Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyznaję-jestem tu po raz pierwszy:oops::oops::oops:
Ale jestem zachwycona tym co tutaj zastałam:loveu::loveu::loveu:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Obejrzałam wszystkie foteczki-piękne:loveu::loveu::loveu:
Gratuluję pojetnych uczennic (agility, obidience też mi się gdzieś przewinęo, freesbie...)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz obiecana historia Mysza.

Historia ma swój początek na jesieni dwa lata temu, kiedy to w domku moich rodziców po raz pierwszy zalęgła się mysz. Mysz grasowała po domku, zjadała, co znalazła, i zostawiała w różnych miejscach ślady swojej działalności. Rodzicom niezbyt się to urocze zwierzątko podobało, więc postanowili się go pozbyć i przystąpili do konstruowania pułapki. Wspólnymi siłami udało nam się stworzyć pułapkę, w którą mysz się złapała nie czyniąc sobie krzywdy. Przesiedziała w pułapce do rana, po czym wyprowadziłam ją w pole i wypuściłam. Była na tyle uprzejma, że pozwoliła sobie zrobić pamiątkową fotografię:

W domu na ponad rok zapanował błogi spokój. Niestety, z nadejściem zimy historia się powtórzyła. W domku zalęgła się kolejna mysz, grasująca głównie w szafce pod zlewem. Ta mysz nie dała się złapać w "zużytą" zeszłoroczną pułapkę (bo nie bywała akurat w miejscu, gdzie dało się pułapkę zastawić), trzeba było się więc nakombinować, żeby skonstruować nową, mieszczącą się w szafce. Po wielu wysiłkach udało się. Był jednak problem, ponieważ na dworze panował mróz i nie chciałam wynosić myszki na pewną śmierć. Zakupiłam więc klatkę i mysz - odtąd Mysz (a przez jakiś czas Neville) - przezimowała u mnie. To jedno z pierwszych zdjęć:

Z nadejściem wiosny zaczęłam myśleć o przywróceniu Mysza naturze. Jednak zanim się w końcu zdecydowałam, zdarzył się wypadek. Nie domknęłam drzwi do pokoju Kici i Kicia w nocy poszła na zwiedzanie mieszkania. Wskoczyła na szafkę i na mysią klatkę i zrzuciła klatkę na podłogę. Hałas mnie obudził, więc wstałam i zamknęłam kota. Nie zauważyłam przy tym, że drzwiczki klatki się otworzyły. Gdy wstałam rano, Mysza już nie było.
Myślałam, że uciekł na dobre, ale okazało się, że zamieszkał u mnie w kuchni. Nie chciał się złapać do żadnej pułapki, więc po jakimś czasie dałam sobie spokój. Nauczyłam się nie zostawiać na wierzchu artykułów spożywczych nie przeznaczonych do mysiej konsumpcji ;) Dwa razy nawet udało mi się go zobaczyć, jak uciekał za lodówkę, a od czasu do czasu słyszałam chrobotanie - zwykle wtedy, kiedy zaczynałam się już zastanawiać, czy Mysz jeszcze żyje. Mysz przeżył na "wolności" sześć miesięcy, w tym dwa miesiące mojej nieobecności :-o (tata przyjeżdżając podlewać kwiatki raz zostawił Myszowi kanapkę - po tygodniu nie było po niej śladu).

W tym roku u rodziców zdążyły się już zalęgnąć kolejne myszy. Jedna się złapała, uciekła, znów się złapała (a może to druga?) i została wyniesiona w pole. Druga nadal myszkuje w kuchni. A ja, w związku z napływem świeżej mysiej krwi, zmobilizowałam się i zastawiłam pułapkę na "mojego" Mysza. Złapał się od razu :) i został zameldowany z powrotem w klatce.
Nie jest oswojony, choć pewne próby podejmowałam. Zabawne uczucie, kiedy takie maleństwo chodzi mi po rękach :lol:

Posted

Przybyłam obejrzeć te filmiki :lol: Strasznie mi się podobają :loveu:

Historia myszątek niesamowita :-o Ja mimo wszystko strasznie się ich boję ;)
PSy i koniki również cudne!:loveu::loveu:

Posted

Wow!!! Niesamowita historia Mysza :multi: Naprawde masz wielkie serce, u mnie to raczej nie ułaskawiało się biednych myszek :-( A twoje PSice jaksię zapatrują na mysiego lokatora? ;)

I jestem zachwycona tym konisiem :loveu: :loveu: :loveu: Przepiękne umaszczenie:loveu:

Posted

Ech, ale dziś pogoda, mokro, buro, brrr.
Na pocieszenie wstawię przedwczorajsze fotki złotej polskiej jesieni.
Ale najpierw chciałam powitać nowych gości PSiej galerii - Samograju, Bigosie, miło Was tu widzieć :)
Cieszę się, że moje zdjęcia przypadły Wam do gustu :)
Fotografie coraz oddają moje zainteresowania i sposób patrzenia na świat. Samograju, widziałam piękne konie u Gogusi :loveu:
Co do talentów moich PSów, pojętne sportowe uczennice w domu to dar boży, lecz wykończy panią taki dar :evil_lol: - wiem, że obie mają duży potencjał, który się u mnie marnuje, szczególnie Saba mogłaby brać udział w więszości psich sportów, a ja z nią ćwiczę bardziej rekreacyjnie (i zmuszam do tych strasznych wygibasów :evil_lol:).

Moniś bać się myszek? Przecież to tylko trochę mniejsze od yorczków ;)
Marta, skromnie powiem, że też tak sądzę :evil_lol: ale nie było łatwo ją uzyskać.

Tośka, to oddanie wolności Myszowi nie było całkiem zaplanowane :p

Olu, Punia na Mysza reaguje nijak, natomiast Saba chętnie skonsumowałaby tę znajomość:diabloti: A Joke'uś faktycznie jest niesamowity pod wieloma względami, kiedyś napiszę o nim coś więcej.

A teraz zapraszam na jesienny spacer :)

Punia: znów każą pozować...

Na naszej górce ktoś zostawił... kupę ;)

Walki PSów :lol:

Punia górą, przepędziła przeciwniczkę :multi:

Przeciwniczka na pocieszenie znalazła sobie patyczek

A dzielna Punia mogła wreszcie odpocząć :)

c.d.n.

Posted

Kolej na fotorelację z nie-PSiej części spaceru.

Pod Lasem Kabackim można spotkać różne praki, szczególnie jesienią.

wrona siwa

mazurek

A kto to się tu czai?

A sroka :) Ostatnio pełno ich wszędzie

Sroki na tle jesieni

I niezbyt udana próba uchwycenia lotu

Pod lasem jest też jeziorko

A w jeziorku taplały się kaczuchy

większa wersja

A to pojazd przy wjeździe do warszawskiego Metra

Na koniec - co znalazłam pod samym lasem :)

Posted

OGLĄDNEŁAM JESIENNE ZDJĘCIA I TE PSIE, I NIE PSIE ,I RUSUNKI I... TY CHYBA JESTEŚ Z INNEJ PLANETY??? GDZIE MIESZKAJA TACY PRZYBYSZE Z KOSMOSU???
JESTEŚ WYJATKOWA: TYLE TALENTÓW TAKIE SPOJRZENIE NA OTACZAJĄCĄ PRZYRODĘ,TAKIE UMIEJETNOŚCI... KIEDY TY MASZ CZAS NA TO WSZYSTKO???
A JUŻ WIEM - WY TAM NA MARSIE czy PSIARSIE czy też ... GDZIEŚ INDZIEJ LICZYCIE CZAS INNACZEJ!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

APSO, od kiedy Ty taka skromna? :evil_lol:
No, ale wiesz, że ja Cię też podziwiam za wiele rzeczy ... a czasem Ci zazdroszczę, np. pewnych autobusowych wrażeń :p
Zdjęcia rewelka!!! te psie, te końskie, te ptasie i te widoczkowe :multi: No i rysunki - to zawsze podziwiałam! ech, te czasy, gdy rysowałaś mi w zeszytach na wykładach... 8-)

APSA napisał(a):

zdjęcie z dedykacją dla Morisowej

Znowu noc, bezgwiezdna noc,
Księżyc znika..."

bo ja się popłaczę ... :-( słyszałaś w niedzielę:
"jeszcze noc, ostatnia noc" :-( Auuuuuuuuu !!!!!!!!!!!
:bigcry:

Posted

APSA ale ty masz talent!!!!!!!!!!!!! Nie tylko do robienia fotek ale też do rysowania :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Chylę czoła przed mistrzem :modla: :ylsuper:

Posted

Nie przesadzajcie, dziewczyny...
Rysunki zrobiłam z siedem lat temu kopiując pocztówki z linijką w ręku (bo inaczej proporcje mi leciały na łeb na szyję), od tego czasu prawie nie tworzę...
Zdjęciom do ideału też trochę brakuje, są na dogo lepsze (np. tu, tu, u Marysi, u Coli...), mam nadzieję kiedyś osiągnęć ten poziom :)
A co do grafiki to nie powiem, kto narysował to wszystko :cool3:

Moje dziewczynki rzeczywiście mają piękne uśmiechy :evil_lol:

Samograju, Ty mi tu nie słodź, bo się wbiję w pychę :nono:
Czasami faktycznie mam wrażenie, że jestem z innej planety (może Syriusza-Psiej Gwiazdy?;)) - nie dogaduję się z innymi przedstawicielami Homo sapiens, "cywilizacja" mnie przytłacza, zachowuję się inaczej niż normalni ludzie w moim wieku :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):

Samograju, Ty mi tu nie słodź, bo się wbiję w pychę :nono:
Czasami faktycznie mam wrażenie, że jestem z innej planety (może Syriusza-Psiej Gwiazdy?;)) - nie dogaduję się z innymi przedstawicielami Homo sapiens, "cywilizacja" mnie przytłacza, zachowuję się inaczej niż normalni ludzie w moim wieku :evil_lol:

Wiesz SYRIUSZ najbardziej mi tu pasował ,ale zaczęłam o planetach , więc o nim nie pisałam ,bo to GWIAZDA- nie planeta:razz:
Takim osobom z innej planety lub ulepionych z innej gliny ,żyje sie troche trudniej wśród ,jak piszesz HOMO ,nie koniecznie SAPIENS!!!:shake:
Wiem cos na ten temat, ale warto byc odmieńcem , bo inna wrażliwość pozwala nam na szerszy, inny odbór istniejącej rzeczywistości, jednocześnie dając czasami w dupę!!!
POZDRAWIAM!!!

Posted

A kto wie, czy Syriusz nie ma swoich planet... :p
Odbiór rzeczywistości ewidentnie mam inny :evil_lol: ale żeby zaraz szerszy...

Dziś chciałam przedstawić pewnego psa, któremu się nie powiodło w życiu :(
Tuf mieszka w warszawskim schronisku na Paluchu. Był tam już trzy lata temu, kiedy byłam wolontariuszką, i jest teraz. Ma około 8 lat, od kilku siedzi w schronie, co nie daje mu dużych szans na adopcję. Od czasu do czasu odwiedzam go i zabieram na spacer. (wątek Tufa)

Zwykle podziwiam go z tej perspektywy :evil_lol:

"Idziesz wreszcie?"

Po odprowadzeniu Tufa z powrotem na Paluch mam zawsze taki nastrój:

(swoją drogą miejscami jest tam bardzo ładnie...)

Posted

Witaj Apsa. Obejrzałam całą galerię i jestem zachwycona, zaniemówiona i rozanielona. Przepiękne zdjęcia. Żal że nie ma ich sto razy więcej bo można oglądać i oglądać i nic innego nie robić. Kapitalne zdjęcia ptaków. Nigdy mi się nie udało zrobic choć jednego w połowie tak dobrego jak Twoje. No i opowieści ... Zaczytałam się :loveu:

Posted

Witaj Agushka :)
Ależ jest tych zdjęć sto razy więcej :diabloti:, tylko ta całe reszta niezbyt nadaje się do publikacji (zresztą nikt by nie wytrzymał takiej ilości :evil_lol:)

Tośka, bardzo możliwe :cool3:
(Kiedy Ula pisała ten artukuł, ja szalałam w borach pod Ukrainą i prawie jedynym sposobem komunikacji ze światem było SMSowanie z końskiego grzbietu - w ten sposób podawałam jej informacje o PSicach :lol:)

Morisowa, chętnie, tylko zabij we mnie tego okropnego lenia.

Dziś dla wyrównania jeden pies z Palucha, który miał szczęście.

Na pewno kiedyś jeszcze się tu pojawi
:cool3:

I coś na dobry początek dnia :razz:

Posted

[quote name='APSA']
Morisowa, chętnie, tylko zabij we mnie tego okropnego lenia.
No problem! nóż naostrzony :evil_lol: Chyba, że wolisz, żebym ugryzła i wyssała
[quote name='APSA']
Dziś dla wyrównania jeden pies z Palucha, który miał szczęście.

Na pewno kiedyś jeszcze się tu pojawi

Jejku, jakie cudeńko!!! :loveu: więcej, więcej takich foteczek! on taki w moim typie :cool3: Ty to masz talent Apso do portretów :eviltong:

[quote name='APSA']

To jednak upiekłaś! a ja muszę jeść kupne (i tak dobrze wyczułam i kupiłam, bo oglądając takie fotki, to ma się ochotę na małe co nieco)