Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brawo dla Agushki! Tak, to są węgielki z kominka :)

Kontynuujemy spacer. Punia nie znana:

Te krwiożercze instynkty wywołał w niej kolejny patyczek

A tu dla odmiany Punia-sierotka o wyglądzie niewiniątka

Miałam jeszcze napisać a propos tarzania się Puni: dobrze mam z nią, bo bardzo rzadko tarza się w rzeczach "pachnących". Na początku znajdowała sobie takie miłe obiekty jak kawałek dżdżownicy albo martwy pasikonik. Ale najczęściej tarza się po prostu w trawie. Wciera się w trawę, przewraca na plecach z boku na bok, zostaje na boku i "maszeruje" odpychając się łapami. Komiczny widok.
Jak jej się zdarza czymś bawić (kasztankiem, szyszką, mikropatyczkiem), też się w tym tarza :lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Punia jest bardzo mądrym psem, wie że przed przejściem przez drogę należy spojrzeć w lewo

i w prawo

żeby nie zostać potrąconym przez wściekłego zająca :evil_lol:

Sabowy portrecik :)

na tle jesieni

Puńtret

Punia zapatrzona

Nos w nos :)

Posted

APSA napisał(a):

na tle jesieni

Jejku jaki kofany jęzor :loveu: Ja się chyba nigdy nie napatrzę na Twoje zdjęcia.
A co do tarzania - poprzedni mój pies tarzał się z upodobaniem we wszelakiej możliwej padlinie wyszukując ją wszędzie gdzie tylko się dało. Tinie tak jak Puni, wystarcza kawałek patyka albo samotny listek :)
Powiedz Puni, że mądry z niej psi pieszy :) Wściekłe zające to najwięksi piraci drogowi na szlakach :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Puni zdarza się podejść do Saby i powąchać ją właśnie tak nosek w nosek, ja mam wtedy wrażenie, że sprawdza, czy wszystko w porządku. Ale może patrzy, czy Saba przypadkiem nie znalazła nic dobrego do jedzenia :evil_lol:

Wściekłe zające i wiewiórki to postrach naszych lasów i pól :evil_lol:

Na specerze zebrałam trochę opadłych liści i ... voila:

Mysi domek zmienił wystrój na jesienny :lol: Kto wypatrzy Mysza?

Posted

Dziś mieliśmy piękną pogodę, pół dnia spędziłam na świeżym powietrzy i jestem padnięta. Chyba się odzwyczaiłam ;)

Kilka zdjęć z wizyty w schronisku:

Mój ukochany Tuf

Panna nieśmiała (Kadarka)

Prawie owczarek holenderski "Sabek" :cool3:

Urocza rozbrykana mała kobitka (Astra) :evil_lol:

Tufowi panna się spodobała :evil_lol:

Posted

APSA, za dużo zdjęć, za dużo, jak tu cytować? :niewiem: ;)

Piękna Pucha drzewowa :loveu:

Jakoś tak melancholijnie skojarzyło mi się z sercem rozdartym nieszczęśliwą miłością... :roll: Piękne.

Posted

Tośka_m napisał(a):
Tuf to przepiękny pies. Dlaczego jeszcze nie ma domu? :roll:

Popytaj znajomych, może akurat? :cool3:
APSA napisał(a):

Dziś mieliśmy piękną pogodę, pół dnia spędziłam na świeżym powietrzy i jestem padnięta. Chyba się odzwyczaiłam ;-)

No to może jakiś wspólny spacer, żebyś przywykła :lol: A fotki fajniste, jako i te psy na nich. No i Mysz! taka ściema z tymi liśćmi, jesień, tak, w Twojej wannie 8-)

Posted

Tośka, jeśli chcesz może być mniej zdjęć (wtedy inni będą marudzić :evil_lol:)

Luthien, "mam piękny uśmiech, bo myję zęby pastą Blend-a-PieS" :evil_lol:

Morisowa, a 'profesjonaliści' to niby jak robią. Wychowują gęsi od pisklaka, żeby nakręcić "Makrokosmos"... Nie chcę być gorsza :diabloti:

Dziś: PIŁECZKA!!!

Saba też dba o swój uśmiech :evil_lol:

c.d. no nie wiem... ;)

Posted

APSA napisał(a):
Tośka, jeśli chcesz może być mniej zdjęć (wtedy inni będą marudzić :evil_lol:)

z całą pewnością zaliczam się do "innych" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Saba też dba o swój uśmiech :evil_lol:

Jak Ty robisz takie zdjęcia?:crazyeye: Saba wygląda jakby za chwilę miała wyskoczyć z teh fotki...

Posted

Robię 100 zdjęć i liczę na to, że kilka wyjdzie :evil_lol:
Poza tym ostatnio zaczęłam bawić się trybem manual i ręcznie ustawiać czas migawki i głębię ostrości, dzięki czemu jakość zdjęć trochę się poprawiła.

i jeszcze trochę PIŁECZKI! :)

Mina Puni mówi wyraźnie, co ona sądzi o takim rzucaniu :evil_lol:

Punia woli, kiedy Saba JEJ poświęca uwagę:

Piesek, którego spotkałyśmy na spacerze

Posted

Ja przyznam się szczerze, że zawsze ustawiałam aparat na idiotentryb :) Ale Twoje zdjęcia spowodowały, że własnie wyciągnęłam instrukcję i czytam czy on jeszcze coś innego potrafi :)

Posted

Ja bardzo długo używałam trybu automatycznego, ale nie zawsze dawało to pożądane rezultaty. Dopiero w te wakacje zaczęłam eksperymentować, bo aparat jakoś nie zawsze chciał zrozumieć, o co mi chodzi :p

Leśne duszki :)

Posted

Widzę że Saba, tak jak moja Kora, przepada za piłeczkami :eviltong: Piłeczka rozwiązaniem na wszystko! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Moja to by w ogień za piłką poleciała :roll:

I śliczne portreciki :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Piłeczki są wielką miłością, ale lepsze są miękkie, a jeszcze lepsze są patyki. A szczytem uwielbienia Saba darzy lateksowe piszczące mordki :loveu:

Po południu Dinek zabrał się z nami na spacer do lasu

On chyba jest dalekim krewnym Ozziego, Tośka, co o tym sądzisz?

Leśne ścieżki, bardzo urokliwe o tej porze roku :)

Modrzewie przebrały się w żółte sukienki

Brzozowisko

Posted

Wieczorowo - nastrojowo.

Samotny dostojny dąb (2-3 lata temu przycięli mu niższe gałęzie :-/)

I jeszcze raz Dino, piesek, który sam jest sobie panem.
Zarazem piesek nieśmiały, odwracający główkę, gdy celuje w niego obiektyw.

Posted

APSA napisał(a):

Brzozowisko

Świetne... Takie brzozowe laski mają niepowtarzalny klimat. APSA a koni to Ty ostatnio nie spotykasz? Coś mi ich brakuje w Twojej galerii. Psice są, kundlice też, gryzoń w roli supermodela występuje a konie gdzie?

Posted

Tuf rozbrykany
(mam przez niego plaster na palcu :diabloti: a właściwie przez własną nieuwagę :roll:)

Uśmiechnięta morda :loveu:

W swoim żywiole - musiał mieć labka w rodzinie :)

Agushka, konie spotykałam, owszem, ale ciężko robić zdjęcia siedząc na grzbiecie (choć się da :evil_lol:). Obiecuję coś z tym zrobić :)