Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aanka']No ,wlasnie , też nie wiem ,czy krowy jadą ................

chyba jednak nie jadą, z info w drugim poście

NOWE INFO:
19.12.10
Nie udało się dogadać z panią z Jeleniej Góry. Krowa i byk nadal szukają DS :-(

Posted

DZIĘKUJĘ, że tyle osób się zjawiło :) Takie poruszenie nagle :), które mnie zaskoczyło, bo ostatnio miałam wrażenie, że zostałam sama. Myślałam sobie dokładnie tak, jak ktoś tam wspomniał, że każdy ma sprawę w nosie, bo jak już Ekostraż się zajęła i to ich interwencja, to sobie poradzą... Nic bardziej mylnego, ale niestety tak myśli większość.
EKOSTRAŻ istnieje rok, ma już spore doświadczenie i wiele już pomogła, ale wciąż jest nas o wiele mniej, niż potrzeb.
Zapraszam też do świątecznego pomagania na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=174964612537237&index=1

Jeśli chodzi o aktualność informacji, to wszystko, co jest napisane w 1 i 2 poście jest aktualne.
Odnośnie krów, dostałam informację, że pani z Jeleniej Góry okazała się być niepoważna i krowy nadal szukają schronienia. 2 psy czekają u weterynarza na DT, zabrał je burmistrz na wniosek Ekostraży.

Pozostałe psy, razem z dwóch posesji kilkanaście - czekają na DT lub DS! Każdy DT i DS na wagę złota bo jest tych zierzaków bardzo dużo !!!!!!!!!!

Posted

aanka napisał(a):
może jakieś plakaty porozlepiać po Wrocławiu........

Jeśli będą osoby chętne do wydrukowania, kserowania, mogę taki plakat zrobić i wysłać na maila. Może ktoś zna dziennikarzy, którzy chcieliby o tym napisać i poprosić ludzi o DT dla psów?

Posted

Pinesk@ napisał(a):
jestem i ja, masakra jakaś :( Czy potrzebne są jakieś ogłoszenia, nagłaśnianie sprawy?

Dwa psy, których zdjęcia są w 2 poście najpilniej potrzebują Dt lub Ds. Nagłośnienie oczywiście potrzebne. Przyda się każda pomoc! Dzięki !

Posted

go-ja napisał(a):
Dwa psy, których zdjęcia są w 2 poście najpilniej potrzebują Dt lub Ds. Nagłośnienie oczywiście potrzebne. Przyda się każda pomoc! Dzięki !

jak wrócę z wykładów porobię trochę ogłoszeń. Dam też na schroniskowego i swojego facebooka, photologa, i na schroniskowe i swoje nk...

Posted

jestem i ja na watku. Sprawa makabryczna, dobrze, ze tam dotarliscie. Tez sie spotykam z takim obrazem wsi niestety. Trzeba pomoc tym zwierzakom. Moze jakies hoteliki znalezc chiociaz dla kilku?? Najlepiej oczywiści ds, alno bezpłatne dt, ale z tym jest tak ciężko:(
I jeszcze to biedne bydło:(

Posted

Kochani byc może bede miała DS dla krowy i byka. Komu mogę podać nr telefonu Pana który mi to załatwia?
Jeszcze kwestia formalna przejecia? Nie wiem jak to wygląda, dlatego powinna się skontaktować osoba pilotująca sprawę.

Posted

[quote name='MartynaP']ja na FB coprawda dopiero raczkuje i moze juz ktos zakladal ale im wiecej tym lepiej

http://www.facebook.com/event.php?eid=157676030945588&num_event_invites=0#!/event.php?eid=157676030945588

Martynko - już napisałam do Ciebie na FB. Proszę usuń to wydarzenie i zapraszaj ludzi do istniejącego już, bo się całkiem pogubimy :(. Wiesz... To tak, jak by były dwa wątku na dogo.

Jest już takie wydarzenie: http://www.facebook.com/event.php?eid=155993597779321&index=1