Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
jak tylko psiak będzie zabrany z ulicy zaczniemy akcję zbierania wsparcia - bardzo bym chciała żeby dzisiaj się udało bo noc ma być bardzo mroźna

A czy żadna z tych Pań sklepikarek nie mogłaby go dzisiaj przenocować? Jeśli trzeba będzie im zapłacić za tę noc, to ja mogę przelać parę złotych...
Żeby go po prostu ktoś ochronił przed tym mrozem...

Posted

MaDi napisał(a):
Jutro mogę być w klinice jak tylko otworzą czyli o 8 bądź prawdopodobnie dopiero około 15.
Dzisiaj będę przed 12 i prawdopodobnie przed 18, może jednak go przywieziecie, lub ktoś inny to zrobi?
MaDi dziś niestety jest niewykonalne :( byłam u Lapo przed chwilą i Panie grzeją go w sklepie, poprawiły budę i jakoś musi chłopak pzretrwać tą noc, dostanie jeszcze świeże jedzonko na dobranoc a jutro o 8 pakujemy go do samochodu i szybciutko do Lublina :) klinika stefczyk ??

Posted

Lapo da radę przetrwać jeszcze tą jedną noc,on nie siedzi cały czas,ale tez biega sobie od czasu do czasu koło sklepu więc ma trochę ruchu i rozgrzewa się też u nas w sklepie w miarę mozliwości.Nie damy mu zamarznąć w tamtym roku równiez miałyś koło sklepu pieska i przetrwał całą zimę więc proszę się nie martwić:)

Posted

Marzena napisał(a):
Lapo da radę przetrwać jeszcze tą jedną noc,on nie siedzi cały czas,ale tez biega sobie od czasu do czasu koło sklepu więc ma trochę ruchu i rozgrzewa się też u nas w sklepie w miarę mozliwości.Nie damy mu zamarznąć w tamtym roku równiez miałyś koło sklepu pieska i przetrwał całą zimę więc proszę się nie martwić:)

Bardzo się cieszę z tych wieści :)
Oczywiście jak tylko Lapo zostanie na stałe przygarnięty, to zrobimy z Mężem "zrzutkę" na papu i budę :)

Posted

Myślę,że jak ta nasza sąsiadka się zdecyduje na opiekę nad nim to nie trzeba będzie juz mu nic organizować.Ta pani miała wiernego psa od kilkunastu lat i nic mu nie brakowało,więc trzymajmy kciuki aby się udało i Lapo miał domek na święta:)

Posted

Marzena napisał(a):
Myślę,że jak ta nasza sąsiadka się zdecyduje na opiekę nad nim to nie trzeba będzie juz mu nic organizować.Ta pani miała wiernego psa od kilkunastu lat i nic mu nie brakowało,więc trzymajmy kciuki aby się udało i Lapo miał domek na święta:)

To naprawdę cudowna perspektywa! Tak, czy siak, przynajmniej na "inauguracyjną" karmę chciałabym się dołożyć :)
Żeby tylko wszystko się udało! :)

Posted

Marzena napisał(a):

a kiedy będzie wiadomo?

Posted

wg ustaleń z MaDi pobyt w Lublinie nie może trwać długo bo tamtejsza klinika nie ma wielu miejsc i są potrzebne dla nagłych przypadków - tam miał być kilka dni i ja teraz nie wiem co dalej bo jeśli ja miałam go przejąć pod opiekę to miał jechać do kliniki do Warszawy

Posted

malawaszka napisał(a):
wg ustaleń z MaDi pobyt w Lublinie nie może trwać długo bo tamtejsza klinika nie ma wielu miejsc i są potrzebne dla nagłych przypadków - tam miał być kilka dni i ja teraz nie wiem co dalej bo jeśli ja miałam go przejąć pod opiekę to miał jechać do kliniki do Warszawy

I ja jestem za tym planem.
Głosowania mam nadzieję nie będzie;), ale liczę na Twoje rozsądne decyzje.

Posted

Po pierwsze jeśli chcecie to pewnie można umieścić psa na Stefczyka,ale ja nie znam tam kompletnie nikogo i nie mam zamiaru poznawać.
Miałam na myśli kliniki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, masa specjalistów i ceny na pewno przystępniejsze niż w tej drugiej.
Na kogo ma zostać zapisany pies? Mogę zapisać go na siebie ale oczekuje pomocy w jego utrzymaniu i opiece (nie znam go, wielka też nie jestem ktoś musi zapanować nad psem w czasie najzwyklejszych zabiegów pielęgnacyjnych). Miałam nadzieję,że dzisiaj będzie wiadomo czy ta Pani się na niego zdecydowała, to bardzo ważne, muszę przecież coś powiedzieć lekarzom w klinice, jakie są plany co do dalszych działań.
Lapo tak jak Ci pisałam możemy się nim zająć rano lub po 15, po prostu muszę o 9.45 być w ścisłym centrum.
Jest strasznie zimno u mnie -17...

Posted

na Stefczyka za dobę płaci się wedle wagi psa, ale trzeba pewnie liczyć ok 25 zł doba. Mają strone w necie - można sprawdzić, tam wszystko jest. To droga klinika. Podobno dobra. Nie wiem jak z psami " z odzysku", czy jakieś warunki bardziej ludzkie jeśli chodzi o ceny. Może ktoś wie? Sterylka kosztuje tam dość sporo. Moja suka byla tam hotelowana po operacji, bo akurat musiałam wyjechać w tym czasie. A deklaracji chyba nie ma na niego.

Posted

MaDi napisał(a):
Po pierwsze jeśli chcecie to pewnie można umieścić psa na Stefczyka,ale ja nie znam tam kompletnie nikogo i nie mam zamiaru poznawać.
Miałam na myśli kliniki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, masa specjalistów i ceny na pewno przystępniejsze niż w tej drugiej.
Na kogo ma zostać zapisany pies? Mogę zapisać go na siebie ale oczekuje pomocy w jego utrzymaniu i opiece (nie znam go, wielka też nie jestem ktoś musi zapanować nad psem w czasie najzwyklejszych zabiegów pielęgnacyjnych). Miałam nadzieję,że dzisiaj będzie wiadomo czy ta Pani się na niego zdecydowała, to bardzo ważne, muszę przecież coś powiedzieć lekarzom w klinice, jakie są plany co do dalszych działań.
Lapo tak jak Ci pisałam możemy się nim zająć rano lub po 15, po prostu muszę o 9.45 być w ścisłym centrum.
Jest strasznie zimno u mnie -17...

nie ma sensu na Stefczyka jeśli Kliniki są znane MaDi i Oni z tymi lekarzami współpracują, do mnie wczoraj dzwonił Pan z Lublina i tez polecał te Kliniki przy Uniwersytecie właśnie

co do pani z Bełżyc to ja nie rozumiem tego za bardzo przyznam - jeśli chce psa przygarnąć to nie mogła mu teraz dać ciepłego schronienia już? na tą mroźną noc?