Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiq, no widzisz, cały mój zwierzyniec to jak jeden flat :p
Szczury :) dokładniej jeden szczur, drugi uciekł przed obiektywem.

Pucka, czy dobrze widziałam, że Helcia urosła? :)

Anza, pożyczyć Ci tę gwiazdę na obóz? Wymęczycie się zwajemnie, a my z Punią będziemy miały spokój :evil_lol:
Zulka ucieszyła się do mnie, kółeczko się pojawiło dopiero później :p
Nie jestem pewna, czy nie Rattus norwegicus, ale chyba jednak Rattus rattus.
Od którego gatunku pochodzą szczury hodowlane?
Znów zaczynam mieć ochotę na kolejnego gryzka...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='APSA']Anza, pożyczyć Ci tę gwiazdę na obóz? Wymęczycie się zwajemnie, a my z Punią będziemy miały spokój :evil_lol:
Chętnie bym wzieła - moge z nią troche poćwiczyć, ale wtedy, kiedy Hacker będzie w odstawce - bo przede wszystkim jestem tam dla niego i on ma do mojej uwagi pierwszeństwo :cool1:
[quote name='APSA'] Zulka ucieszyła się do mnie, kółeczko się pojawiło dopiero później :p...ale na zdjęciu już je ma :diabloti:
[quote name='APSA']Od którego gatunku pochodzą szczury hodowlane?
Znów zaczynam mieć ochotę na kolejnego gryzka...Szczury hodowlane pochodzą od szczurów laboratoryjnych, które swego czasu były chodowane w tzw. "szczepach", które miały nazwy niczym plemion Indiańskich, więc nie moge ich nigdy spamiętać ...ale ogólnie to większość tych szczepów szczurzysk była wychodowana z krzyżówek Rattus rattus i Rattus norvegicus :evil_lol:

Za to pan z obrazka jest stanowczo za mały na norvegicus'a :razz:

Posted

[quote name='APSA']

O, Zula! :-) Szkoda, że nie będzie ich na obozie...

Jaki fajny :loveu: A u mnie też taki biega po domu ;-) Tzn. niezupełnie taki, ale podobny ;-) Jak się wchodzi do pokoju brata, to nagle i niespodziewanie potrafi np. wejść do nogawki :diabloti:

Posted

Eria, one tam są prawie oswojone :) Sama się zdziwiłam, bo wcześniej jak widywałam szczury to tylko właśnie uciekające, a ten się spokojnie pożywiał :)

Anza, na zdjęciu ma kółeczko, bo wypadało się najpierw przywitać, a dopiero potem wyjąć aparat :p Dzięki za inf. o szczurzastych :)

Bonsai, tymczasowa Punia spędza święta na innym tymczasie, wróci do mnie we wtorek lub środę.

Marta, też żałuję, że nie będzie :(
Czy chwaliłaś się już gdzieś zdjęciami Scura? Mgliście kojarzę zdjęcie w klatce. Porób mu jeszcze trochę zdjęć, pliiiz :) I jak idzie Scura tresura? :)

Skoro było o Puni: jak się ładnie dziewczynki dogadały :diabloti:

A tu przyłapana po raz pierwszy :)

Posted

[quote name='APSA']
Anza, (...) Dzięki za inf. o szczurzastych :)
No problem - kiedyś jak jeszcze nie miałam psa, musiałam się zadowolić gryzoniami i dużo o nich czytałam - najwięcej miałam myszoskoczków mongolskich :loveu:
...ale najlepiej wspominam moje dwa wspaniałe szczury, które były do mnie 100 razy bardziej przywiązane niż Hacker i wogóle lepsiejszą więź mieliśmy - Jumper wszędzie ze mną chodził, na spacerach trzymał się w obrębie 2 metrów od mnie, umiał chodzić przy nodze, lepiej od Hacka i lepiej przychodził na zawołanie, wogóle szkoda tylko, że nie znałam wtedy klikera - miałam kilka lat i już brałam się za szkolenie zwierzów :evil_lol:

Następny mój szczur - Kena, była tak wpsaniale przywiązana, że jak mnie dzień nie widziała to zaczynała piskać i płakała tak całe godziny - jak pojechałam na kilku dniową wycieczke wpadła w taką depresje, że praktycznie się nie ruszała, nic nie jadła - rodzina myślała, że zdechnie - ale jak wróciłam od razu zaczeła wracać do siebie :p

...ale się rozpisałam o nich, a to nie miejsce na takie wspominki^^" przepraszam, ale bardzo mi ich po prostu brakuje :-(
[quote name='APSA']Porób mu jeszcze trochę zdjęć, pliiiz :) I jak idzie Scura tresura? :)
Dołączam sie do prośby i pytania zarówno! Namówiłaś na to klikanie? :cool3:
[quote name='APSA'] Skoro było o Puni: jak się ładnie dziewczynki dogadały :diabloti:

Ta - no rzeczywiście - dupami do siebie! :evil_lol:
[quote name='APSA'] A tu przyłapana po raz pierwszy :)

Widać po tym nazbyt aż wyraźnym CS'ie - może wcześniej była za to karcona i teraz się bała? :mad:

Posted

wiq napisał(a):
Anza, a Twój pies nie CSuje na widok nowości?

...ale jakich nowości? Mój pies wogóle raczej nie CS'uje do mnie :lol: - ja go nie męcze do takiego stopnia, żeby musiał mnie uspokajać - za to duuużo wysyła CS'ów np. do mojego ojca, który go ciągle chce przytulać, pochyla sie nad nim etc., a Hacker strasznie tego nie lubi, ale niektóży są niewytłumaczalni :shake:

Posted

obiektyw miałam na myśli;) zanim moje suki się przyzwyczaiły była przed nim parada CSów;)
do mnie też nie CSują raczej, chyba że piłkę przetrzymam za długo;)

Posted

wiq napisał(a):
obiektyw miałam na myśli;)

Nie no co Ty - mój CS'ował tylko jak mu po nocy fleshem strzelałam po oczach
:diabloti:

...a u Asi myśle, że to nie był pierwszy raz jak widział aparat :cool1:

Posted

W tym wypadku oblizanie Puni było chyba reakcją na to, że się w nią
wgapiałam, a dodatkowo przylezłam z tym trzecim okiem ;-) Ona nie jest mocno CSująca (w przeciwieństwie do moich, które CSują do mnie bardzo dużo), choć musiała być bita - uchyla się i ucieka przed podniesioną ręka. (Na spacerze jeden dzieciak zamierzył się tak pół żartem na swojego psa, a Punia od razu zwiała). Ogólnie jest raczej zajęta prowokowaniem mnie do zabawy a nie uspokajaniem :diabloti:

Posted

uchylanie mówi samo za siebie:roll:

Ogólnie jest raczej zajęta prowokowaniem mnie do zabawy a nie uspokajaniem

i tak trzymać :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to czego najbardziej pragniecie.To ,,coś'' nie musi byc ani widoczne,ani dotykowe moze nawet nie pachniec ale niech bedzie czyms bez czego nie mozna i nie wart zyc:calus:

Posted

Wiq, :evil_lol: Najlepsze było, jak 20-25 kg Puni usiłowało biegać w KÓŁKO w podłużnym korytarzu :lol: Moje PSy dostają takich głupawek, ale na dworze i wtedy kręcą dzikie koła wokół mnie. A ta zdolna wymyśliła sobie kółka po mieszkaniu, na śliskiej posadzce :evil_lol:

Milena, pięknie dziękujemy :)

Bardzo wielkanocny FILMIK :evil_lol: -

Posted

APSA napisał(a):
Bardzo wielkanocny FILMIK :evil_lol:

No moja obozowa idolka! :loveu:

Aportuje ślicznie - a ja nie mam jeszcze aportu formalnego :roll:

Swoją drogą, to Ty jej od razu miske dajesz za aport kości? :evil_lol:

Posted

Anza, ja mam za mało rąk: jedna na kliker, druga na pojemnik ze smaczkami, trzecia do odbierania aportu, zabrakło mi tej czwartej do dana nagrody, więc dałam wszystko.

Wiq, dziękujemy :B-fly:

Chwilowo nie będzie więcej kościstych aportów, ponieważ pomoc dydaktyczna tragicznie zakończyła żywot :evil_lol:

Do fotograficznego towarzystwa: Kicia :)

Posted

[quote name='APSA']
Chwilowo nie będzie więcej kościstych aportów, ponieważ pomoc dydaktyczna tragicznie zakończyła żywot :evil_lol:

Aportu nie ma, ale jest ukłon :-) Przed kością ;)

Kicia z hiacyntami :loveu: Czy koty też CSują? :-)

Posted

[quote name='Marta i Wika']Kicia z hiacyntami :loveu: Czy koty też CSują? :-)
Tak - koty też wysyłają CS'y, aczkolwiek mają troche inne przy tym maniery i inny "zestaw podstawowy", wogóle u nich trudniej to zauważyć, aczkolwiek obserwuj Woolf'a i tą druga kicie to może wylookasz :p

APSA - naprawdę śliczne zdjęcia! Wszystkie!!! :loveu:

Posted

Marta, koty jak najbardziej CSują, było o tym nawet kiedyś na liście klikerowej. Szczególnie częste sygnały to oblizywanie i odwracanie wzroku.

Wiq, Twoje suki to brutale i wandale :evil_lol:

Anza, dziękuję :-)

Kto wczoraj gościł u nas w ogrodzie:

Makolągwa (był też samiec, ale aparat nie złapał na nim ostrości...)

Szpak

Pani kopciuszkowa

A tu ciekawostka

Zdjęcie jest jednocześlie odnośnikiem do dużego formatu, na którym widać, jak blisko podleciała do moich zwierzaków pani kopciuszkowa. Musi co ma gdzieś niedaleko gniazdko i chciała odwrócić uwagę Kici.

A dziś rano na spacerze spotkałyśmy stadko małych ptaszków, chyba makolągw, słyszałyśmy śpiew szpaków, makolągw i kopciuszków, a w pewnym momencie niedaleko nas ruszył do lotu zastęp bażantów - krzyczący kogut i pięć kur :)

Posted

[quote name='APSA']

Znów rozpaskudzasz tymczasa :mad: Łóżka takiej się zachciewa, a Ty zamiast pogonić to zdjęcia robisz :mad:

[quote name='APSA']

:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: