Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedna mordeczka wypięła się na te dzikie tłumy ;)

Widzicie, co Łata ma na głowie? :evil_lol:

A tu ciekawostka - ktoś wczoraj nas odwiedził i bardzo zdziwiony zaglądał przez okno do pokoju pełnego psów :lol: To spojrzenie jest chyba mocno znaczące :diabloti:

Posted

APSA napisał(a):
niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego na tych zdjęciach Łata jest ostra, a Saba rozmyta? :???:

Czas był pewnie raczej długi, ale nie bardzo (1/30s? 1/45s?). Saba ruszyła dość szybko głową. Pozostałe fragmenty Saby i Łata ruszały się na tyle wolno, że aparat nie zarejestrował w czasie otwarcia migawki ich ruchu :)

Posted

[quote name='APSA']Widzicie, co Łata ma na głowie? :evil_lol:

Saba ją jawnie i bezsprzecznie zdominowała :lol:
[quote name='APSA']A tu ciekawostka - ktoś wczoraj nas odwiedził i bardzo zdziwiony zaglądał przez okno do pokoju pełnego psów :lol: To spojrzenie jest chyba mocno znaczące :diabloti:
Pfff... niektórzy ludzie to są biedni, bo nie mają pokoju pełnego psów i po prostu ich zazdrość zżera. Ot co.

Posted

Marysiu, wydaje mi się, że to było 1/40, ale mogło być jeszcze dłużej. Zdziwiło mnie, że obie suki wydają się w podobnym stopniu (nie)ruchome, ale we wszystkich trzech przypadkach to Saba jest rozmyta. Od strony fizyczno-optycznej musi być tak, jak piszesz.

Tośka, bo Saba to taki dominant jest :eviltong: (choć w rzeczywistości to bardziej Łata jest górą).
:lol: Na pewno ten kotek marzy o pokoju pełnym psów :lol:
Swojego ma tylko jednego :diabloti:

Dziś nie wytrzymałam i wyszłam na dwór (od soboty siedzę chora w domu).
Po prostu nie mogłam pozwolić, żeby takie piękne słońce się zmarnowało :loveu:

Cała gromadka :)

Latający Mop :lol:

Saba pędzi bronić podwórka

Mopek też dzielnie broni (tyle że "zagrożenie" jest po prawej stronie zdjęcia)

Posted

Cudne portrety :D Punia jak zawsze najpiękniejsza :loveu:
Saba i Łatka na zbiorówce są wielkimi psami w porównaniu do reszty :lol:
A Mop bawi się w zajączka :loveu:
No i Psice rutinoskorbin juz dostały ;):multi:

Z Mopiastego sznaucerkowatość wyłazi: "Ktoś szczeka, ktoś broni - koniecznie pomogę, a potem zobaczę o co chodziło" No i z latania wnioskuję, że mu lepiej. Dupka biednie wygląda, futerko ciut śmiesznie, no i ten straszny kołnierz :( ale za to nochal i oczy :loveu: Uwielbiam takie psie spojrzenia. Dostaję takie na wyjscie do pracy o poranku z dawką chrumkanio-mruczenia :loveu:
Pytałam wcześniej czy jakoś edukujesz Mopa :cool3:

Posted

Bonsai, a Kicia... kicie miały swoją sesję wczoraj ;)

Ewa, on po chorobie, więc usprawiedliwiony :evil_lol:

Dorota, Mop już zdekołnierzony ;) Wczoraj go znów wykąpałam (ma jeszcze trochę łojotok od tego zaniedbania), trochę przystrzygłam... robi się coraz bardziej sznaucerzy i z wyglądu ;) i z zachowania. Nie szkolę go - nie mam weny (i nic ostatnio nie szkolę, co najwyżej Łatkę w służeniu) i niezyt mi się chce, skoro on i tak szybko znajdzie dom.

O kiciach było :)

Posted

Ewa, to Koty!

Marta, z przedstawienia na przedstawienie lepiej mi idzie :)
Tylko niestety już prawie nie będę miała okazji do praktyki :(

Teraz trudne pytanie (Morisowa, wstrzymaj się chwilę z odpowiedzią ;)):
Wskaż najważniejsze szczegóły, którymi różnią się poniższe pary zdjęć:

Przepraszam, że aż 6 zdjęć, ale one muszą iść parami...

Posted

Wszystkie trzy pary różnią się położeniem księżyca wobec kotów albo kotów wobec księżyca, a najpewniej położeniem fotografującego ;) Poza tym na zdjęciu 1 jest obcięta noga (a na 2 nie), zdjęcie 3 jest za ciemne (a 4 nie), na zdjęciu 6 jest pół kota obcięte (a na 5 nie).

No i jeszcze okno ze światełkiem. Jest na 2,4,6.

Co wygrałam? :razz:

Posted

1.para
na górnym - Strymiński, (możliwe, że Rowińska)
na dolnym - Figurski, Mrozińska
2.para
na górnym - Damian Aleksander
na dolnym - Marcin Więcek
3.para
na górnym - Totoszko lub Sztejner
na dolnym - Bujniewicz.
co do pozostałych dwóch osób to się poddaję... (chyba Semaforo to na obu Dmochowski, Galaretka na drugim Totoszko, ale czy na pierwszym też..?
http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/rozne/IMG_2500.jpg
dyrygent i Makiawel :lol:

Posted

Dorota, 9.12.2007 będą ostatnie "Koty". Nie w tym sezonie, tylko w ogóle - pożegnanie z tytułem :(

Rozwiązanie zagadki - prawie jak napisała Morisowa:

• w pierwszej parze chodzi o różnych aktorów grających kocura Mungojerry. Jeśli chodzi o kotkę, to nie wiem - nie patrzyłam ;)
  • w drugiej parze inny aktor gra Myszołapa (tego z prawej)
  • w trzeciej parze kto inny gra Gusa: na górze Steciuk, na dole Paszkowski; kotki zmienione (i prawdę mówiąc mi się równo kręcą :oops:, wg strony Romy na pierwszym Galaretka - Anna Sztejner, Plameczka - Iza Bujniewicz, na drugim Galaretka ta sama, Plameczka - Marta Smuk); z Semaforem nie jestem pewna, czy niżej nie jest Socha :hmmmm:, ale może nie.
Czyli chodziło o obsadę ;-)
Tytułem wyjaśnienia - ani ja, ani Magda (Morisowa) nie mamy absolutnie pamięci do twarzy :shake:
Magda, ja nie zauważyłam w piątek braku Marty Smuk!
I w ogóle nie wiedziałam, że one się tam 3 wymieniają :oops:

Aż mi się zakręciło w głowie od tych aktorów ;)
Na odstresowanie Punia w trzech odsłonach :)

Punia żali się na swój psi los :evil_lol:

Posted

Apsa, ja się tylko muszę wytłumaczyć z tej strasznej gafy co do 3ej pary zdjęc - ja nie wiem, co mi się w mózgu wtedy poprzestawiało... pisałam to o 3ej rano, tylko wstawiałam rano, bo miałam się wstrzymać. Ale i tak nie rozumiem, jak mogłam :roll:

Posted

Rybko, witaj :)
Świniak uroczy i charakter też ma cudowny :loveu: co podobno rzadkie u chłopów.

Anza, momentami plameczka przepięknie pozuje. A momentami tylko drze mordę :diabloti: Sabinka-trikolorka pojechała już do nowego domu.

Bonsai, ogoniasty Puniak :lol:

Morisowa, ja już nie jestem pewna, jak to w tej trzeciej parze zdjęć.
To pierwsze jest z 10.11 i już nawet nie mogę porównać ze stroną.
Wydaje m się, że Galaretkę gra Marta Smuk.

Kociątko :loveu: