Pinesk@ Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Obecnie w tczewskim schronisku przebywają 3 pudlowate psiaki- Filcak, Pulka oraz Fili. 1) Filcak trafił do naszego schroniska wiosną, w marcu tego roku. Został przyieziony przez straż miejska. Wielka masa futra, filcu, zakłaczony i z trudem poruszający się na zakudlonych nóżkach. Początkowo wystraszony, wycofany, nie byłam pewna czy wyjdzie z nami na spacer, czy w ogóle zna smycz. Okazało się, że to dla niego żadna nowość, na smyczy chodził bez zarzutów. Spokojny i łagodny, dał się wziąć na ręce, pogrzebać w sierści, obejrzeć uszy i zęby- ani razu nie warknął, nie wyrażał sprzeciwu, godnie i spokojnie czekał aż skończymy go oglądać. Pierwsze spacery- Filcak boi sie samochodów, na każdy nadjeżdżający reagował uciekaniem na pobocze i przypłaszczaniem się do ziemii. Tak wyglądał gdy go pierwszy raz zobaczyłyśmy: Został obstrzyżony, ręcznie nożyczkami. Był niesamowicie grzeczny i cierpliwy. W końcu pozbył się grubej warstwy filcu. Okazało się, że pod masą futra zaczęły robic się stany zapalne wokół oczek, na uszkach. Trzeba było interweniować lekami. Dzisiaj nikt w życiu nie powiedziałby, że to ten sam pies. Ja nawet w to nie mogę uwierzyć sama ;) Filcak jest wspaniałym, łagodnym psem, który zasługuje na lepsze jutro. Inf na temat wieku, stosunku do psów i inne w weekend najpóźniej. W razie konieczności można skontaktować się ze schroniskiem bezpośrednio. Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Tczewie ul. Malinowska 83-110 Tczew tel. 0 58 531 96 56 mail: tczew.schronisko@wp.pl Zdjecia robione w wakacje: Quote
Equus Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Robimy mały remanent na wątku pudlowym i jeśli pies nadal potrzebuje pomocy to prosimy o uzupełnienie informacji. Pomoże nam to w ogłaszaniu itp. Prosimy o uzupełnienie wg. wzoru: [B][U][COLOR=red][FONT="]INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:[/FONT][/COLOR][/U][/B] [LIST] [*][B][COLOR=red][FONT="]Imię: [/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red][FONT="]Wiek: [/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red][FONT="]Płeć: [/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red][FONT="]Kastracja/sterylizacja:[/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red][FONT="]Wielkość: [/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red][FONT="]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red]Miejsce pobytu[/COLOR][/B] [*][B][COLOR=red][FONT="]Zdjęcie[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=red][FONT="] (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne)[/FONT][/COLOR] [*][B][COLOR=red][FONT="]Podstawowe informacje o zachowaniu: [/FONT][/COLOR][/B] [/LIST] [B][U][COLOR=sienna][FONT="]Informacje dodatkowe:[/FONT][/COLOR][/U][/B] [LIST] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Odrobaczenie:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=sienna][FONT="] tak/nie[/FONT][/COLOR] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Szczepienia:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=sienna][FONT="] tak/nie; jeśli tak to jakie?[/FONT][/COLOR] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Problemy zdrowotne:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=sienna][FONT="] tak/ nie; jeśli tak to jakie?[/FONT][/COLOR] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Inne problemy[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=sienna][FONT="] (np. behawioralne): jeśli tak to jakie?[/FONT][/COLOR] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=sienna][FONT="]: [/FONT][/COLOR] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Link do wątku:[/FONT][/COLOR][/B] [*][B][COLOR=sienna][FONT="]Krótki opis: [/FONT][/COLOR][/B] [/LIST] Dzięki! Quote
Pinesk@ Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [SIZE=3][B]2)[/B] [/SIZE][B]Pulka [/B]ma około 8- 9 lat. Trafiła do naszego schroniska z interwencji. Początkowo zahukana, przestraszona, zaszyta w kąciku boksu. Bardzo uległa, wystraszona, nie odnajdująca się w schronisku. Wszędzie trzymała się swojego niewidomego przyjaciela Filiego. Na spacerze szła dokładnie przy jego boku, nie odchodziła na krok. Wszędzie podążała za nim. Obecnie sunia zaczyna się otwierać, radośnie oczekuje na spacer, w jego trakcie z zaciekawieniem poznaje otoczenie. Ale gdy tylko ktoś zrobi fałszywy ruch odrazu robi się czujna, kuli uszka i wycofuje się. Jest bardzo delikatna, potrzebuje dobrego i wyrozumiałego domku. Pulka będzie w nowym domu potrzebowała czasu na aklimatyzację i nabranie zaufania do nowego człowieka. Z pewnością nie nadaje się do hałaśliwego mieszkania z małymi dziećmi. Mała może mieszkać z innymi psiakami. Jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i zaczipowana. zdjęcie robione parę miesięcy temu, teraz sunia troszkę zarosła. Na zdjęciu wydaje sie większa niż w rzeczywistości. [COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#133913][SIZE=2][SIZE=3][COLOR=#000000][B][IMG]http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/DSC00233.jpg[/IMG][/B][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/COLOR] Quote
Pinesk@ Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [B][SIZE=3]3)[/SIZE] Fili[/B] jest starszym psiakiem. Trochę niedowidzi, czasem zdarza mu się wpaść na jakąś przeszkodę ale doskonale sobie radzi i nie przejmuje się małymi niepowodzeniami. Jest bardzo dzielny a w dodatku wesoły i przyjazny w stosunku do człowieka. Zawsze radośnie poszczekuje i wykonuje swój taniec gdy nadchodzi czas na spacerek. Na spacerze zachowuje się bardzo dobrze ale wyznaje zasadę, ze spacer jest od spacerowania jak nazwa wskazuje i poznawania nowych rzeczy a nie od stania w miejscu. Jest badzo niecierpliwy gdy na chwile przystaniemy, szczeka i domaga się aby iść dalej ;) Dogaduje się z suczkami, z psami generalnie też ale raczej byłoby lepiej gdyby z samcami nie mieszkał. Nie nadaje sie do domu z małymi dziecmi. Jest zaszczepiony, zaczipowany, odrobaczony. [IMG]http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/DSC00242.jpg[/IMG] Quote
Equus Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Pineska, czy ten psiak też jest od Was [QUOTE]Niestety niewidomy ale bardzo żywy i wesoło reaguje na głos. Ruchliwy, dobrze daje sobie rade na smyczy. Łagodny. W boksie mieszka z innym psem- dogadują się. 500 504 752 begin_of_the_skype_highlighting 500 504 752 end_of_the_skype_highlighting, [EMAIL="abartoszewska@interia.eu"]abartoszewska@interia.eu[/EMAIL] [IMG]http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/DSC00242.jpg[/IMG][/QUOTE] Quote
Pinesk@ Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Ooo dzięki, to wlaśnie jest niedowidzący Fili! Szukałam tego zdjecia na pudlowym ale nie mogłam znaleźc a na komputerze sobie nie zapisałam. Quote
Equus Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 :oops:a mozesz go jeszcze przerobić wg wzoru Quote
Pinesk@ Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='Equus']:oops:a mozesz go jeszcze przerobić wg wzoru[/QUOTE] przerobię i wkleję na pudlowy ;) Quote
Equus Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Tu macie coś od feliksik! [quote name='feliksik']cafeanimal dla Pulki: [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pulka,28231[/URL], bo nie przypominam sobie, żebym robiła. Filcak już ma ostatnio zrobione (na wszelki wypadek jednak podajęlinka: [URL]http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Filcak,55200[/URL])[/QUOTE] Quote
Pinesk@ Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='Equus']Tu macie coś od feliksik![/QUOTE] Dziękuję ślicznie! :) :Rose: Quote
coronaaj Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Sliczne te pudlowate, a szczegolnie Pulka. Gdzie ona jest czy dalej w schronisku? Quote
Pinesk@ Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Na 100% Ci nie powiem czy nadal jest w schronisku bo nie byłam tam już 2tyg. ale do mnie nie zgłaszał się nikt w sprawie jej adopcji. Był jeden domek ale zrezygnował. Dam znać w środę czy jest jeszcze. Quote
Pinesk@ Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Pulka już adoptowana, Fili i Filcak ciagle czekają. Quote
Kłapoucha Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 przepraszam za offfa,ale moze jakiemus psu to pomoze, jesli ktos chcialby plakat reklamujacy adopcje psiaka zapraszam na bazarek plakatowy: http://www.dogomania.pl/threads/220617-Bazarek-plakatowy-na-spłatę-dalszej-diagnostyki-Daszy.-do-13.01-godz.-21 Quote
Equus Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Pinesk@ napisał(a):Fili i Filcak ciagle czekają. I nadal żadnych zmian? Quote
arturo74 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 ostatnio strona schroniska nie chciala dzialac (albo u mnie cos sie pokielbasilo) dzis jest ok, ale na liscie psiakow nie moge znalezc Filcaka ... co sie z nim stalo ? znalazl domek ? Quote
Pinesk@ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Ja w schronisku niestety już nie bywam, przeprowadziłam się. Użytkowniczka o nicku Plina jeździ, można jej zapytać. Aczkolwiek jak byłam jeszcze ostatnio to Filcak i Fili nadal były w schronisku a było to jakieś 2 może 3 miesiace temu takze do tego czasu mogło się to zmienić. Na stronie nie ma wszystkich psów ze schroniska, Filcaka tam nigdy nie było z tego co pamietam Quote
Recommended Posts