Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oki robimy rozliczenie...

Było:
Aksa 0
Mila 142,0
wspólny 70,0
Wena 72,0

Od cioci Moni70 przyszło 25 zł, ale wydałam zaraz na jedzonko:oops:
Za Milowy lek- Encortolon zapłaciłam 18 zł, a za element do wózeczka Aksicy 12:mad: i Wenulec u weta 10 zł

Zostało:
Aksa 0
Mila 124,0
wspólny 58,0
Wena 62,0

Dostaliśmy poza tym szampony i spray do chorej skóry- kończy im się ważność, więc w prezencie:cool3: żeby chociaż trochę poprawić stan skóry Mili...

Posted

Ulv przejrzałam wątek od początku i... jestem pod wrażeniem.
Finansowo niestety nie moge pomóc :roll: ale tez trzymamy kciuki.

No i powiem ze sie zakochałam w Twojej bernisi... :loveu: Bernardyn - pies-marzenie od czasów dzieciństwa....

Moze sie kiedys dorobię... :roll:

Posted

Miśka dzisiaj dostała opr...:oops: No, nie powinnam, wiem, ale zlała sie dwa razy(!!!) i to w przedpokoju, jedynym miejscu gdzie są klepki, a nie kafelki czy linoleum... A jak ona sika, to jakby wylać pół wiadra, albo i gorzej:angryy: Ciekawa jestem kiedy przecieknie do sąsiadów:shake:
Nawet nie moge być na nią solidnie zła, bo wiem, że to od leków:shake: ale kiedyś ją chyba uduszę:angryy:

PS. No i witamy ciocię Rossę, przyda sie na dogo...

Posted

Ulv :) nie krzycz na niunie ;) Ciotki się wstawiają :)
A tak serio wiem o co chodzi bo jak mój jamniorek w nocy na drewnianą podłogę ... (w dzień ok:) ) to już ewakuacja chaty prawie :) a co dopiero bernardynka :lol:

Posted

Zachęcona sukcesem Aksy, postanowiłam nauczyć Mili siusiać do wiaderka... no i na razie mamy sukces!!!:multi: Co prawda musiałam dziewczynisko trzymać (bo lubi dreptać w trakcie siku) no i mine miała taka bardziej głupią, ale obyło sie bez mycia podłogi:multi: :multi: :multi: To nie znaczy, że nie wychodzi na spacer, tylko ona musi zaraz po obudzeniu, już!!!! i czasem nie zdążyłam sie ubrać... a tak podłoga sucha, ja spokojna i pies nie zestresowany...
Oczywiście, zeby nie było idealnie, to narozrabiały Aksa i Wena...

Posted

ulv, jesteś genialna z tymi pomysłami :D
Gratuluje zdolnosci pedagogicznych a psiakom zdolności pojmowania o co chodzi w tej trudnej sztuce sikania do pojemników ;)
A co tam Aksica i Wenulec nabroiły ?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
...Ciekawa jestem kiedy przecieknie do sąsiadów:shake:

PS. No i witamy ciocię Rossę, przyda sie na dogo...

Ulv , na wszelki wypadek ubezpiecz mieszkanie , w razie czego firma ubezp. pokryje roszczenia poszkodowanego:eviltong: , ale nie udusisz ,nie udusisz:multi: tylko tak piszesz :eviltong: lżej się robi na duszy , gdy człowiek sobie pogada:lol:
Szkoda że mieszkam na drugim krańcu Polski:shake: bo mogłabym ci pomóc przy psiakach np. :painting: :painting: , a tak to tylko mogę trzymać kciuki, no i...
Dopiero niedawno znalazłam na dogo ten wątek i wątek Aksy, tyle tu tych psich nieszczęść, że nieraz to nawet czytać nie chcę , bo mam potem "doła":-(
pozdrawiam

Posted

Już obaczylam :D :D. Na pociechę powiem Ci, ze ja mam 1 psiaka i ten też anektuje kolejne pluszaki wybebeszając je z gumowej wacianej itp zawartości- powroty z pracy bywają zaskakujące. Mielę wtedy w ustach :to tylko pies, to tylko pies, to tylko pies- trzeba bylo wyzej polozyć"
Moja cala kolekcja obuwia porozkładana jest po szczytach półek, by nie prowokować.
Rossa, powiem Ci, ze ja na poczatku, gdy wchodzilam w kolejne watki, to tez mialam takie odczucie- zwiewac, gdzie pieprz rośnie- przerasta mnie to. Ale teraz "wybralam" sobie kilka watków, ktore sledze, gdzie mogę realnie pomoc - w taki sposób, w jaki mogę i staram nie rozdrabniac się. Bo nic w ten sposób nie zdzialam, a emocjonalnie będe wrak.
A za Milę kciuki z całej siły trzymamy- zeby trafiała w miseczkę ;)

Posted

Mila się lepiej czuje, znowu węzły mniejsze, ufff....
Za to ma... ciążę urojoną:-o chyba przez Wenulca, tak się dziecko pojawiło akurat 2 miesiące po cieczce i proszę. Mleko ma, mało ale jednak- a ja się zastanawiałam, do czego sie ten gówniarz próbuje przystawiać:evil_lol: Ale niestety nie pozwalam na sielankę bo Milicenta znów na lekach... no a Wenulec chyba już jutro wędruje do nowego domku:loveu: więc chyba będzie spokój...

Posted

No pewnie że wędruje,nie możemy sie już doczekac.Tylko jak Ty mi dziecko wychowujesz , ja mam mało poduszek.No ale wujek ma trzy więc ...Koszyk juz czeka i oczywiscie Szogun nagle doszedł do wniosku że bedzie w nim spał.Ale to jest bardzo madry kot więc myśle że nie bedzie problemu tylko musi wydobrzec po operacji.Już widze te wyścigi do miski. Gorace buziaki od Dawidka.

Posted

witaj witchpati :D- dobrze, że sie przyzwyczaiasz do pisania na forum- zameczymy Cię o wiesci od Wenulca. A Ulv to tylko jedna z rozpuszczających Twoje dziecko :evil_lol: reszta wirtualnie jej dzielnie sekunduje. Bo jak tu nie dać jednej małej poduszeczki takiej kremowej kuleczce. Macie szczeście, ze Wam się trafila :)

Posted

ciotki to jeszcze bywają, ale Pani to się szwęda ;) po innych wątkach zapominając o naszej ciekawości...
Magda- jak tam Mila się miewa? No i jak tam stan finansów na psice dwie (juz), jak by było kryzysowo, to jeszcze teraz mogę coś podrzucic :)- nie za dużo, ale zawsze to coś będzie :)

Posted

Kur... jest problem:-(
Mila wczoraj w nocy biegała (kiedys ją muszę puścić...) no i mało, że ściągnęła kaganiec (moja wina musiałam źle dopiąć) i dopadła jakieś świństwo, to jeszcze zaczepił ja ONek, agresywny:shake: Oczywiście nie została dłużna, zrobiła się bijatyka, w sumie przepychanka, ale idiota od ONka postanowił rozdzielić psy kopiąc je (celował głównie w swojego:angryy: mało go nie rozszarpałam:angryy: Ale teraz się matrtwię, czy jej coś nie będzie... Jak pech to pech.:-(
A w dodatku pojawił się wypływ ropny z pochwy:placz: więc zaraz jedziemy do weta:placz:
Na razie mam kasy trochę (wieczorem dam rozliczenie:oops: ) ale przyda sie każdy grosz, bo muszę kupić leki, no i czeka nas zaraz badanie Aksy....

Posted

Biedna Milunia i biedny ten onek :(, a właściciela to :snipersm:
Ulv jutro wypłata i zaraz prędziorem pędzę do banku! Głowa do góry, byleby tylko ten wyciek to nie było nic złego :sad:

Posted

On nie jest chyba stąd bo go nie kojarzę:shake:
Niektórzy ludzie to ogólnie debile- coś nie mam ostatnio szczęścia- dziś leci do nas wielki pies z groźnym szczekiem, więc ja Milę trzymam i się drę do baby żeby zabrała swojego psa; a ona "on się nie rzuci" -pies zjeżony jak szczota- więc mówię: "ale Mila może się rzucić, jeśli ją zaczepi"... I usłyszałam (bardzo niegrzecznie), że powinna mieć kaganiec. To ja mam karnego psa na smyczy i mam zakładać kaganiec, a jej biega luzem bez kagańca i może sobie tak podbiegać ze szczekiem??:angryy: a to był naprawde spory owczarek...

Na razie wygląda, że nie jest bardzo źle, Mi w sumie czuje się nienajgorzej, jutro robimy USG, żeby wykluczyć ropomacicze...:-( mam nerwicę :nerwy: