Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale cuuuuudny ogonek!!! :)
Psie walki też niczego sobie. :)

A filmik z myszą... ojjj, ten "hałas" jaki ona robi to jest nic w porównaniu z tym, co potrafią z prętami od klatki zrobić koszatniczki! One na nich po prostu grają, taki duet. :D

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedy Mysz jest w nastroju, nic mu nie jest straszne.
dzielnie przemierza kilometry klatki (o tak :))

Milena, czyżbyście byli cicho jak mysz pod miotłą? :lol:

Bonsai, witaj w PSiej galerii :)
Nie wiem, co potrafią koszatniczki, ale świetnie wiem, jak brzmi obgryzanie brzegu akwarium przez świnkę morską, obowiązkowo o 5 rano :diabloti:

Zaległe widoczki ze spaceru:

Ślady czyjejś uczty. Ostatnio dwa razy spotkałam taki widok

Posted

APSA napisał(a):

Nie wiem, co potrafią koszatniczki, ale świetnie wiem, jak brzmi obgryzanie brzegu akwarium przez świnkę morską, obowiązkowo o 5 rano :diabloti:

Nic nie przebije królika łomoczącego o świcie o pręty klatki :-)

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Nic nie przebije królika łomoczącego o świcie o pręty klatki :-)

hehehe skad ja to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja swojego królika z pokoju wynioslam bo mialam dosuc tich pobudek:evil_lol: zawsze jak walil w prety to dla swietego spokoju otwieralam klatke i wypuszczalam go

Posted

[quote name='Marta_Ares']hehehe skad ja to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja swojego królika z pokoju wynioslam bo mialam dosuc tich pobudek:evil_lol: zawsze jak walil w prety to dla swietego spokoju otwieralam klatke i wypuszczalam go
ja tez swojego wynioslam i w kuchni siedzi bo jak jest glodny to bierze miske w pysk i wali o sciany klatki:diabloti:

Posted

[quote name='Marta_Ares']hehehe skad ja to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja swojego królika z pokoju wynioslam bo mialam dosuc tich pobudek:evil_lol:

Ja wynosze na noc. Krolik mieszka u rodzicow na wsi, wiec wiekszosc nocy spedza na miejscu, tylko jak ja przyjezdzam to na noc emigruje do kuchni :-)

zawsze jak walil w prety to dla swietego spokoju otwieralam klatke i wypuszczalam go

No to pieknie Cie krolik wyszkolil ;-)

Posted

[quote name='milena182']
ja tez swojego wynioslam i w kuchni siedzi bo jak jest glodny to bierze miske w pysk i wali o sciany klatki:diabloti:

Na szczęście mój królik ma swój pokój wielkości mojego i jego hałasów nie słyszę. :) Poza tym min. 2 razy na tydzień wypuszczam go na dwór. [udomowiony hodowlany :) ]

Posted

Ale nic nie pokona kota miauczącego i proszącego o jedzenie albo takiego który nawołuje inne koty:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: To sie dopiero nazywa kocia muzyka :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

Ja proponuję zwykłego kundla, którego zdaniem druga w nocy to najlepsza pora na szczekanie. W bloku :diabloti: I w ten sposób, wracając do psów, zamykam dyskusję pod hasłem kto da więcej. :p

Chciałam Wam przedstawić mojego obecnego współpracownika :lol:
Panie i panowie, oto Tesla vel. transmisyjny mikroskop elektronowy:

Ten szczyt osiągnięć technicznych ma blisko trzydziści lat, reumatyzm, lumbago, tudzież inne dolegliwości wieku starczego, ale mimo to świetnie się trzyma i ponoć daje wyniki lepsze od nowocześniejszych urządzeń :)
Nasza współpraca rozpoczęła się rok temu na zajęciach z obsługi tego cuda i - mam nadzieję - zakończy się jak najszybciej :evil_lol:
Wrażenia towarzyszące uruchamianiu tego urządzenia są niezapomniane - instrukcja włączania zajmuje całą stronę, proces trwa koło godziny, a dźwięki - można by wykorzystać w thrillerze :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):

Wrażenia towarzyszące uruchamianiu tego urządzenia są niezapomniane - instrukcja włączania zajmuje całą stronę, proces trwa koło godziny, a dźwięki - można by wykorzystać w thrillerze :evil_lol:

łosz :cool3: :evil_lol: hehehehe to naprawde tyle trwa?
ciekawe jak sie ma imie labradorki do tego cudownego urzadzenia :p

pozdrawiam

Posted

[quote name='APSA']Chciałam Wam przedstawić mojego obecnego współpracownika :lol:
Panie i panowie, oto Tesla vel. transmisyjny mikroskop elektronowy:

Ten szczyt osiągnięć technicznych ma blisko trzydziści lat, reumatyzm, lumbago, tudzież inne dolegliwości wieku starczego, ale mimo to świetnie się trzyma i ponoć daje wyniki lepsze od nowocześniejszych urządzeń :)
Nasza współpraca rozpoczęła się rok temu na zajęciach z obsługi tego cuda i - mam nadzieję - zakończy się jak najszybciej :evil_lol:

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: łoż w mordę !!!! Na moim uniwerku stoi idento taki sam !!!! :evil_lol: I w podobnym wieku !!!! Tak jak APsa pisze żaby włączyć to cudo, to trza się napocic nie wąsko :evil_lol: Ale zanim rozocznie się ten proces to należy rozgrzać pompy, które zrobią nam w nim próżnię hihihihihihi I to trwa kolejną godzinę. W tym czasie można: :sg168: :sleep2: :painting: :popcorn: :drink1: :kaffee_2: :sabber: Wedle uopdobań jak to woli.
Ale są też plusy posiadanie takiego cuda:
Po pierwsze niezatarte wrażenia związane z obsługą. Dbsługujący ma wrażenie jakby siedziaą w centrum kontroli lot kosmicznych i zaraż rzeczywiście odleci :evil_lol:

Po drugie serwis jest dośc tani i uczelnię stać na niego !!!! Serwis do nówka sprzętu jest masakrycznie drogi !!!! Sumy nie wymienię bo w życiu nie widziałam takiej forsy na raz :crazyeye:

Po trzecie można spokojnie pokazywać go studentom beż obawy, że zepsują hehehehhe...

PS A tak właściwie APSA czym Ty się zajmujesz?? Czy jesteśmy koleżankami po fachu?? ja kończę biloogię, jestem na piątym roku. Pracę piszę z biologii molekularnej/genetyki/inżynierii genetycznej.

Posted

mamabazyla napisał(a):
PS A tak właściwie APSA czym Ty się zajmujesz?? Czy jesteśmy koleżankami po fachu?? ja kończę biloogię, jestem na piątym roku. Pracę piszę z biologii molekularnej/genetyki/inżynierii genetycznej.

Ooo, a w jakim mieście studiujesz? :-)

Posted

Qurka i zapomiałabym:

" A ja dzisiaj byłam w galerii Apsy.
I mi się podobało.
Tylko wstydziłam sie napisać ... :evil_lol:

Możesz przekazać koleżance ? Bo ja juz dzisiaj nie mam siły z własnym wstydem walczyć ... :lol:"

Więc przekazuję co następuje: Hani się podobało :cool3:

Pzdr.

Posted

Shangri, ano trwa i trwa, i trwa...
Imię labki i nazwa urządzenia wzięły się od jednostki indukcji magnetycznej.
A w ogóle to WITAJ w naszej galerii :)

Eria, wysoki, dobrze zdudowany, jest czego zazdrościć :razz:

MamoBazyla (czy mogę spytać, jam masz na imię?)
U nas na szczęście nie trzeba pomp rozgrzewać, za to nasza pompa ma silnik chlapiący wokół wonnym olejem :evil_lol:
Czym ja się zajmuję? Lenieniem się :p A tak naukowo - jestem na piątym roku, piszę magisterkę na biologii w zakładzie ekotoksykologii o jednej takiej roślince, (wspominałam o niej tutaj). Badam jej reakcję na metale ciężkie. W mikroskopie będę sprawdzać, gdzie te metale siedzą i jaką robią krzywdę na poziomie ultrastruktury komórek.

Posted

Dzień dobry.
To ja - Hanna Wstydliwa :evil_lol:
Przegladnęłam Twoją galerię.
Chciałam zacytować jakieś zdjęcie - ale nie mogę. Nie mogę wybrać - bo wszystkie są piękne... Naprawdę.
Klimat Twojej galerii jest niezwykły.
Przyjemność dla oka. I ducha.
Pozdrawiam - Hania i Psy.

Posted

[quote name='morisowa']

Co do Carexa, to proszę zdjęcie lepszej jakości, bo prawie kłosków nie widać.
No, ale co tam, zaszaleje: Carex nigra? Torfcio przecież tego czytać nie będzie :diabloti:

hehehehhee oglądam i wygrzebałam TO !!!! hehehehe co z spec rozpoznaje Carexy po zdjęciach :crazyeye: toż to nie możliwe jest :eviltong::eviltong: Nawet jaby zdjęcia były nie wiem jakiej jakości :eviltong: Ale rozumiem, że to takie sobie wróżenie z fusów ;) Pozdrawiam wszystkich BIOLOGÓW.
Buziaki :razz:
PS mam trochę Carexów ususzonych jeszcze z czasów kiedy robiłam zielnik. Przypomniało mi się że to droga przez mękę była :shake:

Posted

[quote name='APSA']
MamoBazyla (czy mogę spytać, jam masz na imię?)

Ania do usług :)
A wracająć do tematu sprzętu laboratoryjnego... Jakbyś zobaczyła nasz mikromanipulator ... hehehe ... On jest niewiele młodszy ode mnie, a i tak przyjeżdzają do nas ludzie z innych jednostek, żeby na nim pracować :evil_lol:
Nauka w naszym kochanym kraju stoi na krawedzi przepaści :shake:
I miej tu człowieku ambicje :shake::shake::shake: