Bonsai Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ale cuuuuudny ogonek!!! :) Psie walki też niczego sobie. :) A filmik z myszą... ojjj, ten "hałas" jaki ona robi to jest nic w porównaniu z tym, co potrafią z prętami od klatki zrobić koszatniczki! One na nich po prostu grają, taki duet. :D Quote
APSA Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Kiedy Mysz jest w nastroju, nic mu nie jest straszne. dzielnie przemierza kilometry klatki (o tak :)) Milena, czyżbyście byli cicho jak mysz pod miotłą? :lol: Bonsai, witaj w PSiej galerii :) Nie wiem, co potrafią koszatniczki, ale świetnie wiem, jak brzmi obgryzanie brzegu akwarium przez świnkę morską, obowiązkowo o 5 rano :diabloti: Zaległe widoczki ze spaceru: Ślady czyjejś uczty. Ostatnio dwa razy spotkałam taki widok Quote
Marta i Wika Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 APSA napisał(a): Nie wiem, co potrafią koszatniczki, ale świetnie wiem, jak brzmi obgryzanie brzegu akwarium przez świnkę morską, obowiązkowo o 5 rano :diabloti: Nic nie przebije królika łomoczącego o świcie o pręty klatki :-) Quote
Cerber Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='APSA'] Luizo, Punia przesyła pomachania ogonkiem :) dziekuję :) ojej ale bym sobie...:sabber: :eating: :eating: :facelick: :facelick: Quote
Marta_Ares Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Marta i Wika napisał(a):Nic nie przebije królika łomoczącego o świcie o pręty klatki :-) hehehe skad ja to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja swojego królika z pokoju wynioslam bo mialam dosuc tich pobudek:evil_lol: zawsze jak walil w prety to dla swietego spokoju otwieralam klatke i wypuszczalam go Quote
wiq Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 ha, a ktos spi z rozella i nimfa, ktorych 'cwierkanie' swidruje w uszach baardzo wczesnym rankiem?:evil_lol: Quote
milena182 Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='Marta_Ares']hehehe skad ja to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja swojego królika z pokoju wynioslam bo mialam dosuc tich pobudek:evil_lol: zawsze jak walil w prety to dla swietego spokoju otwieralam klatke i wypuszczalam go ja tez swojego wynioslam i w kuchni siedzi bo jak jest glodny to bierze miske w pysk i wali o sciany klatki:diabloti: Quote
Marta i Wika Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='Marta_Ares']hehehe skad ja to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja swojego królika z pokoju wynioslam bo mialam dosuc tich pobudek:evil_lol: Ja wynosze na noc. Krolik mieszka u rodzicow na wsi, wiec wiekszosc nocy spedza na miejscu, tylko jak ja przyjezdzam to na noc emigruje do kuchni :-) zawsze jak walil w prety to dla swietego spokoju otwieralam klatke i wypuszczalam go No to pieknie Cie krolik wyszkolil ;-) Quote
Bonsai Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='milena182'] ja tez swojego wynioslam i w kuchni siedzi bo jak jest glodny to bierze miske w pysk i wali o sciany klatki:diabloti: Na szczęście mój królik ma swój pokój wielkości mojego i jego hałasów nie słyszę. :) Poza tym min. 2 razy na tydzień wypuszczam go na dwór. [udomowiony hodowlany :) ] Quote
Ola&Kora Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Ale nic nie pokona kota miauczącego i proszącego o jedzenie albo takiego który nawołuje inne koty:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: To sie dopiero nazywa kocia muzyka :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
APSA Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Ja proponuję zwykłego kundla, którego zdaniem druga w nocy to najlepsza pora na szczekanie. W bloku :diabloti: I w ten sposób, wracając do psów, zamykam dyskusję pod hasłem kto da więcej. :p Chciałam Wam przedstawić mojego obecnego współpracownika :lol: Panie i panowie, oto Tesla vel. transmisyjny mikroskop elektronowy: Ten szczyt osiągnięć technicznych ma blisko trzydziści lat, reumatyzm, lumbago, tudzież inne dolegliwości wieku starczego, ale mimo to świetnie się trzyma i ponoć daje wyniki lepsze od nowocześniejszych urządzeń :) Nasza współpraca rozpoczęła się rok temu na zajęciach z obsługi tego cuda i - mam nadzieję - zakończy się jak najszybciej :evil_lol: Wrażenia towarzyszące uruchamianiu tego urządzenia są niezapomniane - instrukcja włączania zajmuje całą stronę, proces trwa koło godziny, a dźwięki - można by wykorzystać w thrillerze :evil_lol: Quote
milena182 Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 uczylam sie o nim na biologi,jak bede pisac referat pomozesz?:cool3::razz: Quote
Marta i Wika Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Tesla, Tesla... dobre imię dla psa ;-) Quote
APSA Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Dobre imię dla psa, mówisz? (klik :)) Milena, jasne! :) Quote
shangri_la Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 APSA napisał(a): Wrażenia towarzyszące uruchamianiu tego urządzenia są niezapomniane - instrukcja włączania zajmuje całą stronę, proces trwa koło godziny, a dźwięki - można by wykorzystać w thrillerze :evil_lol: łosz :cool3: :evil_lol: hehehehe to naprawde tyle trwa? ciekawe jak sie ma imie labradorki do tego cudownego urzadzenia :p pozdrawiam Quote
eria Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Chciałam Wam przedstawić mojego obecnego współpracownika o żesz! jaki przystojniak ! :diabloti: Quote
bazylowa Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [quote name='APSA']Chciałam Wam przedstawić mojego obecnego współpracownika :lol: Panie i panowie, oto Tesla vel. transmisyjny mikroskop elektronowy: Ten szczyt osiągnięć technicznych ma blisko trzydziści lat, reumatyzm, lumbago, tudzież inne dolegliwości wieku starczego, ale mimo to świetnie się trzyma i ponoć daje wyniki lepsze od nowocześniejszych urządzeń :) Nasza współpraca rozpoczęła się rok temu na zajęciach z obsługi tego cuda i - mam nadzieję - zakończy się jak najszybciej :evil_lol: Wrażenia towarzyszące uruchamianiu tego urządzenia są niezapomniane - instrukcja włączania zajmuje całą stronę, proces trwa koło godziny, a dźwięki - można by wykorzystać w thrillerze :evil_lol: :crazyeye::crazyeye::crazyeye: łoż w mordę !!!! Na moim uniwerku stoi idento taki sam !!!! :evil_lol: I w podobnym wieku !!!! Tak jak APsa pisze żaby włączyć to cudo, to trza się napocic nie wąsko :evil_lol: Ale zanim rozocznie się ten proces to należy rozgrzać pompy, które zrobią nam w nim próżnię hihihihihihi I to trwa kolejną godzinę. W tym czasie można: :sg168: :sleep2: :painting: :popcorn: :drink1: :kaffee_2: :sabber: Wedle uopdobań jak to woli. Ale są też plusy posiadanie takiego cuda: Po pierwsze niezatarte wrażenia związane z obsługą. Dbsługujący ma wrażenie jakby siedziaą w centrum kontroli lot kosmicznych i zaraż rzeczywiście odleci :evil_lol: Po drugie serwis jest dośc tani i uczelnię stać na niego !!!! Serwis do nówka sprzętu jest masakrycznie drogi !!!! Sumy nie wymienię bo w życiu nie widziałam takiej forsy na raz :crazyeye: Po trzecie można spokojnie pokazywać go studentom beż obawy, że zepsują hehehehhe... PS A tak właściwie APSA czym Ty się zajmujesz?? Czy jesteśmy koleżankami po fachu?? ja kończę biloogię, jestem na piątym roku. Pracę piszę z biologii molekularnej/genetyki/inżynierii genetycznej. Quote
Marta i Wika Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 mamabazyla napisał(a):PS A tak właściwie APSA czym Ty się zajmujesz?? Czy jesteśmy koleżankami po fachu?? ja kończę biloogię, jestem na piątym roku. Pracę piszę z biologii molekularnej/genetyki/inżynierii genetycznej. Ooo, a w jakim mieście studiujesz? :-) Quote
bazylowa Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 W Opolu :cool3: I tak mi smutno, że się studia kończą :-( Polecam wszystkim jest cudnie :loveu: Quote
bazylowa Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Qurka i zapomiałabym: " A ja dzisiaj byłam w galerii Apsy. I mi się podobało. Tylko wstydziłam sie napisać ... :evil_lol: Możesz przekazać koleżance ? Bo ja juz dzisiaj nie mam siły z własnym wstydem walczyć ... :lol:" Więc przekazuję co następuje: Hani się podobało :cool3: Pzdr. Quote
APSA Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Shangri, ano trwa i trwa, i trwa... Imię labki i nazwa urządzenia wzięły się od jednostki indukcji magnetycznej. A w ogóle to WITAJ w naszej galerii :) Eria, wysoki, dobrze zdudowany, jest czego zazdrościć :razz: MamoBazyla (czy mogę spytać, jam masz na imię?) U nas na szczęście nie trzeba pomp rozgrzewać, za to nasza pompa ma silnik chlapiący wokół wonnym olejem :evil_lol: Czym ja się zajmuję? Lenieniem się :p A tak naukowo - jestem na piątym roku, piszę magisterkę na biologii w zakładzie ekotoksykologii o jednej takiej roślince, (wspominałam o niej tutaj). Badam jej reakcję na metale ciężkie. W mikroskopie będę sprawdzać, gdzie te metale siedzą i jaką robią krzywdę na poziomie ultrastruktury komórek. Quote
Hanna R. Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Dzień dobry. To ja - Hanna Wstydliwa :evil_lol: Przegladnęłam Twoją galerię. Chciałam zacytować jakieś zdjęcie - ale nie mogę. Nie mogę wybrać - bo wszystkie są piękne... Naprawdę. Klimat Twojej galerii jest niezwykły. Przyjemność dla oka. I ducha. Pozdrawiam - Hania i Psy. Quote
bazylowa Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [quote name='morisowa'] Co do Carexa, to proszę zdjęcie lepszej jakości, bo prawie kłosków nie widać. No, ale co tam, zaszaleje: Carex nigra? Torfcio przecież tego czytać nie będzie :diabloti: hehehehhee oglądam i wygrzebałam TO !!!! hehehehe co z spec rozpoznaje Carexy po zdjęciach :crazyeye: toż to nie możliwe jest :eviltong::eviltong: Nawet jaby zdjęcia były nie wiem jakiej jakości :eviltong: Ale rozumiem, że to takie sobie wróżenie z fusów ;) Pozdrawiam wszystkich BIOLOGÓW. Buziaki :razz: PS mam trochę Carexów ususzonych jeszcze z czasów kiedy robiłam zielnik. Przypomniało mi się że to droga przez mękę była :shake: Quote
bazylowa Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [quote name='APSA'] MamoBazyla (czy mogę spytać, jam masz na imię?) Ania do usług :) A wracająć do tematu sprzętu laboratoryjnego... Jakbyś zobaczyła nasz mikromanipulator ... hehehe ... On jest niewiele młodszy ode mnie, a i tak przyjeżdzają do nas ludzie z innych jednostek, żeby na nim pracować :evil_lol: Nauka w naszym kochanym kraju stoi na krawedzi przepaści :shake: I miej tu człowieku ambicje :shake::shake::shake: Quote
Recommended Posts