkach jest mniej przeszkód. Druga przyczyna nieprzechodzenia do openów, to to, że na openowych torach częściej bywają kombinacje, które wygaszają mi Psa, zerówki zwykle są bardziej płynne. No i w zerówkach jest mniej przeszkód ;) Często najfajniejsze - umożliwiające najpłynniejszy przebieg - są torki konkurencji dodatkowych :) Ostatnio (czyt. wczoraj :evil_lol:) zaczęłam ćwiczyć z Punią takie spowalniające elementy: przewlekanie, nawrotki. Najpierw dwie hopki normalnie "po bożemu", żeby Psa rozpędzić, potem nakręcony pies ćwiczy raz nawrotkę, potem znów coś na przyspieszenie, potem długa przerwa, żeby nie zmęczyć i nie znudzić ;) Z Sabą ostatnio (czyli właściwie też wczoraj) zaczęłam skupiać się na szybkości. Na szybkość na treningu nie narzekałam, za to co się okazało? Że bardzo prosty torek - 7 przeszkód ustawionych w "U" udało się mojemu zaawansowanemu psu pokonać już za trzecim podejściem :evil_lol: Quote
Ewa3 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 APSA napisał(a): Że bardzo prosty torek - 7 przeszkód ustawionych w "U" udało się mojemu zaawansowanemu psu pokonać już za trzecim podejściem :evil_lol: No to gratulacje , za trzecim podejsciem jak na zaawansowanego psa to bardzo szybko:eviltong::evil_lol: A tak na serio to czasem jest najsmieszniejsze i wkurzajace to ze czasem pies,ktory juz dosc duzo umie i ładnie mu wychodza te trudniejsze torki, a z tymi prostmi własnie ma problem:evil_lol: takie chwilowy zanik pamieci:eviltong: Quote
APSA Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Tu akurat chodziło o zmianę prowadzenia. Pies mógł zrozumieć, że nagroda będzie już po pierwszej przeszkodzie. A tu jeszcze raz grudniowe zawody, fotki autorstwa Choco: Quote
APSA Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Nikt nas nie odwiedza... Filmy szkoleniowe: http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/szkolenie/?action=view¤t=PICT1388.flv http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/szkolenie/?action=view¤t=PICT1391.flv Łapki Dziękujemy za uwagę :grins: Quote
Ewa3 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Świetne te wchodzenie na Ciebie:loveu::multi: jak tego nauczyłas?;) u nas kolejne fotki z treningow;) Quote
Anza&Hacker Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 :bigcool: :bigcool: :bigcool: :loveu: Ile SABY!!! Sabusi, Sabci, Sabeni... :loveu: Filmiki i zdjęcia są super! :Rose: Dzięki za tego posta! :modla: Quote
APSA Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Ewa, dzięki :lol: Jak uczyłam? Samo wyszło :evil_lol: Uczyłam wchodzenia tyłem na różne rzeczy. A raz nie było pod ręką (łapą :lol:) nic innego ;) Widziałam. Ukradłaś psu futro! :mad: ;) Anza, nie ma za co :lol: Może w weekend uda się coś jeszcze nagrać. Aktualnie ćwiczymy głównie turlanie oraz hycla :) Jeśli ktoś ma agresywnego szczura lub królika... :lol: Dwie autystyczne kociofotki :lol: i Opal :loveu: kto przygarnie Microsporum canis? Kot gratis. :razz: Quote
Anza&Hacker Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Dwie autystyczne kociofotki :lol: Obie są suuuper, ale tylko jeśli zna się do nich opis! :evil_lol: :loveu: ...czekam na nowe Sabusie i może tak by jeszcze coś z Puniaczkiem ?:cool3: Quote
Marta i Wika Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 http://i200.photobucket.com/albums/aa319/Amulinka/Lack%208-9-12-07/Img_3756.jpg A co to za mop z tyłu? :razz: Quote
Ewa3 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 a no ukradłam:lol: tez bym chciala zeby mi same wychodzily takie sztuczki:lol: Atystyczna fotka druga najlepsza:p Quote
APSA Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Anza, byłyśmy dziś na treningu agility na świeżym powietrzy, ale z fotek nici, bo było ciemno, ponuro i wilgotno. Tak wilgotno, że potem musiałam wycierać OD ŚRODKA szyby w samochodzie :p Może jutro coś się uda cyknąć... w domu. Marta, to Gulden Ani Jasińskiej, terier tybetański :) http://gulden-tibetanterrier.blog.onet.pl/ Ewa, ćwicz z sukami, ćwicz, a zaczną 'same' wychodzić ;) Quote
Marta i Wika Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='APSA']Marta, to Gulden Ani Jasińskiej, terier tybetański :) http://gulden-tibetanterrier.blog.onet.pl/ A może Wika to terier tybetański ;) Quote
APSA Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Może :lol: Grzebię właśnie w zdjęciach różnych :) Wczorajsze Zeszłoroczne :) Jeszcze starsze - autorstwa Morisowej :loveu: Quote
APSA Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 O, Shangri nas odwiedziła :multi: Kotecki były słodziutkie... ale urosły :diabloti: Obiecywałam komuś Punię? Quote
tangerine74 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 :loveu: Moze nie, żebys obiecywała... ale cudownie, że wkleiłaś :loveu: Puń, Puń, Puń :multi: Quote
Poświata Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Ze sto lat nie byłam w twojej galerii :oops: i prawie zapomniałam jak tu barwnie i różnorodnie :cool3:. Ale obiecuję poprawę, postaram się częściej wpadać :-D. Quote
APSA Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Puń Puń Puń :lol: Ten kocyk, na którym Puń leży, jest specjalnie zebrany i złożony, żeby PSy na nim nie leżały i nie zasierściały :evil_lol: Poświata nas odwiedziła :multi: Ze ślicznym nowym bannerkiem :) A ja nie mam nawet nowych zdjęć :oops: Wstawię jakieś stare, tych chyba tu nie było. Quote
Poświata Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='APSA'] Poświata nas odwiedziła :multi: Ze ślicznym nowym bannerkiem :) Żeby nie było, że to ja taka zdolna.... banerek mam dzięki madziasto4 !!! [quote name='APSA'] A ja nie mam nawet nowych zdjęć :oops: Wstawię jakieś stare, tych chyba tu nie było. Ja już porobiłam świąteczne porządki w szufladach, powstawiałam co miałam i mam miejsce na nowe :razz::lol:. Quote
Recommended Posts