Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pucka, powiedzieć coś o wystawie? Sporo tam było i różnorodno :) Łysolki widziałam pierwszy raz w życiu, wcześniej wogóle o nich nie słyszałam. Najwięcej było chyba gładkodługowłosych, albo ja się na nich najbardziej skupiałam ;) Dostałam od Hani katalog i podszkoliłam się trochę w świnkowych rasach :) Śmieszne są długowłose całe w lokach :) Z obecnych na wystawie ras najbardziej mi się podobały TEDDY właśnie, a szczególnie CH TEDDY o trochę dłuższej sierści (to chyba ona klik - zdjęcie Hani). Sama jeśli bym kiedykolwiek miała mieć rasową świnkę, to albo teddy, albo - najchętniej - zwykłą gładkowłosą, albo gładkowłosą z rozetką na czole.
Tutaj na dole strony jest galeria świnek, na którą trafiłam daaawno :loveu:
http://img409.imageshack.us/img409/6584/lovkapy5.jpg
niektóre z piękności :loveu:
http://www.ansie.nl/images/cavia%20(32).jpg
http://www.ansie.nl/images/cavia%20(2).jpg
http://www.ansie.nl/images/cavia%20(9).jpg

Wiq, US TEDDY są świetne, żałuję tylko, że nie mają miększej sierści :)

Haniu, Farcik miałby się nie załapać? :loveu:
Po jego zdjęciu z Kontrą zostałam kupiona ;)

A teraz się CHWALĘ!!!

To w pysku Saby to prawdziwa preparowana kość wieprzowa,
którą Saba zamiast pochłonąć - aportuje :)

Oraz film: klik.

Posted

Jejku jejku Saba ruleeeezzzzz! :loveu:

Szkoda, że taki ciemny ten filmik, ale widać jak ładnie zaaportowała koche :cool3:

p.s.
już nie możemy się doczekać ponownego spotkania na obozie :)
- Sabusia :loveu:

Posted

wątpię, żebym kiedyś jeszcze bawiła się w gryzonie, ale jeśli już to w teddy właśnie;)

ha, gratulacje!:D teraz pora na paróweczkę;)

Posted

Anza, ja też już się niecierpliwię na obóz :) Na liście coraz więcej znajomych :loveu:

Milena, zamiast tri-kolor, masz tri-świnki :p

Bonsai, ciemny, bo nie mogłam czekać, aż się zrobi widniej ;)

Wiq, do parówki jeszcze daleko...

Shangri, dla Ciebie i innych, którym filmik za ciemny - voila: :)

Posted

Nad aportem się swego czasu namęczyłam, ale warto było :)
Z przeniesieniem na preparowaną kość nie miałam problemu - kość nie jest jakoś specjalnie atrakcyjna i można ją wymienić na smaczek. W następnej kolejności planuję ćwiczyć na kości wędzonej (już widzę swoje ręce - czarne i pachnące :evil_lol:), znacznie smakowitszej. Tu już pewnie nie pójdzie tak łatwo :)

Długo miałam już spokój od nadprogramowych psów, więc wajwyższa pora urozmaicić sobie życie :evil_lol:
Oto Punia :) :

Szybko się odnalazła w nowych warunkach

Nie wie, że czekają ją dalsze zmiany, więc śpi spokojnie ;)
Punia, Saba i Punia :)

Posted

Ano :-)
Strasznie jest psica kochana :loveu:

Tylko mamy problem: ja mam dodatkową Punię, Magda ma extra Zębatkę, obie na święta wyjeżdżamy i niezbyt jest co zroić z tymczasikami :(

Posted

Eria, co dwie Punia to nie jedna :evil_lol: :loveu:

Bonsai, którą Punię masz na myśli? :evil_lol:
Moja nie aportuje. Ja mogę co najwyżej zaaportować ją :evil_lol: Może w weekend uda mi się sfilmować najbliższe aportowi zachowanie, jakie przejawia. Duża Punia aportuje, ale nie wiem, czy uda się coś sfilmić.

Zębatka ma dom!!! :cunao:

Posted

hmm.. muszę poćwiczyć aport parówki, ciekawe, jak nam pójdzie;)
podziwiam wszystkich biorących psy na tymczasy. PPSy musisz zabrać na święta. 3mam kciuki za odpowiedni domek dla Puni i gratuluję Zębatce:D

Posted

Punia ma już odpowiedni domek, tylko daleeeko i z pewnych względów musi poczekać, aż będzie mogła tam pojechać. Na Święta jedzie do koleżanki, a ja - już tylko z czterema zwierzakami - do rodziców :) Po świętach mam nadzieję, że się jeszcze z Punią spotkamy :)

Posted

Magda, czekam :cool3:

Pucka, niestety się nie wybieramy (przejrzałam repertuar :evil_lol:)
Chyba zresztą ten transport i tak nieaktualny?

Wiq, moje wszystkie zwierzaki razem wzięte to tylko niecałe 30 kg, jak jeden średni piesek :evil_lol:

Bonsai, też się strasznie cieszymy, ona czekała na dom najdłużej ze wszystkich moich tymczasów. Dodatkowo tego samego dnia znalazł nowy dom Percy (mój Parszywek), a w tym samym tygodniu dwa starsze psy z Palucha :loveu:

Byłam dzisiaj na obiecanym dawno temu spacerze po zakolu wawerskim (piękny kawał łąk nad Wisłą) z Ulą i Zulą :) Pogoda dobra do spaceru z psami - na tyle zimno, że nikt inny się nie pętał, a nie na tyle żeby zmarznąć. Warunki fotograficzne średnie, ale nie byłabym sobą, jakbym nie zrobiła choć kilku zdjęć ;)

Teren spaceru

Uczestniczki :)

Zulka - ucieszyła się na mój widok :loveu:

A potem nad kanałkiem spotkałyśmy takie cuda :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ale super szczur! No transport - nieaktualny, niestety! Teraz szukamy - Wrocław - Warszawa. Dla dwóch świnek - jakby ktoś cos słyszał - to do Visennej - bo ja wyjezdzam i az do środy mnie nie bedzie. Życzymy z moim świnkowym towarzystwem Wesołego Zająca

Posted

[quote name='APSA']

Jest moja idolka! :multi: - gwiazda urodziwa ukochana! :loveu:

[quote name='APSA']Zulka - ucieszyła się na mój widok :loveu:

...a nie przypadkiem na swoje nieodłączne kółeczko?! :evil_lol:

[quote name='APSA'] A potem nad kanałkiem spotkałyśmy takie cuda :loveu: :loveu: :loveu:

Czyżby przystojny słodziak był z gat. Rattus rattus? :loveu: