morisowa Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Apsa - biedne psy, skoro aż pod stóły się chowały portreciki :loveu: ale jednej mordeczki brakuje Quote
APSA Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Jedna mordeczka wypięła się na te dzikie tłumy ;) Widzicie, co Łata ma na głowie? :evil_lol: A tu ciekawostka - ktoś wczoraj nas odwiedził i bardzo zdziwiony zaglądał przez okno do pokoju pełnego psów :lol: To spojrzenie jest chyba mocno znaczące :diabloti: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 APSA napisał(a):niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego na tych zdjęciach Łata jest ostra, a Saba rozmyta? :???: Czas był pewnie raczej długi, ale nie bardzo (1/30s? 1/45s?). Saba ruszyła dość szybko głową. Pozostałe fragmenty Saby i Łata ruszały się na tyle wolno, że aparat nie zarejestrował w czasie otwarcia migawki ich ruchu :) Quote
Tośka_m Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='APSA']Widzicie, co Łata ma na głowie? :evil_lol: Saba ją jawnie i bezsprzecznie zdominowała :lol: [quote name='APSA']A tu ciekawostka - ktoś wczoraj nas odwiedził i bardzo zdziwiony zaglądał przez okno do pokoju pełnego psów :lol: To spojrzenie jest chyba mocno znaczące :diabloti: Pfff... niektórzy ludzie to są biedni, bo nie mają pokoju pełnego psów i po prostu ich zazdrość zżera. Ot co. Quote
APSA Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Marysiu, wydaje mi się, że to było 1/40, ale mogło być jeszcze dłużej. Zdziwiło mnie, że obie suki wydają się w podobnym stopniu (nie)ruchome, ale we wszystkich trzech przypadkach to Saba jest rozmyta. Od strony fizyczno-optycznej musi być tak, jak piszesz. Tośka, bo Saba to taki dominant jest :eviltong: (choć w rzeczywistości to bardziej Łata jest górą). :lol: Na pewno ten kotek marzy o pokoju pełnym psów :lol: Swojego ma tylko jednego :diabloti: Dziś nie wytrzymałam i wyszłam na dwór (od soboty siedzę chora w domu). Po prostu nie mogłam pozwolić, żeby takie piękne słońce się zmarnowało :loveu: Cała gromadka :) Latający Mop :lol: Saba pędzi bronić podwórka Mopek też dzielnie broni (tyle że "zagrożenie" jest po prawej stronie zdjęcia) Quote
Bonsai Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/psy/PICT0971.jpg Najpiękniejszy portrecik najpiękniejszej Psicy. :) Choć i Łatka wygląda bardzo reprezentatywnie. :cool3: W sumie to każdy psiak wyszedł fantastycznie. A Kicia? Quote
Ewa3 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Mopek też dzielnie broni (tyle że "zagrożenie" jest po prawej stronie zdjęcia) biedny Mop wszystko mu sie pomieszalo:evil_lol: Quote
tangerine74 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Cudne portrety :D Punia jak zawsze najpiękniejsza :loveu: Saba i Łatka na zbiorówce są wielkimi psami w porównaniu do reszty :lol: A Mop bawi się w zajączka :loveu: No i Psice rutinoskorbin juz dostały ;):multi: Z Mopiastego sznaucerkowatość wyłazi: "Ktoś szczeka, ktoś broni - koniecznie pomogę, a potem zobaczę o co chodziło" No i z latania wnioskuję, że mu lepiej. Dupka biednie wygląda, futerko ciut śmiesznie, no i ten straszny kołnierz :( ale za to nochal i oczy :loveu: Uwielbiam takie psie spojrzenia. Dostaję takie na wyjscie do pracy o poranku z dawką chrumkanio-mruczenia :loveu: Pytałam wcześniej czy jakoś edukujesz Mopa :cool3: Quote
APSA Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Bonsai, a Kicia... kicie miały swoją sesję wczoraj ;) Ewa, on po chorobie, więc usprawiedliwiony :evil_lol: Dorota, Mop już zdekołnierzony ;) Wczoraj go znów wykąpałam (ma jeszcze trochę łojotok od tego zaniedbania), trochę przystrzygłam... robi się coraz bardziej sznaucerzy i z wyglądu ;) i z zachowania. Nie szkolę go - nie mam weny (i nic ostatnio nie szkolę, co najwyżej Łatkę w służeniu) i niezyt mi się chce, skoro on i tak szybko znajdzie dom. O kiciach było :) Quote
APSA Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Srebrna kicia już pojechała :)/:( Za to przypomniałam sobie, ze nie wstawiłam jeszcze zdjęć Kotów! Quote
Ewa3 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 no prosze jakie kocury:lol: przypomnij, co to bylo za przedstawienie? Quote
APSA Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Ewa, to Koty! Marta, z przedstawienia na przedstawienie lepiej mi idzie :) Tylko niestety już prawie nie będę miała okazji do praktyki :( Teraz trudne pytanie (Morisowa, wstrzymaj się chwilę z odpowiedzią ;)): Wskaż najważniejsze szczegóły, którymi różnią się poniższe pary zdjęć: Przepraszam, że aż 6 zdjęć, ale one muszą iść parami... Quote
Marta i Wika Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Wszystkie trzy pary różnią się położeniem księżyca wobec kotów albo kotów wobec księżyca, a najpewniej położeniem fotografującego ;) Poza tym na zdjęciu 1 jest obcięta noga (a na 2 nie), zdjęcie 3 jest za ciemne (a 4 nie), na zdjęciu 6 jest pół kota obcięte (a na 5 nie). No i jeszcze okno ze światełkiem. Jest na 2,4,6. Co wygrałam? :razz: Quote
morisowa Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 ok, wstrzymuję się ale przyznaję, ze z ostatnią parą nie jestem wszystkiego taka pewna :shake: Quote
APSA Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Magda, też nie jestem na 100% pewna. A oficjalna strona kłamie :shake: Marta, to są właśnie te mniej istotne różnice ;) Za spostrzeżenie o zmianie położenia fotografującego (co już jest istotne ;)) - nagroda pocieszenia: dyrygent :lol: Jeszcze ciekawostka :) http://teatrroma.pl/main.php?m=news&nid=296 Quote
tangerine74 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Asiu, co tak smucisz się z 9.12 w podpisie (tam miał byc jakis link?)??? Quote
morisowa Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 1.para na górnym - Strymiński, (możliwe, że Rowińska) na dolnym - Figurski, Mrozińska 2.para na górnym - Damian Aleksander na dolnym - Marcin Więcek 3.para na górnym - Totoszko lub Sztejner na dolnym - Bujniewicz. co do pozostałych dwóch osób to się poddaję... (chyba Semaforo to na obu Dmochowski, Galaretka na drugim Totoszko, ale czy na pierwszym też..? http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/rozne/IMG_2500.jpg dyrygent i Makiawel :lol: Quote
APSA Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Dorota, 9.12.2007 będą ostatnie "Koty". Nie w tym sezonie, tylko w ogóle - pożegnanie z tytułem :( Rozwiązanie zagadki - prawie jak napisała Morisowa: w pierwszej parze chodzi o różnych aktorów grających kocura Mungojerry. Jeśli chodzi o kotkę, to nie wiem - nie patrzyłam ;) w drugiej parze inny aktor gra Myszołapa (tego z prawej) w trzeciej parze kto inny gra Gusa: na górze Steciuk, na dole Paszkowski; kotki zmienione (i prawdę mówiąc mi się równo kręcą :oops:, wg strony Romy na pierwszym Galaretka - Anna Sztejner, Plameczka - Iza Bujniewicz, na drugim Galaretka ta sama, Plameczka - Marta Smuk); z Semaforem nie jestem pewna, czy niżej nie jest Socha :hmmmm:, ale może nie.Czyli chodziło o obsadę ;-) Tytułem wyjaśnienia - ani ja, ani Magda (Morisowa) nie mamy absolutnie pamięci do twarzy :shake: Magda, ja nie zauważyłam w piątek braku Marty Smuk! I w ogóle nie wiedziałam, że one się tam 3 wymieniają :oops: Aż mi się zakręciło w głowie od tych aktorów ;) Na odstresowanie Punia w trzech odsłonach :) Punia żali się na swój psi los :evil_lol: Quote
Rybka_39 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Witaj!:multi: Fotki super! A świniak jest uroczy ja mam w podobnych kolorkach tylko gładkowłosą;) Quote
Anza&Hacker Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 ....ale miałam zaległości - straaaszne, a tylko kilka dni nie wchodziłam na dogo :shake: Wiele zdjęć chciałam zacytować, ale tylko jendo mnie zwaliło z nóg :mdleje: http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/koty/IMG_2489.jpg Niesamowite! :loveu: :loveu: :loveu: Fotki mojej ulubionej kici i Saby też są oczywiście przepiękne! :cool1: No i dzięki za nazwe roślinki! :Rose: Quote
morisowa Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Apsa, ja się tylko muszę wytłumaczyć z tej strasznej gafy co do 3ej pary zdjęc - ja nie wiem, co mi się w mózgu wtedy poprzestawiało... pisałam to o 3ej rano, tylko wstawiałam rano, bo miałam się wstrzymać. Ale i tak nie rozumiem, jak mogłam :roll: Quote
APSA Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Rybko, witaj :) Świniak uroczy i charakter też ma cudowny :loveu: co podobno rzadkie u chłopów. Anza, momentami plameczka przepięknie pozuje. A momentami tylko drze mordę :diabloti: Sabinka-trikolorka pojechała już do nowego domu. Bonsai, ogoniasty Puniak :lol: Morisowa, ja już nie jestem pewna, jak to w tej trzeciej parze zdjęć. To pierwsze jest z 10.11 i już nawet nie mogę porównać ze stroną. Wydaje m się, że Galaretkę gra Marta Smuk. Kociątko :loveu: Quote
Recommended Posts