Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To tylko Bystra sie nadaje do PSeudohodowli, bo ona przed sterylka jeszcze;)
rysunki cudo, i ksiezycowe fotki tez:loveu: szczegolnie ta 1.:loveu:

Posted

Apso, pozwolę sobie wstawić tu jedną moją fotkę, bo mi ciągle ten księżyc "chodzi po głowie". Taki piękny księżyc był w pewien październikowy wieczór. Miałam cyfrówkę, bo wiesz skąd wracałam ;) I nie mogłam się oprzeć księżycowi. Ech... to już nigdy nie wróci :-(

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Asiu - moja córka też Asia :p
Za konie dałaby się posiekać.
I rysuje też ...

Jeśli pozwolisz - a jeśli nie - to trudno :eviltong:

Twoja córka pięknie rysuje i widać ze ma serce zarówno do rysunku jak i o koni

Posted

Jej, prawdziwa GALERIA mi się z tej mojej galerii robi :)

Magda, wiem co to za księżyc i gdzie, i jak, i przez kogo (jednak nie jestem pewna gdzie. Ale to nieważne!) i jeśli dobrze myślę, to następnego dnia sama go podziwiałam, tam :) Ech, wspomnienia, miłe wspomnienia :)

Haniu, piękne konie :iloveyou: Jaka to technika?

Dzięki wszystkim za odwiedziny :)
Viq, muszę szybko Bystrą porwać do moje hodoffli, zanim ją ciachniesz :evil_lol:

Posted

Piękne rysunki/malunki, jak zwykle jestem pełna podziwu. :)
Tak APSA mnie też już wiele razy mówili, że "zdjęcia robi fotograf, a nie aparat" i jeśli ktoś ćwiczy, to potrafi zrobić na manualu naprawdę piękne fotki. :) Przykładem jest Twoja galeria. :D
Ja robie zdjęcia na takim jakby pół-manualu - mam funkcję P, zaraz obok Tv(preselakcja czasu), Av(przesłony) i M(manual). samo ustawia mi czas i przesłonę, ale ja dobieram rodzaj światła (żarówka, pochmurny/słoneczny dzień), błysk flesza itp. Ewentualnie stosuję Tv do zdjęć w ruchu (panoramowanie).

Posted

Magda,

"Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę,
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych
nic już nie zagłuszy.
Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę,
Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!"

Bonsai, ja często robię na automacie (szczególnie kiedy nie chodzi mi o wartość srtystyczną, a dokumentacyjną - np. w schonisku). Manuala używam m.in. dlatego, że wielu funkcji aparatu jeszcze nie znam i nie wiem jak ustawić odpowiedni tryb :p

Haniu, tak mi się wydawało, tylko ta czarno-białość mnie zmyliła :)
Cieszę się, że moje wakacje przypadły do gustu (starałam się :))

Posted

[quote name='APSA']
Bonsai, ja często robię na automacie (szczególnie kiedy nie chodzi mi o wartość srtystyczną, a dokumentacyjną - np. w schonisku). Manuala używam m.in. dlatego, że wielu funkcji aparatu jeszcze nie znam i nie wiem jak ustawić odpowiedni tryb :p

Ja wręcz przeciwnie - w schronisku lubię pobawić się różnymi funkcjami. :) Pobawić światłem, ostrością.... Tak jakoś na opak mam. ;)

Posted

[quote name='APSA']Magda,

"Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę,
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy.
Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę,
Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!"

ojej ale fajna fotka... sama ją robiłaś????? znaczy czy to przeróbka????

a ten tekst to też Ty wymyśliłaś???? swietnie to razem do siebie psauje ;)

Posted

[quote name='morisowa']dla odmiany powiem: "Księżyc, uwierz w światło księżyca! niech cię pamięć prowadzi..."
. . .
. . .
Asia, ty nawet z mojej fotki robisz cudo :-oWidzisz, uwierzyłam :grins: Jak zobaczyłam taką super-klimatyczną fotkę, to po prostu musiałam ;)

Luizo, Przeróbka moja :D Ze zdjęcia Morisowej + mój księżyc + 2 nietoperki i postać ściągnięte z netu. Tekst pochodzi z musicalu "Taniec Wampirów", z utworu "Uwierz w noc". A ta mroczna postać to zdjęcie z tegoż musicalu :)
A nietoperze są dlatego, że jednym z głównych bohaterów jest Wampir :cooldevi:
Ten:

Posted

APSA napisał(a):
A nietoperze są dlatego, że jednym z głównych bohaterów jest Wampir :cooldevi: Ten:

Mój Książe! :iloveyou:
Pomysł fajny, ale chyba lepiej gdyby von Krolok był większy, a nietoperek mniejszy.

Posted

morisowa napisał(a):
Mój Książe! :iloveyou:
Pomysł fajny, ale chyba lepiej gdyby von Krolok był większy, a nietoperek mniejszy.

tez bym chciala takiego ksiecia:razz::lilangel:moze jakis wyladuje w moim poblizu
:helo:

Posted

morisowa napisał(a):
chyba lepiej gdyby von Krolok był większy, a nietoperek mniejszy.
No cóż, robiłam to po północy sama-wiesz-po-czym :evil_lol:

Posted

Witaj Agunia :)
Troszku szkodnikują (Kicia podjada kwiatki, Punia ostatnio ukradłą trochę łakoci ze stołu, przekopują grządki w ogrodzie), ale generalnie bardzo spokojne i grzeczne zwierzaki mi się trafiły :)
Jeśli masz w domu dwoje szczeniąt ;) to nic dziwnego, że rozrabiają :lol:

Posted

:laugh2_2: Byłam dziś na spacerze z SOKOŁAMI :laugh2_2:
Wyprowadzając psy z Palucha poznałam współpracującego z lotniskiem sokolnika i zostałam zaproszona na pokaz - latawcowy trening ptaków.
A wyglądało to tak: na dużej łące został rozłożony sprzęt, czyli latawiec:

Pod latacem jest podwieszone skrzydełko gołębia, na które "poluje" sokół. Latawiec należy zakotwiczyć w ziemi i puścić na wysokość około 200 m. Następnie wyjmuje się z bagażnika sokoła :)

Po zdjęciu kapturka, gdy sokół namierzy swój łup, rusza do boju. Kołując wzbija się na rzeczone 200 m i łapie zdobycz.

Ażeby ptak nie uciekł ze zdobyczą na słup wysokiego napięcia, jest ona przyczepiona do linki od latawca. To wymusza na sokole powrót i lądowanie na ziemi.

Nagrodą za trudy jest upolowane skrzydełko oraz kolejny kąsek - podany z ręki i zachęcający sokoła, by na rękę powrócił:

Posted

Jejciu :crazyeye: Ja takiego tylko z daleka widziałam a to są moje ulubione ptaki drapieżne!!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Bombowy!!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: