Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Edi100 napisał(a):
go-ja czy te dwa psy które sa pierwszych zdjęciach sa zabrane, czy nadal na tym mrozie?

To są akurat te dwa, które zostały odebrane z łańcucha, przez lokalne władze. Przebywają u weterynarza gdzieś tam blisko. Ekostraż chciałaby je zabrać, ale nie ma dokąd póki, co. Także można im właśnie założyć osobny wątek i ogłaszać, promować, zbierać na hotelik itd. Możemy postarać się o więcej zdjęć.

Posted

NOWE INFO jest takie:

"1.
KROWY
Nic się nie ruszyło w sprawie krów.
2.
W sprawie Paździorna: http://ekostraz.pl/portal/pazdziorno
Pan podjął współpracę i ma czas do 1.01.2011 r. na zapewnienie psom właściwych warunków bytowania, tj. odpowiedniego schronienia i dostępu do wody. Jeśli Pan się wywiąże, gmina zaszczepi mu na własny koszt psy oraz je wysterylizuje. Jeśli nie - zwierzęta trafią do schronu, bo nie ma możliwości zabierania ich po 1 sztuce i nie ma możliwości tymczasowania tych psów przez kilka miesięcy. W sprawie szczeniaka (Sonii: http://ekostraz.pl/portal/sonia) wydano decyzję o czasowym odebraniu.
3.
NOWA Ruda: http://ekostraz.pl/portal/nowa_ruda
W sprawie Nowej Rudy: miejsca dla krów nie ma, transportu też. Psy są u weta, postaramy się o zdjęcia. Gmina nie chce współpracować, w przeciwieństwie do Paździorna, więc będziemy interweniować w Nowym Roku.
Po Nowym Roku, jak psy będę wysterylizowane i otoczone opieką, można namawiać Pana z Paździorna do wydania psów do adopcji, przynajmniej kilku. Najważniejsze teraz: żeby się dalej nie rozmnażały, były w dobrych warunkach, a nie w jakimś schronie, i żeby namówić Pana do adopcji."

Posted

go-ja nie wiem czy jej sens zakładania osobnego wątku tej małej. Wydaje mi się to zbędne, ale jest cudna w chwilę znajdzie dom.
Podaj mi proszę jakieś namiary, napisz gdzie ona jest, ile mniej więcej ma, czy szczepiona, odrobaczona, coś o charakterku zrobię jej ogłoszenia

Posted

Zdjęcia 2 szczeniaczków odebranych w Nowej Rudzie: rudy to Koszałek (chłopczyk), czarna to Pchełka (dziewczynka). Maluchy mają ok. 2 m-ce, są wesołe i radosne ale niezbyt pobudliwe. [FONT=Arial]Grzeczne i jak na swój młody wiek bardzo mądre i posłuszne. Będą malutkimi bezproblemowymi pieskami.

Stan piesków w momencie odebrania (strasznie odwodnione były):

Stan obecny, po kuracji u Akadiane:

Koszałek:

Pchełka:

[/FONT]

Posted

[quote name='Atomowka']go-ja nie wiem czy jej sens zakładania osobnego wątku tej małej. Wydaje mi się to zbędne, ale jest cudna w chwilę znajdzie dom.
Podaj mi proszę jakieś namiary, napisz gdzie ona jest, ile mniej więcej ma, czy szczepiona, odrobaczona, coś o charakterku zrobię jej ogłoszenia

Dzięki za chęć zrobienie ogłoszeń. Tutaj więcej zdjęć i pełne info z tel do kontaktu: http://ekostraz.pl/portal/sonia
Powyżej hkk wstawiła jeszcze Pchełkę i Koszałka. One też pilnie potrzebują domu. Info: http://ekostraz.pl/portal/maluchy

Posted

nasza weterynarz szuka chyba małej suni.... może przygarnie choć jedno.... (dużych przygarnęła sporo, ale do domu chciała jakieś maleństwo)

i coś jeszcze...

W ostatnim dniu starego roku życzę z całego serca wszystkm dogo-cioteczkom i wujkom, aby ten Nowy 2011 Rok przyniósł wspaniałe domki naszym psiakom, a Wam - pomyślność, radość, spełnienie marzeń i planów - jednym słowem wszystko, co do szczęścia potrzebne!
WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!!!!

Posted

To co zrobie wszystkim trzem szczeniakom ogłoszenia. Tylko pytanie chyba będzie lepiej jak zrobię tym dwóm co są u hkk osobną bo i tak inny kontakt a tej suni osobno co?

Posted

Atomowka napisał(a):
To co zrobie wszystkim trzem szczeniakom ogłoszenia. Tylko pytanie chyba będzie lepiej jak zrobię tym dwóm co są u hkk osobną bo i tak inny kontakt a tej suni osobno co?

OK :) Dzięki!

Posted

mari23 napisał(a):
nasza weterynarz szuka chyba małej suni.... może przygarnie choć jedno.... (dużych przygarnęła sporo, ale do domu chciała jakieś maleństwo)

Warto zapytać :)

Posted

Wszystkim zaangażowanym w pomoc tym zwierzakom - Zdrowia , wytrwałości i jak najmniej interwencji w przyszłym roku i aby krówka i bysio znalazły ciepły kąt , a psy zaznały dobra i nigdy nie były głodne..:roll:.........

Posted

aanka napisał(a):
Wszystkim zaangażowanym w pomoc tym zwierzakom Zdrowia , wytrwałości i jak najmniej interwencji w przyszłym roku i aby krówka i bysio znalazły ciepły kąt , a psy zaznały dobra i nigdy nie były głodne..:roll:..

Niech się spełni! :)

Posted

Życzę wszystkim w nowym roku samych udanych adopcji, jak najmniej porzuconych i nieszczęśliwych zwierząt oraz jak najwięcej zdrówka podopiecznym oraz wszystkim opiekunom i pomocnikom opiekunów i wszystkim zaangażowanym a naszym krowom w końcu dobrego domu. Sonia dziś została wyadoptowana :) pozostały jeszcze maluchy. Dzwoniła do mnie pani w sprawie pchełki i wydaje się że mogła to być osoba z postu powyżej ale kontakt się urwał jak na razie.

Posted

Super, że Sonia ma domek :) :) :) Dzięki Akadiano za do piękne info na początek nowego roku, dobry początek! :) Zmieniam w drugim poście :) :) :)

Posted

[quote name='go-ja']Dzisiaj Ekostraż była w Paździornie. Będzie aktualizacja i nowe zdjęcia.
To dobrze, niech się coś ruszy dla biedusiów:( go-ja przydziel mi jakiegoś z"pod chmurki". Jak dasz radę to kilka słów i fotę prześlij na wizerunek@gmail.com. Zrobię co w mojej mocy by coś znaleźć i naprawdę uważam, tak jak proponowałaś, że każdemu trzeba szukać pomocy osobno.

Posted

Dzięki Edytko! :)
Tylko poczekajmy na aktualizację. Zobaczymy jak sprawy wyglądają i będziemy myśleć co można ruszyć, za co się już zabrać. Na razie wiem troszkę, więc nie będę pisać. Poczekajmy na Dawida albo aktualizację na stronie Ekostraży. Nowych wiadomości w każdym razie jest dużo.

Posted

go-ja napisał(a):
Dzięki Edytko! :)
Tylko poczekajmy na aktualizację. Zobaczymy jak sprawy wyglądają i będziemy myśleć co można ruszyć, za co się już zabrać. Na razie wiem troszkę, więc nie będę pisać. Poczekajmy na Dawida albo aktualizację na stronie Ekostraży. Nowych wiadomości w każdym razie jest dużo.

Czy oby choć odrobinke dobre? Mam nadzieję taką:(