Marta i Wika Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Hania, ja też tak myślę :-) Dlatego nie można generalizować. A duża Punia jest tego najlepszym przykładem :-) Quote
wiq Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 czytałam tamten wątek i zgadzam się ze stwierdzeniem, że kantar może być stosowany czasowo, jako 'poskramiacz', w miarę możliwości jak najkrócej. ostatnio nie mam ochoty na żadne udziwnienia - wygodna obroża, prosta smycz i ew. dobrze dobrany kaganiec;) i tak nic nie zastąpi pracy;) Quote
eria Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 co to za psiak na ostatnim zdjęciu ? PON ? mam nadzieję ze nie sznaucer:shake: Quote
Bonsai Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Chodzi o naszego Szipka? Hm, trudno powiedzieć. On jest po prostu wielorasowy. ;) Był sznaucerem, pudlem, terierem tybetańskim, polskim owczarkiem nizinnym - po prostu wszystko. :razz: APSA, z dumą prezentuję Ci ten oto link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4960512#post4960512 . :) Quote
eria Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 ja bym stawiała na PONa ;) kurcze jakby o niego zadbać byłby baaardzo efektownym psem, uwielbiam takie kudłacze :loveu: Quote
Bonsai Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ostatnia wersja to właśnie PON. ;) Fakt, zadbany byłby piękny, ale nie każdy to widzie niestety... :( Wybacz APSA, że zaśmiecamy Ci wątek! :eviltong: Quote
APSA Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Co do kantarka, to myślę, że w ogóle bardzo wiele różnych kwestii zależy od psa i kantarek nie jest tu wyjątkiem. Duża Punia nie była w nim ani trochę smętna (ona jest chyba zresztą całkowicie niezdolna do smętności :)), choć regularnie drapała łapą próbując się go pozbyć. Na psie luzem taki kantarek nie powinien robić szczególnego wrażenia - wtedy wcale nie uciska, jedynie przeszkadza. Moje PSy reagują na niego podonie jak na zwykły kaganiec: "Mam coś na nosie, wolałabym nie mieć, może mi to zdejmiesz, co?" Bonsai, faktycznie podobnie tańcują, mogłyby razem występować w balecie :) Albo raczej w kabarecie :lol: Byłam, widziałam :cool3: Jeszcze jedno zdjęcie - śliczna panienka ze schroniska Gdyby miała stojące uszy i długi ogonek, byłaby miniaturką Saby :) Quote
Tośka_m Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Ach och, jaka uchachana psica :loveu: Może tego kantarka nie zauważyła? Albo faktycznie dziwna jakaś taka jest, za właścicielką swą ;) Quote
APSA Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Tośka, Punia właśnie przez ten kantarek się tarza - skoro łapą nie da rady, to może tak. Ponieważ mam wielką pilną pracę, postanowiłam się na jakiś czas rozstać z dogomanią, w tym celu dobrowolnie udaję się na banicję do połowy maja. Na pożegnanie: Quote
APSA Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Wracam do normalnego życia ;) W związku z tym kilka zdjęć z majowego obozu klikerowego :) Quote
Anza&Hacker Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Ładne zdjęcia - Witamy z powrotem! :diabloti: ...tylko czemu foty bez nas :eviltong: Quote
APSA Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Bo u Was bez nas :diabloti: dopiero w którymśtam poście poobozowym Was dałam u Was, ale Ty tam chyba nie zaglądasz :eviltong: Ale: prosisz - masz i jeszcze kilka innych i ostatnie - na dobranoc c.d. później. Quote
eria Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ten ostatni czarny cień wygląda na Punię :cool3: uszka jakby te same:evil_lol: Quote
pucka69 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 czesc apso, czesc! chcecie zobaczyc jak Helenka urosła? morisowa, a ty ile tych szczurów bierzesz? tam chyba pół szczurzego forum sie do ciebie zgłosiło? Quote
morisowa Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 pucka69 napisał(a): morisowa, a ty ile tych szczurów bierzesz? tam chyba pół szczurzego forum sie do ciebie zgłosiło? oo?! jedna osoba na transportowym i nie napisała jeszcze żadnych konkretów, bo miałam zapchaną skrzynke na dogo... wiesz coś? jedziemy razem z Apsą, więc to nawet dobrze, że na tym wątku, dowie sie, co ją w drodze czeka :evil_lol: Poza tym możliwe, że będę wiozła kociaka, więc może trochę szczurów po drodze... :diabloti: Quote
anetta Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Witaj APSA :multi: Jak Ci sie podobalo na obozie? Quote
pucka69 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 jak wyszla historia ze szczurkami to ja napisalam im na szczurzym forum ze proponujesz transport i dwie osoby do mnie sie zglosily po szczegoly - wiec je odeslalam na nasz watek transportowy. moze do tej pory znalazly transport? Quote
APSA Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Morisowa, witam, witam (jako ja :evil_lol:) Czytałaś "Filonka Bezogonka"? Jeszcze się okaże, że do Trójmiasta dowieziemy najedzone szczurki i trochę kociaka :diabloti: Eria, bingo! W nagrodę: Wiq, mnie też miła znowu widzieć Was :loveu: Pucka, przyznaj się, podmieniłaś świnkę czy pojemnik? :lol: Na ręku Helusia też zajmuje ciut więcej miejsca niż poprzednio :) Anetta, witam, witam :) Obóz mi się bardzo podobał, sukom chyba też - wreszcie nie zostawały same (tylko na posiłki), nie nudziły się, były rozpieszczane, chodziły na długie spacery, spały w łóżku... W pewnym momencie były tak wykończone, że nie obudziły się, jak je przesuwałam, żebym się sama zmieściła :evil_lol: Piękne tereny okołoobozowe :) Quote
eria Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Punia jak zawsze śliczna :loveu: pozdrawiamy :lol: Quote
pucka69 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 przysięgam, ze Helanka i pojemnik - to ten sam pojemnik i ta sama Helenka Quote
Anza&Hacker Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 No ładnie ...ja już prawie na komputer czasu nie mam :shake: Wieeeeelkie dzięki za nasze foto :loveu: Wszystkie zdjęcia śliczne... a z moją galerią to masz racje - ja na nią już wogóle czasu znaleźć nie moge :-( Quote
APSA Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Eria, Punia bardzo dziękuje :) Pucka, i może jeszcze sianko też to samo? :evil_lol: Czy może cały czas trzymasz Helusię w pudełku po popcornie? ;) Anza, w końcu czas się na pewno znajdzie :) Ciąg dalszy poobozowy :) Quote
Recommended Posts