Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zerduszko']Swissa oddać :evil_lol: Z dopłatą :sg168:[/QUOTE]

Zerduszko, to może zamiast Swissa oddaj TZta - Swiss go już nie ugryzie :diabloti:. Ups... chyba się naraziłam :diabloti: To był tylko żarcik, nie bij proszę!!

Posted

[quote name='Heledore']Kochane, ja właśnie kończę składać film o Lapusiu :)
"Za niebawem" wrzucę go na YouTube i podam Wam linka :)
Btw, znacie jakieś strony, gdzie poprzez klikanie można nakarmić zwierzaka?
Bo chciałam podać też adresy takich stron pod filmem. Ja znam Nakarm Psa z Szerlokiem i Pusta Miska

EDIT:
Tutaj wklejam link do obiecanego filmu:
[video=youtube;Q9WqAwLDIWc]http://www.youtube.com/watch?v=Q9WqAwLDIWc[/video]
Może kogoś ruszy serce :)
Pozdrawiam!

P.S. Chyab się jeszcze musi "przetworzyć". Ale za chwilę powinien być dostępny :)[/QUOTE]

Wow, Heledore - świetne, bardzo osobiste! Już wrzuciłam na FB...Czy mogę dodać do mojego bloga?

Posted

[quote name='zerduszko']Brawo kobitki :klacz: A dla Wasi, pomniczek proponuję :evil_lol:[/QUOTE]
O tak! Wasi należy się pomnik :D I nie podlega to ABSOLUTNIE żadnej dyskusji! :D Tak jak było w wierszu Horacego, postawiłaś go, swoimi czynami :D

[quote name='Saththa']Obejrzała filmi, miałam dreszcze i wzruszyłam się... Niesamowite po prostu.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę, że ten film ma taki dobry odbiór! Okazało się, że na YT są bardzo wrażliwi Ludzie!

[quote name='jogolcia@pdx']Wow, Heledore - świetne, bardzo osobiste! Już wrzuciłam na FB...Czy mogę dodać do mojego bloga?[/QUOTE]
Jasne, że możesz :) Im więcej ludzi dowie się o losie Leonka, tym większe prawdopodobieństwo, że szybko znajdzie nowy dom :)

Posted

[quote name='Heledore']O tak! Wasi należy się pomnik :D I nie podlega to ABSOLUTNIE żadnej dyskusji! :D Tak jak było w wierszu Horacego, postawiłaś go, swoimi czynami :D

Bardzo się cieszę, że ten film ma taki dobry odbiór! Okazało się, że na YT są bardzo wrażliwi Ludzie!

Jasne, że możesz :) Im więcej ludzi dowie się o losie Leonka, tym większe prawdopodobieństwo, że szybko znajdzie nowy dom :)[/QUOTE]

Dzięki Helodore! Już dodaję... ( dobra - wreszcie dodane:[url]http://with-tongue-in-cheek.blogspot.com/[/url]). To był naprawdę świetny pomysł (gdybym była taka fotogeniczna jak Ty, to też bym się może zdecydowała na taką promocję tutejszych bidulek :evil_lol:)!

A tak na marginesie - Ty jeszcze nie śpisz? U nas dopiero popołudnie, ale u Was głęboka nocka przecież... Odpoczywaj, żebyś miała siły pomagać :loveu:

Posted

[quote name='jogolcia@pdx']Dzięki Helodore! Już dodaję... ( dobra - wreszcie dodane:[URL]http://with-tongue-in-cheek.blogspot.com/[/URL]). To był naprawdę świetny pomysł (gdybym była taka fotogeniczna jak Ty, to też bym się może zdecydowała na taką promocję tutejszych bidulek :evil_lol:)!
[/QUOTE]

zajrzałam na bloga - wow te smakowitości z dyni :mdleje: aż zgłodniałam a tu spać iść trzeba :shake: albo to :mdleje: [U][B][FONT=Georgia][I]ZAPIEKANKA Z PUREE ZIEMNIACZANEGO, KUREK, I ŚWIEŻEGO SZPINAKU

[/I][/FONT][/B][/U][FONT=Georgia][SIZE=3]aaa no i jeszcze jestem ciekawa czy szafranekm albo lapo były w odwiedzinach u Lapo vel Leonka? [/SIZE][/FONT][U][B][FONT=Georgia][I]dziewczyny piszcie jeśli byłyście :modla:
[/I][/FONT][/B][/U]

Posted

[quote name='jogolcia@pdx']Dzięki Helodore! Już dodaję... ( dobra - wreszcie dodane:[URL]http://with-tongue-in-cheek.blogspot.com/[/URL]). To był naprawdę świetny pomysł (gdybym była taka fotogeniczna jak Ty, to też bym się może zdecydowała na taką promocję tutejszych bidulek :evil_lol:)!

A tak na marginesie - Ty jeszcze nie śpisz? U nas dopiero popołudnie, ale u Was głęboka nocka przecież... Odpoczywaj, żebyś miała siły pomagać :loveu:[/QUOTE]

Super blog! :) Bardzo mi miło, że postanowiłaś zamieścić na nim mój film :) Miejmy nadzieję, że dzięki tym działaniom ludzie uświadomią sobie, że zwierzątka bez ich pomocy są bezbronne.
Ja prowadzę bardzo niezdrowy tryb życia - chodzę spać koło 2 w nocy :D Żal mi marnować czasu na sen... chociaż później jest ból, żeby wstać :D

[quote name='bico']fajnie, że filmik-apel spotkał się z odzewem dobrych dusz:happy1:[/QUOTE]
Ja też się bardzo cieszę! Wczoraj co chwilę płakałam, jak czytałam wypowiedzi, ile osób wzruszyła historia Leonidasa... Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej :)

[quote name='malawaszka']zajrzałam na bloga - wow te smakowitości z dyni :mdleje: aż zgłodniałam a tu spać iść trzeba :shake: albo to :mdleje: [U][B][FONT=Georgia][I]ZAPIEKANKA Z PUREE ZIEMNIACZANEGO, KUREK, I ŚWIEŻEGO SZPINAKU

[/I][/FONT][/B][/U][FONT=Georgia][SIZE=3]aaa no i jeszcze jestem ciekawa czy szafranekm albo lapo były w odwiedzinach u Lapo vel Leonka? [/SIZE][/FONT][U][B][FONT=Georgia][I]dziewczyny piszcie jeśli byłyście :modla:
[/I][/FONT][/B][/U][/QUOTE]

[quote name='wieso']tak,tak co u niego slychac ?[/QUOTE]

Tak, ja już wczoraj liczyłam na jakieś info o Leonku... Jest weekend, więc pewnie rano w poniedziałek będą jakieś świeże i DOBRE newsy :)

Posted

Znalazłam się;)
Fajny pomysł z tym filmikiem( małe sprostowanie na zdjęciu jest Kasia "amkasia" i co najgorsze, nie dostałam filmu z monitoringu, jeśli ktokolwiek mi go przekaże to z wielką chęcią złoże doniesienie).
Leoś ma się lepiej, nie bardzo można go odwiedzać bo musi oszczędzać łapę jak mnie tylko zobaczył zaczął skakać:mad:, a musi ją przecież oszczędzać.

Posted

[quote name='MaDi']Znalazłam się;)
Fajny pomysł z tym filmikiem( małe sprostowanie na zdjęciu jest Kasia "amkasia" i co najgorsze, nie dostałam filmu z monitoringu, jeśli ktokolwiek mi go przekaże to z wielką chęcią złoże doniesienie).
Leoś ma się lepiej, nie bardzo można go odwiedzać bo musi oszczędzać łapę jak mnie tylko zobaczył zaczął skakać:mad:, a musi ją przecież oszczędzać.[/QUOTE]

Ok, Dopiszę pod filmem, że na zdjęciu jest "Amkasia". Dziękuję za info :)
Mam nadzieję, że jednak film z monitoringu się "znajdzie".
Tak czy siak, jest to jakaś przestroga dla debili, którzy znęcają się nad zwierzętami. Każdy widząc takie zachowanie może złożyć doniesienie.

Bardzo się cieszę, że Leoś już się lepiej czuje! To znaczy, że leczenie mu służy :)

Pozdrawiam i czekam na dalsze informacje :)

EDIT:
Dopisałam w filmie, że to Amkasia :)
Uzupełniłam też opis pod filmem:

"Wielki szacunek dla MaDi, Lapo, Malawaszki, Amkasi, Szafranekm, Pań ze sklepu w Lublinie i wielu innych uczestników dyskusji na temat Leona za szybką reakcję i interwencję! To dzięki Wam ten psiak żyje i jest pod opieką weterynarzy!
Teraz Leonek potrzebuje funduszy na leczenie i jedzonko. Szuka też nowego domu!"

Robię intensywną akcję wśród znajomych, może któregoś ruszy serce...

Posted

[quote name='Energy']Już ja dzisiaj widziałam jak on łapę oszczędza, szalał na spacerze i Bary też:lol:[/QUOTE]
Haha! No bo to młody psiak jest! Wystarczy go troszkę podleczyć i od razu widać ile w nim jest życia! :)

[quote name='MaDi']Myślę,że Kasia nie obrazi się za mała pomyłkę, bo ja na pewno nie;)[/QUOTE]
Ufff... Kamień z serca ;)

Posted

[quote name='malawaszka']o masz! a używał jej?[/QUOTE]

Używał:lol:
Malawaszko przepraszam, nie mogłam porozmawiać z wetem:oops:bo odbierałam z kliniki małą Nelkę i miałam ją przekazać Pati-c w dalszą drogę. Rozmawiałam chwilę ze studentką (chyba):oops: która była z nim na spacerze. Powiedziała, że wygląda już lepiej, łapę używał bo patrzyłam specjalnie i też ją o to pytałam, czasami ją trochę oszczędza, ale przy mnie na niej chodził:lol:

Obie dziewczyny były lekko zdezorientowane jak pytałam o psiaki:evil_lol:

Edit:
MaDi były razem to znaczy z dwiema dziewczynami, ale w tym samym czasie.

Posted

Bardzo dobrze niech się boją:evil_lol:
Miały dwa psy na raz? Ja niestety będąc sama nie mam takiej możliwości dlatego tak dopytuje:oops:
Rozmawiałam z jego lekarzem( robię to zresztą codziennie;)) i jest ok.

Posted

Były we dwie z dwoma psiakami, ale się mijamy z postami:evil_lol:
Miny miały bezcenne:evil_lol:

Ale oba psiaki bawiły się śniegiem, wąchały, Lapo do mnie podleciał, wyglądały na zadowolone:lol:

Posted

[quote name='Energy']Były we dwie z dwoma psiakami, ale się mijamy z postami:evil_lol:
Miny miały bezcenne:evil_lol:

Ale oba psiaki bawiły się śniegiem, wąchały, Lapo do mnie podleciał, wyglądały na zadowolone:lol:[/QUOTE]

Aż miło poczytać :)

Posted

Super wiadomości o Leo...:multi:

Heledore - cieszę się, że podobał Ci się mój blog;)... teraz jesteś na nim gwiazdą, i mam nadzieję, że odwiedzających historia Leosia poruszy ( a może i inne zwierzaki skorzystają). Będę robić pokaz slajdów z komentarzem dla mojej Szansy :
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197458-Pom%C3%B3%C5%BC-kalekiej-suni-opu%C5%9Bcic-schron-Zbieramy-na-diagnostyk%C4%99-i-operacj%C4%99!?p=15870498#post15870498[/url]

Masz może jakieś sugestie? Nigdy nie robiłam jeszcze filmików do YT...