Edi100 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='BIANKA1']Ale to jest ośrodek dla dzikich zwierząt Uniwersytetu Rolniczego . Ja nie mogę nic próbować załatwiać , bo znam realia wsi . Nikt nie weżmie sobie krowy i byka dla przyjemności trzymania go . Chyba że jakas fundacja . Nie mogę za nikogo poręczyc , że nie rozmnoży krowy i nie odda byczka do skupu . UR ma krowy oczywiście , ale po to , by je testować lub przeprowadzać na nich doświadczenia . Ja się na to nie piszę . Krowy te trzymają na Strachocinie , tam gdzie mieszkałam . Testują na nich karmy , jaki to ma wpływ na mleko . Te krowy co sa na terenie UR , a przynajmniej były , były testowane w bardzo nie ciekawy sposób .[/QUOTE] Nie wiedziałam:( Quote
Evelka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Eh, masakra...:shake: Strasznie mi przykro, że nie mam teraz jak pomóc... Ale trzymam kciuki za powodzenie całej akcji i chociaż podnoszę... Quote
go-ja Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Jakieś tam światełko w tunelu dla krów jest, czekam na szczegóły i mam nadzieję, że to jest TO czego tak długo szukamy! [B]DT dla psów nadal pilne i MEGA potrzebne![/B] Quote
go-ja Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 U 3 szczeniaczków, które zostały zabrane już podczas interwencji wszystko dobrze, bawią się, się rozrabiają, są wesołe :) :) :) i miejmy nadzieję, że już zapomniały gdzie kiedyś mieszkały... Quote
aanka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Cieszę się ,że maluchy zdrowe i wesołe :eviltong::p,trzymam kciuki za te biedne krowy:roll:...... Quote
zuziaM Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='go-ja']Jakieś tam światełko w tunelu dla krów jest, czekam na szczegóły i mam nadzieję, że to jest TO czego tak długo szukamy! [/QUOTE] Mowilam kilka dni temu o krowach mojej znajomej. Wiem, ze dzwonila w ich sprawie i sie chyba juz sprawa klaruje. Sprobuje sie czegos konkretnego dowiedziec. Quote
Edi100 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='zuziaM']Mowilam kilka dni temu o krowach mojej znajomej. Wiem, ze dzwonila w ich sprawie i sie chyba juz sprawa klaruje. Sprobuje sie czegos konkretnego dowiedziec.[/QUOTE] Oby się udało! Trzymam kciuki! Quote
go-ja Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [quote name='zuziaM']Mowilam kilka dni temu o krowach mojej znajomej. Wiem, ze dzwonila w ich sprawie i sie chyba juz sprawa klaruje. Sprobuje sie czegos konkretnego dowiedziec.[/QUOTE] Dzięki Zuzio Kochana! Cieszę się w ogóle, że tu jesteś, bo tam, gdzie Ty - tam optymizm :). Czy ta pani jest z Jeleniej Góry? Być może dzisiaj będzie jakaś decyzja wieczorem. Zobaczymy. Quote
go-ja Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 I jeszcze info o artykule.... NOWA Gazeta Trzebnicka nr 49 (734) 7-XII - 13 XII 2010 napisała o znalezionych w Obornikach Śl. i okolicy zwierzylach, o których już nie raz Wam pisałam. Niektórzy z Was mieli z nimi też bezpośrednio kontakt :D! Dzięki za pomoc! Trochę już się pozmieniało od czasu, gdy artykuł był pisany. Szczeniaczki mają domy, kotki też... ale są kolejne, więc jak coś - polecają się do adopcji :-). No i pies Remi, którego zdjęcie ukazało się w tym artykule nadal czeka na cudowny dom. Ekostraż: 666 214 555, [url]www.ekostraz.pl[/url] [url]http://dru.website.pl/zwierzyle/artykul/NOWA_grudzien2010.jpg[/url] Quote
Olena84 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Tez moge na razie tylko trzymac kciuki, ile tych psow zostalo - kilkadziesiat ?- ilość jaka w glowie mi sie nie miesci... Quote
go-ja Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [COLOR="red"][B]NOWE INFO:[/B][/COLOR] EKOSTRAŻ: "Są zmiany: dwie krowy na bank mają nowy dom w Jeleniej Górze. Potrzebny TRANSPORT NOWA RUDA - JELENIA GóRA dla 2 sztuk bydła. Czym szybciej, tym lepiej." :) :) :) Czy ktoś zna kogoś, kto mógłby pomóc w transporcie np. za zwrot kosztów ???? Quote
zuziaM Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='go-ja']Czy ta pani jest z Jeleniej Góry? Być może dzisiaj będzie jakaś decyzja wieczorem. Zobaczymy.[/QUOTE] Jest ze Zgorzelca. Dziala w Fundacji Tara, ale dla krow zalatwia miejsce u znajomych. Quote
go-ja Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 [quote name='zuziaM']Jest ze Zgorzelca. Dziala w Fundacji Tara, ale dla krow zalatwia miejsce u znajomych.[/QUOTE] Krówki mają jechać do Jeleniej Góry, więc to chyba ta Pani tak? :) Quote
go-ja Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 hopsa do góry, niech o nas nie zapomną. Quote
Edi100 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 go-ja napisał(a):hopsa do góry, niech o nas nie zapomną. Jutro w dzień -18 a w nocy -25!:(:( Jak one przeżyją?:( Quote
go-ja Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Edi100 napisał(a):Jutro w dzień -18 a w nocy -25!:(:( Jak one przeżyją?:( To pewnie nie ich pierwsza zima na mrozie. Zaraz się dowiem czy coś wiadomo w sprawie transportu. Quote
Edi100 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Podobno to dopiero poczatek zimy... Aż strach mysleć:( Quote
Cantadorra Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Czy coś wiadomo w sprawie transportu? Quote
go-ja Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Też dopytuję u źródła i ostatnie info jakie mam jest takie, że nie udało się dogadać z panią z Jeleniej Góry i krowy nadal bez domu :( :( :( Rozsyłamy info, gdzie możemy i czekamy :(. Quote
kizimizi Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 poza krowa i bykiem ile sztuk psow zostalo na tym terenie? Doczytalam ze 2 zostaly zabrane a co z reszta? Dziewczyny czy wy widzicie jak ans tu malo jest a toki dramatyczny watek przeciez :( Quote
Recommended Posts