Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech, mało czasu mam na pisanie:shake: stąd cisza:oops:
Zacznę od prośby do cioteczek, coby nie krzyczały na brak rozliczenia, ale... zgubiłam notes w którym zapisywałam wydatki i trzymałam bierzące rachunki:oops: :oops: :oops: mam nadzieję że w domu i sie znajdzie...
Wczoraj w każdym razie zapłaciłam u weta 57 zł (i tak tanio, biorąc pod uwagę USG), porzednim razem za Kraksę 15, przedtem 10, a reszty nie pamietam:oops: Dużo dosyć wyszło na żarło... i na leki. Spróbuję jutro to odtworzyć i znaleźć notki...

Milusia na całe szczęście nie ma ropomacicza (a taka ropa paskudna się jej snuje:placz:)... W pzryszłym tygodniu zaczyna się kolejna seria zastrzyków. Czuje się zaskakująco dobrze:lol: nawet biegac jej się ostatnio zachciało:painting: (a ciotka po 2godzinnym bieganiu z Aksą)... No i żeby jej przykro nie było, że Aks ma materacyk full wypas, to dostała łóżko- dosłownie!!! Taki materac gąbka na drewnie- część kanapy. No i już dawno nie widziałam takiego szczęśliwego bernardyna!!! Łapska wyciąga, mości się, wierci, układa tak i owak:evil_lol: wszystko z durnym uśmiechem na mordysi:evil_lol: normalnie radocha nie z tej ziemi!

Posted

NIe krzyczymy :D. Ja to raczej sie zdziwiłam, ze tak bezwydatkowo ostatnio ....
A dziewczyny, na nowych poslaniach to chyba juz teraz jak anioły spokojne bedą, co :evil_lol:? Będą spac, spac, spac....A jak tam kocis i najstarszy rezydent? Bez nowej posciółki ?

Posted

loozerka napisał(a):
NIe krzyczymy :D. Ja to raczej sie zdziwiłam, ze tak bezwydatkowo ostatnio ....
A dziewczyny, na nowych poslaniach to chyba juz teraz jak anioły spokojne bedą, co :evil_lol:? Będą spac, spac, spac....A jak tam kocis i najstarszy rezydent? Bez nowej posciółki ?

Oj niestety nie bezwydatkowo, nie:shake:
A dziewczyny szczęśliwe jak prosiaczki w pokrzywach w swoich łóżeczkach... "staruszek" Pałki (13 lat skończył 21.09!!!) nie ma łóżeczka, bo w nocy śpi ze mna:oops: a w dzień korzysta z pozycji rodzynka (jedyny pełnoprawny mężczyzna w domu!) i śpi a to w moim wyrku, a to z którąś dziewczyną:evil_lol: albo na krześle:evil_lol: A kocisko ma juz posłań po domu kilka w różnych strategicznych punktach, zresztą najmilszym miejscem jest zakazany blat kuchenny, bo tam świeci słońce długoo...

A to Pao w ulubionym miejscu...

...i w pańciowym łóżku:evil_lol: śpiewa sobie:evil_lol:

Posted

Ulv, a ja to ostatecznie chcialabym się dowiedzieć, jak staruszek ma na imie, bo mam wrazenie, ze ciagle jakies inne się pojawia i nie moge zapamietac- jzu chocby na tej stronie jest Pałko/a/ek, Pao- mi juz się lekko merda :oops:

Posted

Niedobrze... to jednak początek ropomacicza. Zaraz z rana napisze PW do Rybonka, może coś doradzi, bo w tym tygodniu jak na razie leki kosztowały 130 zł a wet 145zł :flaming: Najgorsze że mam kłopoty z rozliczeniem tego wszystkiego dokładnie:shake: może juutro się uda... w każdym razie na pewno jestem na ostrym minusie. A to dopiero początek miesiąca...

Posted

Ulv w najbliższych dniach wyślę Ci 10 zł - wiem że to jest śmiesznie mało, ale tylko tyle mogę, a może chociaż troszkę karmy za to kupisz. Moje psiaki też chorują i też zostawiliśmy ostatnio trochą tej kasy u weta...

Posted

W sytuacji kiedy jest 6 dzień miesiąca a ja ma w portfelu 140 zł... i coś drugie tyle długu...:cool1:
Miśka dostaje lek na obkurczenie macicy- Dinolytic. Robię jej zastrzyki:cool3: Straszył mnie wet jakie to moga byc objawy po podaniu, że może się trząść, wymiotować, a ona tylko trochę dyszy i się ślini:razz: Ale i tak chyba będzie sterylka, Rybon mówi, żeby zrobić, wyniki ma naprawdę niezłe, więc... Tylko wolałabym żeby ją operował dr. Rajczakowski, a nie chcę urazic dr. Kanzawy:roll: No i chyba pomoże mi Emir, kochana...

Posted

Magda, wyśle 100 zł, w tej chwili bardzo Ci potrzebne, ale z góry przepraszam, ze naprawde potem nie będę juz mogła :(.
Chyba potem wyslę, bo moj bank ma przerwe techniczna- co się dziwic zreszta, kto o tej porze się sprawami finansowymi zajmuje :D

Posted

Dziewczyno ja po nocach sie tłukę, ale ty to już przebijasz wszystko:crazyeye: Szósta rano, a ona nie śpi:shake:
Jeśli nie możesz- nie wysyłaj kaski i tak mi ogromnie pomogłaś:Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Magda, jesli nie mogłabym wygospodarować tej 100 to nie pisalabym. Mowię o przyszłości, byś mogła coś planować, czegoś nie.
A moje ranne wstawanie to po 1) całotygodniowa orka, po ktorej wczoraj usnełam przed 21 chyba ( więc ile mozna spac ;) ) no i pies, ktoremu pęcherz od 20 juz nie wytrzymywał :)
A w ogole, to na starość mi się chyba tak robi, jeszcze ze 2-3 lata temu to o 6 mogłam co najwyzej się kłasc spac, nie wstawac ...a teraz :((
Wysylam kaskę, chyba juz konto dziala :)

Posted

Poczytałam Twoje historie i popłakusiałam.Ależ Ty masz dziewczyno serducho! Po 10 cosik wyśle, niestety nie dużo bo nie zarabiam :( Nr konta wciąż taki sam jak na pierwszej stronie?

Posted

Wciąż ten sam... Dziękuję :lol: :lol: :lol:
Zastanawiam sie,czy można naświetlać też Misi skórę tą lampą co przyjechała do Aksy... W poniedziałek ustalę co i jak ze sterylką.

Rozliczenie (prawie mi się udało wszystko odtworzyć...)
17.09 było:
Aksa 0
Mila 124,0
wspólny 58,0
Wena 62,0

Wpływy:
AFN 30,0 psiaki
Seaside 30,0 psiaki
Loozerka 60,0 psiaki
Poza tym Witchpati kazała przesunąc pieniądze z Weny na Aksę i dorzuciła 100 zł, które zużywałam osobno na dokarmianie Mili (ma jeść głównie mięso i tłuste + jarzyny, ograniczyć węglowodany, więc tanio nie jest...) i niestety też już wyszło, tzn ma jeszcze żarło na jakieś trzy dni...

Wydatki:
Żarło suche Aksy:
2x8,5+ 3x7,5 + 19,25= 58,75

Aksa wet:
10+15+10=35,0

Mila wet:
90+ 57+ 145 =292,0

Mila leki:
119,84

Zostało:
Mila -109,84
Aksa -31,75
wspólny 0

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Posted

Jutro sterylka.... Okropnie się denerwuję, bo to duże ryzyko i nie wiadomo, jak się "zachowa" choroba (chłoniak) po takiej interwencji...:shake:
Ale z Misi ciągle sączy się ropa, a w dodatku, gdyby nawet udało sie wyleczyć ropomacicze, to może być tak, że przy następnej cieczce, znowu historia się powtórzy:shake: więc chyba trzeba podjąć to ryzyko. Rybon też tak mówi.
Trzymajcie kciuki bardzo mocno!!!!

Jutro zrobię rozliczenie bo wpłynęła kaska od AFN i paru osób:lol: