Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kicia - bardzo wdzięczne imię :lol:

Wyszłam właśnie z PSami i zobaczyłam, że na niebie widać GWIAZDY!
A wśród nich mój ulubiony gwiazdozbiór - Plejady :)

Źródło: Wikipedia

Ciekawe, czy ta bezchmurność nieba utrzyma się dłużej.

Posted

[quote name='APSA']Wiedziałam, że Mysz Was ucieszy :)
Narobiłam mu dziś tyle zdjęć, że starczy może i na tydzień.
Marta, on nie tyle nie spieprza, co od czasu do czasu się gdzieś zatrzymuje :evil_lol:

A teraz jeszcze rzadszy gość w swojej galerii - Kicia.
Chciałam zrobić jej zdjęcie, jak się bawi zabawką na sznurku, ale Kicia stwierdziła, że jest niedopieszczona i głodna i pozować nie będzie :obrazic:
Jedyne, co mi się udało zrobić, to atakujący wielkogłów:

quote]

czy te oczy moga klamac??
chyba nie...:shake:

Posted

APSA napisał(a):
Kicia - bardzo wdzięczne imię :lol:

Wyszłam właśnie z PSami i zobaczyłam, że na niebie widać GWIAZDY!

A wśród nich mój ulubiony gwiazdozbiór - Plejady :)

Źródło: Wikipedia

Ciekawe, czy ta bezchmurność nieba utrzyma się dłużej.

zdradz czemu ulubiony ten akurat gwiazdozbiór?

Posted

Magda, a PSy to już się nie podobają :eviltong: ;)

Agunia, Plejady lubię, bo... mi się podobają :p
Bo sama (tzn. razem z rodzicami, na wspólnym wyjeździe) je odkryłam. Obserwując nocą niebo i kometę Hale-Bopp zauważyliśmy wśród gwiazd "rondelek" albo "jeszcze mniejszy mały wóz". Okazało się, że to gwiazdozbiór - Plejady. Doczytałam też, że znajdują się w gwiazdozbiorze byka, czyli moim :)

Na dobranoc jeszcze jedno zdjęcie Kici

Mam koto-huskiego, z oczami w różnych kolorach :lol:

Posted

Przede wszystkim i psy, i konie hodowano do WSPÓŁPRACY z człowiekiem. Cała reszta służyła głównie do jedzenia lub do ozdoby.
Mój Mysz wcale nie jest taki miły :evil_lol: To jest odłowiona dzika mysz domowa, która jest dzika, choć przez ponad rok pobytu u mnie zdążyła się trochę oswoić. (Tutaj opisałam historię Mysza.) O braniu na ręce czy puszczaniu po domu nie ma co mówić (tzn. raz się Mysz puścił po domu, odłowiłam go po sześciu miesiącach :diabloti:)

Posted

do kotów nigdy nie miałam sentymentu, gryzą i drapią :evil_lol:
ale Pan Mysz ................................:loveu: :loveu: :loveu:
no własnie - gdzie kupiłaś stroik z Myszem? :D

Posted

Eria kotecki są"fajne" moja ,a własciwie dziadków kotka atakuje ludzi wczepiając sie pazurami i zębami w łydkę.Atakuje psy , nie cofnie się nawet kiedy pędzi w jej kierunku ON czy mój Czarek .Pilnuje jak pies prycha na obcych syczy.A przy tym zachowuje się jak pies biega za nami ,"aportuje" jabłka (czyt. biega za nimi).Aha 2 razy była już w paszczy ONki sąsiadów i nic :D agresja kota osiągneła zenit .
Chce ktoś adoptować Penelope?:D

Posted

taaa są bardzo fajne :cool1: :cool1:
pozostanę przy myszach, psiokach i kuniach :lol: jakoś nie ufam kotom, może nie znam ich języka ciała? :roll:

Posted

Koty są kochane i wspaniałe! jak ktoś na to zasługuje, to go gryzą :eviltong: Ale w tej chwili mam na tymczasie kicię bez zębów więc mi to nie grozi :p Koty ubóstwiam i kocham do szaleństwa! A jednocześnie uwielbiam psy. I myszora Apsy.

Posted

Bez zębów, ale pazury ma, co widać po opiekunce :eviltong:

Później (pewnie już jutro) napiszę coś więcej i wrzucę jakieś zdjęcia, teraz lecę na zajęcia.

Posted

APSA napisał(a):
Bez zębów, ale pazury ma, co widać po opiekunce :eviltong:

e tam, raz mnie podrapala, bo miala powód! wiadomo, ze transporterek = wet = klopoty = trzeba walczyc o zycie! :evil_lol:

Posted

morisowa napisał(a):
kochane dranie :loveu:
a jak do tej pory to poważniej uszkodził mnie pies, dwa razy, kot nigdy.

No kochane, ale dranie... Robisz sobie kanapki, pochylona nad stołem, nagle coś spada Ci na plecy, wyprostowujesz się z krzykiem, mało nie dostając zawału serca i przez dwa tygodnie nosisz na plecach i ramieniu krwawe szramy, bo kotek chciał Cię wykorzystać jako pośredni stopień we wskakiwaniu na szafkę... :evil_lol:

Posted

[quote name='Agushka']Asia a Ty dodatkowo jeszcze poetka. Na disco polo by się nadawało :evil_lol:
ekhm... to przerobiony fragment musicalu "Koty" (w oryginale "kiedy robisz pranie") z piosenki Ram Tam Tamka, mrauuu! :loveu: żadne disco polo :mad: Śpiewa to uroczy Kubuś Szydłowski:

Posted

Apsa, poprawka - Ty uwielbiasz tylko Koty z Romy i swoją (naszą...) Kicię-Armerię :evil_lol:
Agushka, jasne, że nie musisz znać, te bicie było wyłącznie za disco polo ;) Ale, ale masz szansę jeszcze poszerzyć swą wiedzę o świecie :evil_lol: - jesienią w Romie jeszcze będą grać "Koty" zapraszam serdecznie! (choć prawdziwe cudo to "Taniec Wamirów", którego niestety już nie zagrają ku mojej, ale i trochę też Apsy, rozpaczy)

Posted

Eee, Kici nie uwielbiam, ją tylko kocham jak własną :eviltong:

Aga, większość tych rymowanych kawałków, które wsplatam od czasu do czasu pochodzi z musicali Romy, "Kotów" i "Tańca Wampirów" :)
Pewnie niedługo zacznę jeszcze cytować "Akademię Pana Kleksa".
A na jesieni "Upiora w Operze" :evil_lol:

Do tych wszystkich, którzy nie uwielbiają kotów: Ja odkąd mam Kicię, wiem, że kot nie należy do moich ulubionych zwierząt. Zdecydowanie wolę psy i konie (stworzone do współpracy z człowiekiem, a nie bycia gdzieś obok) oraz gryzonie:)
Jest takie powiedzenie "Psy mają właścicieli, koty mają służących" - ja się zdecydowanie nie nadaję na służącą mojego zwierzaka :diabloti:
Mogę być partnerem, ale to ja mam mieć większość udziałów w tej spółce ;)

No ale jak się już ma tego kota, to trzeba go... obfotografować :evil_lol:

Kicia chyba wie, że ja wolę psi charakter niż koci, więc stara się jak może upodobnić do psa. M.in. naśladuje PSice w wywrotkach na grzbiet :lol: