Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zofija']jak można pomóc?

Można rozsyłać wątek, to bardzo ważne, by dużo ludzi tu trafiło. Bardzo potrzebne są DT, bo tych psów jest tam cała gromada. Jeśli zgłoszą się DT można będzie zabrać kolejne. No i każdy grosik cenny! Dzięki !!!!!!!!

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dlatego też dobrze sprawdż , co oni potem zrobia z tą rogacizną . Na darmową krowę czy byka zawsze znajdzie się chetny . Dojna krowa kosztuje 2-3 tys. Żeby potem nie było . że pójdą do skupu . Za tyle kasy to se można " z Bogiem " napisać . Co ma piernik do wiatraka . Wierzący nie zabijają bydła ? :cool3: Ja przez ten rok na wsi nabrałam ogromnego dystansu do rolników . Wiem jedno , wszyscy na wsi są wierzący , i wszyscy trzymają zwierzęta , jeśli przynosi im to zysk . Jak przynosi straty , to w łeb i po sprawie . Musicie uświadomić chętnych , że nie mogą rozmnażać tych zwierząt , i trzymac je dożywotnio .

Posted

i ja jestem. tak, mleko które ludzie pija zabierają właśnie tym dzieciom zabieranym od matek, tym co jada do rzeźni. dlaczego to nie jest oczywiste? czy kobieta ma laktację nie mając dzieci? od jedzenia trawy? spróbujcie :) ja jem samą trawę i nie mam... ;) to ssak i to ssak - nie ma różnicy. smacznych serków i płatków śniadaniowych zatem:)

podniosę, pomoc ekostraży potrzebna bardzo! :(

Posted

Zobaczymy jak to będzie. Na razie to są jakieś tam opcje, które musimy sprawdzić.

(Pani Bianko, Wierzący oznacza dla mnie naprawdę wierzący - czyli człowiek, którego życie, postępowanie i decyzje o tym świadczą, który żyje z Bogiem, ale niekoniecznie spotkasz go kościelnych budynkach. Ale to już inny temat).

Posted

Jestem na zaproszenie katarzyny09.
Sprawa faktycznie makabryczna!:shake:
Niestety na chwilę obecną naprawdę nie mam jak pomóc finansowo, DT niestety też nie (mamy już naszego psiaka i dwa tymczasy w niewielkim mieszkaniu). Ale będę wpada i podnosić. Chociaż tyle mogę...
Trzymam kciuki za ratunek dla tych zwierząt! I za zdrowie i siły dla maluszków!

Posted

Evelka napisał(a):
Jestem na zaproszenie katarzyny09.
Sprawa faktycznie makabryczna!:shake:
Niestety na chwilę obecną naprawdę nie mam jak pomóc finansowo, DT niestety też nie (mamy już naszego psiaka i dwa tymczasy w niewielkim mieszkaniu). Ale będę wpada i podnosić. Chociaż tyle mogę...
Trzymam kciuki za ratunek dla tych zwierząt! I za zdrowie i siły dla maluszków!

Dziękuję bardzo! Jeśli tylko ktoś będzie miał jakieś info o tymczasach w okolicy, albo gdzieś ciut dalej, prosimy o info.

Posted

go-ja dopisz w tytule, że szukasz DT.
Może ktoś zajrzy i chociaż szczeniakami się zaopiekuje.

Zajrzyj na Mapę Pomocy i napisz maile do osób z dolnośląskiego. A najlepiej też do okolicznych województw, opolskie, lubuskie, wielkopolskie itp.

Posted

_ogonek_ napisał(a):
go-ja dopisz w tytule, że szukasz DT.
Może ktoś zajrzy i chociaż szczeniakami się zaopiekuje.

Zajrzyj na Mapę Pomocy i napisz maile do osób z dolnośląskiego. A najlepiej też do okolicznych województw, opolskie, lubuskie, wielkopolskie itp.

Dzięki! Wpisze. Szczeniaki mają DT, 3 zostały zabrane i więcej nie ma. Nie wszystkie przeżyły :(. Będę jeszcze rozsyłać wątek później, bo wczoraj to dal po dolnym śląsku pojechałam. Jeśli ktoś miałby czas mi pomóc w rozsyłaniu, będę wdzięczna.

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Super.
Słuchaj, może by jakąś skarpetkę odpalić?
Masz może kontakt z mari23? Ona jest z tamtych rejonów (Środa itp.) może ona by jakoś pomogła?

Dzięki za info. Nie znam mari23, masz do niej jakiś nr tel albo adres @ ?

Posted

[quote name='_ogonek_']Zajrzyj na wątek ten:
http://www.dogomania.pl/threads/196394-M%C5%82oda-bernardynka-uratowana-z-tragicznych-warunk%C3%B3w-zabrana-do-Uciechowa?p=15829065#post15829065

Napisz do użytkowniczki mari23.

jestem, jestem....
byłam już wcześniej, go-ja wklejała już wczoraj link na wątki....

psów mam w domu 9, więc na tymczas wziąć nie mogę (większość moich to "tymczasy" były...
a co do krów.... gdyby moja mama nie była chora - pomogłaby na pewno, ale niestety....

popytam znajomych, postaram się też coś wpłacić - mam nadzieję, że uda mi się choć troszeczkę pomóc...

no i zaraz na mapie poszukam Paździorna, bo nie wiem, gdzie to dokładnie :oops:

Posted

mari23 napisał(a):
jestem, jestem....
byłam już wcześniej, go-ja wklejała już wczoraj link na wątki....

psów mam w domu 9, więc na tymczas wziąć nie mogę (większość moich to "tymczasy" były...
a co do krów.... gdyby moja mama nie była chora - pomogłaby na pewno, ale niestety....

popytam znajomych, postaram się też coś wpłacić - mam nadzieję, że uda mi się choć troszeczkę pomóc...

no i zaraz na mapie poszukam Paździorna, bo nie wiem, gdzie to dokładnie :oops:

Ty masz po prostu dobre pomysły i szczęśliwą rękę :D
Dlatego twoja obecność na wątkach jak najbardziej pożądana.

Posted

Dzięki kolejnym osobom za przybycie!
Mari23
będę wdzięczna za każdą radę i pomoc. Chętnie dziękowałabym każdemu z osobna, ale jest Was dużo -> i bardzo dobrze! :) :) :)