Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Sprawa Celestynowa była czasem podejmowana na dogomani , ale jakoś zawsze przycichła .
Super , że bydło znalazło swoje miejsce na ziemi . Będa fotki z nowego domu ?

Pewnie będą :) Będziemy o nie prosić :) Ktoś pewnie będzie im towarzyszył w trasie, to zrobi :)

Posted

Dawid albo hkk pewnie wpadną i opowiedzą ze szczegółami... A ja rozmawiałam dziś z panem pewnym z Nowej Rudy, który najprawdopodobniej będzie wiózł naszą krówkę i byczka do nowego domu :). Wszystko załatwiamy, więc trzeba jeszcze poczekać na relacje i info bardziej szczegółowe. Na zdjęcia tym bardziej, ale dajemy z siebie wszystko.

Posted

go-ja napisał(a):
Dawid albo hkk pewnie wpadną i opowiedzą ze szczegółami... A ja rozmawiałam dziś z panem pewnym z Nowej Rudy, który najprawdopodobniej będzie wiózł naszą krówkę i byczka do nowego domu :). Wszystko załatwiamy, więc trzeba jeszcze poczekać na relacje i info bardziej szczegółowe. Na zdjęcia tym bardziej, ale dajemy z siebie wszystko.

Super!
Kochana, jak tylko będa bezpieczne, daj cynka! Odetchniemy i serca nacieszymy
A jak sprawa psów?

Posted

Antosia napisał(a):
Też czekam z niecierpliwością Błagam o info Jak te bidule się czują Sznurki wyjęte z umęczonych pysków

Jak tylko zostaną zabrane, pewnie będą też leczone. W miejscu, gdzie są nie ma warunków, by je leczyć. Poza tym żaden weterynarz - jak już była o tym mowa nie podejmie się leczenie bez zgody właściciela. Dlatego trzeba ciut poczekać, aż otworzy się przed krówkami nowe życie :D

Posted

Skopiowane
Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794

Posted

go-ja napisał(a):
Jak tylko zostaną zabrane, pewnie będą też leczone. W miejscu, gdzie są nie ma warunków, by je leczyć. Poza tym żaden weterynarz - jak już była o tym mowa nie podejmie się leczenie bez zgody właściciela. Dlatego trzeba ciut poczekać, aż otworzy się przed krówkami nowe życie :D

Czy juz może coś wiemy?
Ps- Dziękuję za Cituś;)

Posted

Niestety wiemy tyle że kłamliwy szmatławiec noworudzki zwany Gazetą Noworudzką żyrujący na starszych ludziach wierzących w słowo pisane podał iż właśnie dzięki nim cała Polska dowiedziała się o tej sprawie
Psy są w idealnym stanie a weterynarz twierdzi że trzeba się zająć właścicielem
Noworudzianie proszą o pozostawienie zwierząt właścicielowi który muchy by nie skrzywdzil a noworudzianie to tylko jedna pani
Kierowniczka Poradni Psychologicznej twierdzi żeby zachować ostrożność chyba w odbieraniu zwierząt aby nie skrzywdzić mężczyzny a burmistrz twierdzi że nie ma możliwości pomocy temu człowiekowi
Aleksandra to dobry temat co
A i wet jak z artykułu wynika zna tylko dwie możliwości powrót do oprawcy albo uśpienie

Posted

Antosia napisał(a):
Niestety wiemy tyle że kłamliwy szmatławiec noworudzki zwany Gazetą Noworudzką żyrujący na starszych ludziach wierzących w słowo pisane podał iż właśnie dzięki nim cała Polska dowiedziała się o tej sprawie
Psy są w idealnym stanie a weterynarz twierdzi że trzeba się zająć właścicielem
Noworudzianie proszą o pozostawienie zwierząt właścicielowi który muchy by nie skrzywdzil a noworudzianie to tylko jedna pani
Kierowniczka Poradni Psychologicznej twierdzi żeby zachować ostrożność chyba w odbieraniu zwierząt aby nie skrzywdzić mężczyzny a burmistrz twierdzi że nie ma możliwości pomocy temu człowiekowi
Aleksandra to dobry temat co
A i wet jak z artykułu wynika zna tylko dwie możliwości powrót do oprawcy albo uśpienie

To chyba jakiś żart?
A widzieli ci te zdjęcia????
Wezwać innego weta. Obcego.
Mogę Wam podesłać moją dr;)

Posted

Edi100 napisał(a):
Kochani, by zlikwidować babe co katuje psy i głodzi potrzebujemy pomocy w Tą sobotę. Inaczej nam się nie uda
http://www.dogomania.pl/threads/200880-%C5%BBmigr%C3%B3d-reaktywacja.-Stara-nadal-g%C5%82odzi-i-Morduj******!-%28POTRZEBUJEMY-POMOCY-W-SOBOT%C4%98!

Edytko - mailowałyśmy i pisałam Ci jak można się tym konkretnie zająć. Poczytałam trochę wątek... Kobieta jest okropna i robi okropne rzeczy, ale błagam nie podchodźcie do tego tak pt. 'zlikwidować babę'. Panią powinni zająć się ludzie od takich problemów np. opieka społeczna itp., a pieskami organizacja działająca na rzecz zwierząt. I kropka. Interesuje mnie też czy energetyka w Obornikach wie o ta pani wyprawia na ich terenie? Poszłabym z tym do mediów, tv, prasy lokalnej... Tak nie może być. To trwa już za długo. Nie są to Korabiewice, ale problem jest duży...

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Ręce opadają.... śledzę wątek i nie mam słów na głupotę..... co za debile chcą tam oddać zwierzęta ??? :(

Spokojnie. Gazety będą pisać różne rzeczy, ludzie będą mówić wiele... Plotki będą mniej lub bardziej prawdziwe... Nie trzeba się nakręcać. Faktycznie może te zwierzęta to jest wszystko, co ten człowiek posiada, a wokół już tylko niezrozumiały świat... Ale nie można tak do tego podchodzić, że jak je straci to będzie z nim jeszcze gorzej... Nie można go 'ratować' kosztem tych zwierząt. Pomocy potrzebują i one i ten człowiek...