Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłyśmy. Biedna Misia leży na posłaniu i patrzy ponuro, a chwilami przysypia... W łapce wenflon, brzuszek pocięty troszkę, nawet nie tyle krwawi, co brudzi krwią... Operacja przebiegła ok, jedynie wystąpiły problemy z krzepliwością- Mila ma niestety anemie i płytek krwi też za mało. Mimo wszystko na razie nie jest źle, a co dalej to sie już okaże...

Posted

Biduleńka mała :roll:
Ciciu, pogłaskaj Milusie i szepnij dobre słówko od ciotki.Pamietam strach przy sterylce mojej Tosi :shake: wiec wyobrażam sobie jak Ty się teraz czujesz, tym bardziej przy takim obciążeniu chorobowym Mili.
Milusia ! Dochodz szybciutko do siebie :loveu:

Posted

Milunia była dzis na kontroli, jak na razie wszystko jest ok, wenflon zdjety. Nie interesuje sie szwami na szczęście:lol: głównie dużo śpi... Przyjdzie ciocia, to psicę zaszyjemy w fartuszek, coby brzuszysko było schowane:evil_lol: W nocy bezczelnie wywaliła Aksę z posłania, bo chciała spać tuż koło pani, teraz wróciła już na swoje łóżeczko... trochę ją chyba boli, wstaje ostrożnie i powolutku, dostała u weta zastrzyk p/bólowy; siku było duuuże, bo dużo pije, ale kuca tez bardzo ostrożnie:evil_lol: za to oszczekała psa sąsiadów po drodze do weta, więc chyba wraca do formy. No to robimy rozliczenie:

08.10 było:
Mila -109,84
Aksa -31,75
wspólny 0

Wpływy:
M.M.(?) 30,0 Mila
loozerka 100,0 Aksa i reszta
AFN 100,0 psiaki
Vika Bari 50,0 psiaki
Czarok i Medar 100,0 psiaki

Wydatki:
żarło Aksa 32 zł (2x7,5 + 2x8,5)
żarło Mila ok.45 zł
sterylka 250,0
Za sterylkę zwróci fundacja Emir, ale na razie musiałam wziąć z wspólnego...

Zostało:
Aksa 0
Mila 0
wspólny -88,59 = -88 zł

Posted

Jeju Magdzia i wy macie jeszcze problemy :-( , dawno nie wchodziłam na dogo (Cacuś
[*]) a tu takie problemy, trzymam za was mocno , i zaraz jak dostanę wypłatę cosik wam podeśle. Madzia a potrzebujecie coś jeszcze poza kaską?
po Cacku mi zostały leki :-( itp. Mam też dosyć dobry dostęp do karmy może wam też podesłać, tylko musiałabyś mi napisać jaką potrzeba wam.

Posted

A jkie leki ci zostały? My używamy Encortolon i Endoxan, jeszcze mamy, ale nie obrażę się za więcej, bo to nieustannie wychodzi, a sama wiesz jakie są koszta:-( Mam nadzieję, że jeszcze będą potrzebne jak najdłużej (rozumiesz:-( ). Co do karmy, to Mila je coś w rodzaju barfa, żeby ograniczyc węglowodany, ale jeśli masz np. dostęp do niedrogiej Puriny (L&R, albo dla aktywnych) albo Acany, Ariona, Dog best, to Aksula sie do Ciebie usmiecha:lol:

Posted

Magda mam Encorton i endoxan więc wyśle je wam, i oby jak najdłużej były potrzebne!!
z leków po Cacusiu mi zostały
- encorton 10 mg - prawie całe opakowanie (bez jednej tabletki)
- endoxan - ponad połowa opakowania
- bactrim - 1,5 opakowania
- cefaleksyna - 2 pełne opakowania
- hepatil pełne opakowanie
z żarełka też coś wam podeśle, to tylko podaj mi na pw adres ;)

Posted

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Misiaczek czuje się wyraźnie lepiej, nie wzdycha w nocy... coś mi się wydaje, że mimo zapewnień poprzedniego weta, to ropomacicze musiało jej w jakiś sposób dokuczać- może ją bolało? bo teraz wyraźnie śpi spokojniej i w ogóle jest taka odprężona...
Łóżeczko ma wyscielone mięciutko jak księżniczka:cool3:
Apetyt ma świetny, wtrąbiła wczoraj cała kolację jak odkurzacz i jeszcze patrzyła żałośnie, czy pani nie da więcej:evil_lol:

Posted

Mila ze względu na rozmiary i siłę jest zdecydowanie najwyżej w hierarchii psiej- pozycja druga po pani daje przywileje... wystarczy ciche mrukniecie, żeby Aksa natychmiast sie uspokoiła:evil_lol: Misiasta ma sie nieżle, tylko dzisiaj pojawiło się niewielkie plamienie z pochwy:roll: nie wiem czy sie bardzo martwić czy nie... Apetyt ma, gorączki zero, łazi chetnie... no nic jakby do jutra nie przeszło albo sie nasiliło to popędzimy do weta.