morisowa Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Super rysunki!!! ile Ty Apso masz talentów, znów będę Ci zazdrościć! Quote
wiq Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 To tylko Bystra sie nadaje do PSeudohodowli, bo ona przed sterylka jeszcze;) rysunki cudo, i ksiezycowe fotki tez:loveu: szczegolnie ta 1.:loveu: Quote
morisowa Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Apso, pozwolę sobie wstawić tu jedną moją fotkę, bo mi ciągle ten księżyc "chodzi po głowie". Taki piękny księżyc był w pewien październikowy wieczór. Miałam cyfrówkę, bo wiesz skąd wracałam ;) I nie mogłam się oprzeć księżycowi. Ech... to już nigdy nie wróci :-( Quote
Hanna R. Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Asiu - moja córka też Asia :p Za konie dałaby się posiekać. I rysuje też ... Jeśli pozwolisz - a jeśli nie - to trudno :eviltong: Quote
tygra Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='HankaRupczewska']Asiu - moja córka też Asia :p Za konie dałaby się posiekać. I rysuje też ... Jeśli pozwolisz - a jeśli nie - to trudno :eviltong: Twoja córka pięknie rysuje i widać ze ma serce zarówno do rysunku jak i o koni Quote
APSA Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Jej, prawdziwa GALERIA mi się z tej mojej galerii robi :) Magda, wiem co to za księżyc i gdzie, i jak, i przez kogo (jednak nie jestem pewna gdzie. Ale to nieważne!) i jeśli dobrze myślę, to następnego dnia sama go podziwiałam, tam :) Ech, wspomnienia, miłe wspomnienia :) Haniu, piękne konie :iloveyou: Jaka to technika? Dzięki wszystkim za odwiedziny :) Viq, muszę szybko Bystrą porwać do moje hodoffli, zanim ją ciachniesz :evil_lol: Quote
Bonsai Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Piękne rysunki/malunki, jak zwykle jestem pełna podziwu. :) Tak APSA mnie też już wiele razy mówili, że "zdjęcia robi fotograf, a nie aparat" i jeśli ktoś ćwiczy, to potrafi zrobić na manualu naprawdę piękne fotki. :) Przykładem jest Twoja galeria. :D Ja robie zdjęcia na takim jakby pół-manualu - mam funkcję P, zaraz obok Tv(preselakcja czasu), Av(przesłony) i M(manual). samo ustawia mi czas i przesłonę, ale ja dobieram rodzaj światła (żarówka, pochmurny/słoneczny dzień), błysk flesza itp. Ewentualnie stosuję Tv do zdjęć w ruchu (panoramowanie). Quote
Hanna R. Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='APSA'] Haniu, piękne konie :iloveyou: Jaka to technika? To akwarela. Asia ( moja :p ) oglądała Twoje wakacyjne zdjęcia. I się zachwyciła :loveu: Quote
APSA Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Magda, "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę, Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy. Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę, Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" Bonsai, ja często robię na automacie (szczególnie kiedy nie chodzi mi o wartość srtystyczną, a dokumentacyjną - np. w schonisku). Manuala używam m.in. dlatego, że wielu funkcji aparatu jeszcze nie znam i nie wiem jak ustawić odpowiedni tryb :p Haniu, tak mi się wydawało, tylko ta czarno-białość mnie zmyliła :) Cieszę się, że moje wakacje przypadły do gustu (starałam się :)) Quote
morisowa Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Asia, ty nawet z mojej fotki robisz cudo :-o dziękuję! Quote
Bonsai Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='APSA'] Bonsai, ja często robię na automacie (szczególnie kiedy nie chodzi mi o wartość srtystyczną, a dokumentacyjną - np. w schonisku). Manuala używam m.in. dlatego, że wielu funkcji aparatu jeszcze nie znam i nie wiem jak ustawić odpowiedni tryb :p Ja wręcz przeciwnie - w schronisku lubię pobawić się różnymi funkcjami. :) Pobawić światłem, ostrością.... Tak jakoś na opak mam. ;) Quote
Cerber Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='APSA']Magda, "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę, Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy. Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę, Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" ojej ale fajna fotka... sama ją robiłaś????? znaczy czy to przeróbka???? a ten tekst to też Ty wymyśliłaś???? swietnie to razem do siebie psauje ;) Quote
APSA Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='morisowa']dla odmiany powiem: "Księżyc, uwierz w światło księżyca! niech cię pamięć prowadzi..." . . . . . . Asia, ty nawet z mojej fotki robisz cudo :-oWidzisz, uwierzyłam :grins: Jak zobaczyłam taką super-klimatyczną fotkę, to po prostu musiałam ;) Luizo, Przeróbka moja :D Ze zdjęcia Morisowej + mój księżyc + 2 nietoperki i postać ściągnięte z netu. Tekst pochodzi z musicalu "Taniec Wampirów", z utworu "Uwierz w noc". A ta mroczna postać to zdjęcie z tegoż musicalu :) A nietoperze są dlatego, że jednym z głównych bohaterów jest Wampir :cooldevi: Ten: Quote
morisowa Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 APSA napisał(a):A nietoperze są dlatego, że jednym z głównych bohaterów jest Wampir :cooldevi: Ten: Mój Książe! :iloveyou: Pomysł fajny, ale chyba lepiej gdyby von Krolok był większy, a nietoperek mniejszy. Quote
milena182 Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 morisowa napisał(a):Mój Książe! :iloveyou: Pomysł fajny, ale chyba lepiej gdyby von Krolok był większy, a nietoperek mniejszy. tez bym chciala takiego ksiecia:razz::lilangel:moze jakis wyladuje w moim poblizu :helo: Quote
APSA Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 morisowa napisał(a):chyba lepiej gdyby von Krolok był większy, a nietoperek mniejszy.No cóż, robiłam to po północy sama-wiesz-po-czym :evil_lol: Quote
Agunia-Pańciunia) Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 [quote name='APSA']Witamy w naszej galerii :) slicznie i spokojnie wygladaja...a nie szkudnikuja troszku te wszystkie cudaczki???? kurcze ja mam jedno futrzaste i jedno ludzkie w domu i czasami jest duzy sajgon.... Quote
APSA Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Witaj Agunia :) Troszku szkodnikują (Kicia podjada kwiatki, Punia ostatnio ukradłą trochę łakoci ze stołu, przekopują grządki w ogrodzie), ale generalnie bardzo spokojne i grzeczne zwierzaki mi się trafiły :) Jeśli masz w domu dwoje szczeniąt ;) to nic dziwnego, że rozrabiają :lol: Quote
APSA Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 :laugh2_2: Byłam dziś na spacerze z SOKOŁAMI :laugh2_2: Wyprowadzając psy z Palucha poznałam współpracującego z lotniskiem sokolnika i zostałam zaproszona na pokaz - latawcowy trening ptaków. A wyglądało to tak: na dużej łące został rozłożony sprzęt, czyli latawiec: Pod latacem jest podwieszone skrzydełko gołębia, na które "poluje" sokół. Latawiec należy zakotwiczyć w ziemi i puścić na wysokość około 200 m. Następnie wyjmuje się z bagażnika sokoła :) Po zdjęciu kapturka, gdy sokół namierzy swój łup, rusza do boju. Kołując wzbija się na rzeczone 200 m i łapie zdobycz. Ażeby ptak nie uciekł ze zdobyczą na słup wysokiego napięcia, jest ona przyczepiona do linki od latawca. To wymusza na sokole powrót i lądowanie na ziemi. Nagrodą za trudy jest upolowane skrzydełko oraz kolejny kąsek - podany z ręki i zachęcający sokoła, by na rękę powrócił: Quote
morisowa Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Dzięki, Asiu, że choć opowiadałaś mi o spotkaniu z sokolnikiem i jego wyżłem, to o pokazie nie pisnęłaś słowa :roll: Quote
Ola&Kora Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Jejciu :crazyeye: Ja takiego tylko z daleka widziałam a to są moje ulubione ptaki drapieżne!!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Bombowy!!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Agushka Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 o jaaa Asia ale ty masz fajnie, chciałabym zobaczyć takie niby polowanie... Quote
Anza&Hacker Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Jaaaaa! - jak byłam mała zawsze strasznie mi sie marzyło obcowanie z tymi ptaszyskami:loveu::loveu::loveu: Zazdraszczam Tobie tego spotkania całym sercem!:p Quote
Bonsai Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ale suuuper! Normalnie zazdroszczę pokazu i spotkania z sokołami, ah! :) Quote
Recommended Posts