Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czytałam tamten wątek i zgadzam się ze stwierdzeniem, że kantar może być stosowany czasowo, jako 'poskramiacz', w miarę możliwości jak najkrócej.
ostatnio nie mam ochoty na żadne udziwnienia - wygodna obroża, prosta smycz i ew. dobrze dobrany kaganiec;)
i tak nic nie zastąpi pracy;)

Posted

Ostatnia wersja to właśnie PON. ;)
Fakt, zadbany byłby piękny, ale nie każdy to widzie niestety... :(
Wybacz APSA, że zaśmiecamy Ci wątek! :eviltong:

Posted

Co do kantarka, to myślę, że w ogóle bardzo wiele różnych kwestii zależy od psa i kantarek nie jest tu wyjątkiem. Duża Punia nie była w nim ani trochę smętna (ona jest chyba zresztą całkowicie niezdolna do smętności :)), choć regularnie drapała łapą próbując się go pozbyć. Na psie luzem taki kantarek nie powinien robić szczególnego wrażenia - wtedy wcale nie uciska, jedynie przeszkadza. Moje PSy reagują na niego podonie jak na zwykły kaganiec: "Mam coś na nosie, wolałabym nie mieć, może mi to zdejmiesz, co?"

Bonsai, faktycznie podobnie tańcują, mogłyby razem występować w balecie :) Albo raczej w kabarecie :lol:
Byłam, widziałam :cool3:

Jeszcze jedno zdjęcie - śliczna panienka ze schroniska

Gdyby miała stojące uszy i długi ogonek, byłaby miniaturką Saby :)

Posted

Tośka, Punia właśnie przez ten kantarek się tarza - skoro łapą nie da rady, to może tak.

Ponieważ mam wielką pilną pracę, postanowiłam się na jakiś czas rozstać z dogomanią, w tym celu dobrowolnie udaję się na banicję do połowy maja.

Na pożegnanie:

• 1 month later...
Posted

Bo u Was bez nas :diabloti: dopiero w którymśtam poście poobozowym
Was dałam u Was, ale Ty tam chyba nie zaglądasz :eviltong:

Ale: prosisz - masz

i jeszcze kilka innych

i ostatnie - na dobranoc

c.d. później.

Posted

czesc apso, czesc! chcecie zobaczyc jak Helenka urosła?

morisowa, a ty ile tych szczurów bierzesz? tam chyba pół szczurzego forum sie do ciebie zgłosiło?

Posted

pucka69 napisał(a):
morisowa, a ty ile tych szczurów bierzesz? tam chyba pół szczurzego forum sie do ciebie zgłosiło?

oo?! jedna osoba na transportowym i nie napisała jeszcze żadnych konkretów, bo miałam zapchaną skrzynke na dogo... wiesz coś? jedziemy razem z Apsą, więc to nawet dobrze, że na tym wątku, dowie sie, co ją w drodze czeka :evil_lol: Poza tym możliwe, że będę wiozła kociaka, więc może trochę szczurów po drodze... :diabloti:

Posted

jak wyszla historia ze szczurkami to ja napisalam im na szczurzym forum ze proponujesz transport i dwie osoby do mnie sie zglosily po szczegoly - wiec je odeslalam na nasz watek transportowy. moze do tej pory znalazly transport?

Posted

Morisowa, witam, witam (jako ja :evil_lol:)
Czytałaś "Filonka Bezogonka"? Jeszcze się okaże, że do Trójmiasta dowieziemy najedzone szczurki i trochę kociaka :diabloti:

Eria, bingo! W nagrodę:

Wiq, mnie też miła znowu widzieć Was :loveu:

Pucka, przyznaj się, podmieniłaś świnkę czy pojemnik? :lol:
Na ręku Helusia też zajmuje ciut więcej miejsca niż poprzednio :)

Anetta, witam, witam :)
Obóz mi się bardzo podobał, sukom chyba też - wreszcie nie zostawały same (tylko na posiłki), nie nudziły się, były rozpieszczane, chodziły na długie spacery, spały w łóżku... W pewnym momencie były tak wykończone, że nie obudziły się, jak je przesuwałam, żebym się sama zmieściła :evil_lol:

Piękne tereny okołoobozowe :)

Posted

No ładnie ...ja już prawie na komputer czasu nie mam :shake:

Wieeeeelkie dzięki za nasze foto :loveu:

Wszystkie zdjęcia śliczne... a z moją galerią to masz racje - ja na nią już wogóle czasu znaleźć nie moge :-(

Posted

Eria, Punia bardzo dziękuje :)

Pucka, i może jeszcze sianko też to samo? :evil_lol:
Czy może cały czas trzymasz Helusię w pudełku po popcornie? ;)

Anza, w końcu czas się na pewno znajdzie :)

Ciąg dalszy poobozowy :)