Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tośka, nie pifko, tylko winko lub łódka i nie meczyk, tylko turniej skoków narciarskich. Poza tym wszystko się zgadza :evil_lol: (prawda? :eviltong:)

Dogadała mi. Świekra! :p

Schroniskowe kotki:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[center]I znowu wyszło, że jestem Apsia z cyfrówką :evil_lol:
A od jutra pewnie będę też przedstawiana jako DT :evil_lol:
dogobranoc ;)[/center]

Posted

Coś specjalnie dla Apsy, na jej życzenie:
piękny, rozkoszny świnek morski; młodzieniec trafił do schroniska, za kilka dni kończy kwarantannę, ale już szuka domu, żeby jak najkrócej przebywać na "kociarni"; miluśny, prześmiesznie kwiczy, gdy się go głaszcze pod włos :evil_lol: Świnki nigdy nie były moimi ulubionymi zwierzakami, ale ten egzemplarz jest fajnisty. Niestety aparat padł mi właśnie na świnku, a Apsa już do tego budynku nie miała jak wejść. Dwie fotki, które w miarę wyszły:

Posted

Haniu, jak mam to rozumieć? Czy powinnam się bać?

Magda, nie wiem, co powiedzieć, on jest cudowny :loveu: Tak czysto teoretyczinie ;) zastanawiam się, jak mogłabym go przewieźć dysponując tylko autobusem, żeby nie zamarzł po drodze. Gryzoni transporter został w Zalesiu...

Posted

[quote name='APSA'] Tak czysto teoretyczinie ;) zastanawiam się, jak mogłabym go przewieźć dysponując tylko autobusem, żeby nie zamarzł po drodze. Gryzoni transporter został w Zalesiu...

Teraz ciepło jest. Ja wiozłam kiedyś królika miniaturkę, jak były mrozy. Transporterem było kartonowe pudło owinięte w trzy swetry. Z powietrzem było ok, konstrukcja nie była szczelna. Myślę, że w tej temperaturze nic nie powinno się stać.
To co, bierzesz świniaka? Ja kiedyś miałam :-) Kajtek się chłopak nazywał i był czarno-biały, tzn. czarny, z biała głową, krawatem i rękawiczkami :-)

A swoją drogą, co za pomysł świnkę do schroniska oddawać... :shake:

Posted

Choculka niestety od dnia pamiętnej kąpieli zaczęła sie czołgać ze strachu....
Asia! A na koniach też jeździsz? Dość krótko znalam Asię jeżdżąca na koniach...bywała w Pyrach.

Posted

[quote name='APSA']Tośka, nie pifko, tylko winko lub łódka i nie meczyk, tylko turniej skoków narciarskich. Poza tym wszystko się zgadza :evil_lol: (prawda? :eviltong:)

Dogadała mi. Świekra! :p

Schroniskowe kotki:

jakie to sliczne....spojrzenie ..piekne...

Maxio tez mial kotka...ale musielismy oddac jednego do babci a drugego do mojej psiapsioły bo uczulenie...ale kocha obie nadal.....rybki tez kocha tylko toche ciezko jes przytulic:diabloti:

Posted

Ratunku, Apsa ma teraz w domu 3 nadplanowe psy!!! :roll: Mam nadzieję, że się tu pochwali, bo to super ezgemplarze! :evil_lol: Z samych "zielonych płuc Polski" :p :loveu:

Apso, żałuję, bo zamieszanie było spore i nie wymiziałam porządnie Twoich psiaków! Są piękne, takie zadbane i zrelaksowane! Punia jest całkiem malutka :loveu: , na zdjęciach wygląda na większą!

Posted

Ze świnkiem nie wiem, co będzie. Na razie staram się o nim zapomnieć (przy 5 psach, kocie i dodatkowych rzeczach, które musiały się zwalić akurat teraz, nawet mi to wychodzi). Ale, Agushka, jeśli Wy chcecie świnka po feriach, to mogę Wam go przechować chwilkę u siebie :cool3:

Czoko, generalnie jeżdżę konno, ale ostatnio głównie na wyjazdach.

Taura, Saba dziękuje za komplementa :)

Aniu-Soniu, witaj w galerii, miło że się ujawniasz :)
Punia wcale nie jest taka mała. Jak ją musiałam kiedyś nieść pół kilometra (razwalona łapka), to okazało się, że waży blisko pół tony :evil_lol:

Rodzice, :bye:, oświadczam, że nie zostałam żywcem pożarta przez nowych tymczasowych lokatorów, przeciwnie - bardzo mi z nimi dobrze :loveu:

Ech Wy sępy zdjęciowe! :evil_lol: Przez Was muszę siedzieć i zmniejszać :p
No ale niech Wam będzie ;)

Wczoraj przyjechali do mnie goście z prowincji. Jest ich troje :evil_lol:, dwie dziewczynki i jeden rodzynek. Wszyscy młodzi i dobrze wychowani.
Najmłodsza i najmniejsza dziewuszka to Oliwka, zwykle wygląda tak :lol:

Jej starsza koleżanka (a może ciotka?) - Melisa

Oraz Gremlin

Dziewczyny już się chyba odnalazły w nowej rzeczywistości. Oliwka jest cała szczęśliwa, jeśli tylko ktoś poświęci jej trochę uwagi :) Najgorzej się czuje Gremlin, sytuacja go lekko przerasta, ale mamy nadzieję, że i on dojdzie szybko do siebie.
c.d.n.

Posted

Wszystkie dzewczyny były dziś na długim spacerze
(Gremlin nie załapał jeszcze, o co chodzi z tą smyczą).
Ponieważ samotne dziewczęta narażone są na wiele niebezpieczeństw,
towarzyszył nam dzielny Moris.

Przygotowania do drogi

Wreszcie można się będzie wyszaleć :multi:

Nasz dzielny stróż i obrońca

Zabawa w zamordować szczeniaka!

Szczeniak przeżył

:loveu: pluszaczek :loveu:

c.d.n.

Posted

Dzielna obrończyni stada (o ile niebezpieczeństwo jest daleko :evil_lol:)

Tajemnicza nieznajoma (z krzywym ogonkiem :lol:)

nosek w nosek :)

Mori

Dzikie szaleństwa

Gromada w komplecie (poza fotografem :p)

Posted

Zapytałam o jazdę konną bo kilka lat temu mój syn Krzyś zanim zaczął chorować i się zniechęcił jeździł - raczej próbował jeździć właśnie z Asią...

Posted

[quote name='milena182']ale Moris jest sexi ma galerie na pupilach albo dogo?
:cool3: wreszcie tu ktoś mojego faceta docenił :loveu:
dzięki teściowa za ładne foty Moriska!
Moris własnej galerii nie posiada, bo jego pańcia to robi zdjęcia, przede wszystkim gdy trzeba - psom schroniskowym do adopcji, a tak na spacerach, po prostu własnemu psu to bardzo rzadko. Najfajniejsze zdjęcia mam ze wspólnych spacerów z Apsą :lol:

Posted

Dzień dobry Asiu :) Ale Ci sie stadko powiększyło. Piękne to małe czarne puchate .. Jak sobie radzisz ze spacerkami z taką gromadką? Przeciez Moris nie zawsze może Wam towarzyszyć?
Co do prosiaczka to moje dziecko koniecznie chce dziewczynkę a to jest chyba chłopak prawda? Wczoraj go namawiałam ale on jakby nie przejawiał entuzjazmu.. Nie wiem, co on ma z tymi babami.. skończył dopiero 13 lat :) Wogóle dziwię się, że ktoś oddał świnkę do schroniska, przeciez sklepy zoo przyjmują prosiaczki i potem oddają je za darmo. U mnie w sklepie co jakiś czas widuję klatkę z takim zwierzaczkiem (widziałam świnkę i króliki) i na klatce jest kartka - "do oddania" i powiem Ci, że nigdy te zwierzątka długo w tym sklepie nie mieszkały.. Ja bym tego Twojego prosiaczka przygarnęła z wielką chęcią ale to Michał ma się nim zajmować i boję się, że potem będzie - ty chciałaś, ty sprzątaj i pamiętaj o karmieniu.. Z poprzednimi świnkami nie było problemu ale wtedy to ja miałam argument w ręku i nie było gadania. On bardzo chętnie się z prosiaczkiem bawi ale ze sprzątaniem jest już większy problem a jest już na tyle duży, że musi to wziąć na siebie a nie chcę, żeby miał argument do omijania obowiązku..

Posted

Milena, Moris ma galerię, ale nie swoją :evil_lol: (tutaj)

Czoko, to na pewno nie ze mną, w Pyrach nigdy nie jeździłam.

Świekra :eviltong:, nie ma za co :p

Aga, jakoś sobie radzimy. Jak nie ma Morisa, nie zapuszczamy się tak daleko ;)
Szkoda, że syn nie chce świnka-chłopaka, ale rozumiem Twoje argumenty.

Olek, dla chcącego nic trudnego :eviltong: Ale myślę, że i na naszej warszawskiej wsi znajdzie się chętny.

Dziś testowałam gości na okoliczność kota. Kot nie był specjalnie zachwycony :p

Stadko w komplecie :loveu:

Ciekawostka: Melisa odkryła dziś kanapę - po takim samym czasie, jak Graf :)

Za nią widać wór karmy, do którego żarta suka się NIE dobiera :crazyeye:

Posted

Udało się w końcu uchwycić wszystkie! :loveu: :multi: Brakuje tylko Kici i Myszka:evil_lol:

Asiu-Apso, czy możesz zdradzić, ktory z Podlasiaków jest Twoim faworytem? Bo Morisowa miała pewne przewidywania i ciekawa jestem, czy trafila... :cool3: ;)