Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BIANKA1']Ale to jest ośrodek dla dzikich zwierząt Uniwersytetu Rolniczego . Ja nie mogę nic próbować załatwiać , bo znam realia wsi . Nikt nie weżmie sobie krowy i byka dla przyjemności trzymania go . Chyba że jakas fundacja . Nie mogę za nikogo poręczyc , że nie rozmnoży krowy i nie odda byczka do skupu . UR ma krowy oczywiście , ale po to , by je testować lub przeprowadzać na nich doświadczenia . Ja się na to nie piszę . Krowy te trzymają na Strachocinie , tam gdzie mieszkałam . Testują na nich karmy , jaki to ma wpływ na mleko . Te krowy co sa na terenie UR , a przynajmniej były , były testowane w bardzo nie ciekawy sposób .[/QUOTE]
Nie wiedziałam:(

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakieś tam światełko w tunelu dla krów jest, czekam na szczegóły i mam nadzieję, że to jest TO czego tak długo szukamy!
[B]DT dla psów nadal pilne i MEGA potrzebne![/B]

Posted

U 3 szczeniaczków, które zostały zabrane już podczas interwencji wszystko dobrze, bawią się, się rozrabiają, są wesołe :) :) :) i miejmy nadzieję, że już zapomniały gdzie kiedyś mieszkały...

Posted

[quote name='go-ja']Jakieś tam światełko w tunelu dla krów jest, czekam na szczegóły i mam nadzieję, że to jest TO czego tak długo szukamy!
[/QUOTE]

Mowilam kilka dni temu o krowach mojej znajomej.
Wiem, ze dzwonila w ich sprawie i sie chyba juz sprawa klaruje.
Sprobuje sie czegos konkretnego dowiedziec.

Posted

[quote name='zuziaM']Mowilam kilka dni temu o krowach mojej znajomej.
Sprobuje sie czegos konkretnego dowiedziec.[/QUOTE]
Oby się udało! Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='zuziaM']Mowilam kilka dni temu o krowach mojej znajomej.
Sprobuje sie czegos konkretnego dowiedziec.[/QUOTE]

Dzięki Zuzio Kochana! Cieszę się w ogóle, że tu jesteś, bo tam, gdzie Ty - tam optymizm :). Czy ta pani jest z Jeleniej Góry? Być może dzisiaj będzie jakaś decyzja wieczorem. Zobaczymy.

Posted

I jeszcze info o artykule....
NOWA Gazeta Trzebnicka nr 49 (734) 7-XII - 13 XII 2010 napisała o znalezionych w Obornikach Śl. i okolicy zwierzylach, o których już nie raz Wam pisałam. Niektórzy z Was mieli z nimi też bezpośrednio kontakt :D! Dzięki za pomoc!
Trochę już się pozmieniało od czasu, gdy artykuł był pisany. Szczeniaczki mają domy, kotki też... ale są kolejne, więc jak coś - polecają się do adopcji :-). No i pies Remi, którego zdjęcie ukazało się w tym artykule nadal czeka na cudowny dom. Ekostraż: 666 214 555, [url]www.ekostraz.pl[/url]

[url]http://dru.website.pl/zwierzyle/artykul/NOWA_grudzien2010.jpg[/url]

Posted

[COLOR="red"][B]NOWE INFO:[/B][/COLOR]
EKOSTRAŻ: "Są zmiany: dwie krowy na bank mają nowy dom w Jeleniej Górze. Potrzebny TRANSPORT NOWA RUDA - JELENIA GóRA dla 2 sztuk bydła. Czym szybciej, tym lepiej." :) :) :)

Czy ktoś zna kogoś, kto mógłby pomóc w transporcie np. za zwrot kosztów ????

Posted

[quote name='go-ja']Czy ta pani jest z Jeleniej Góry? Być może dzisiaj będzie jakaś decyzja wieczorem. Zobaczymy.[/QUOTE]

Jest ze Zgorzelca. Dziala w Fundacji Tara, ale dla krow zalatwia miejsce u znajomych.

Posted

[quote name='zuziaM']Jest ze Zgorzelca. Dziala w Fundacji Tara, ale dla krow zalatwia miejsce u znajomych.[/QUOTE]

Krówki mają jechać do Jeleniej Góry, więc to chyba ta Pani tak? :)

Posted

Edi100 napisał(a):
Jutro w dzień -18 a w nocy -25!:(:(
Jak one przeżyją?:(

To pewnie nie ich pierwsza zima na mrozie. Zaraz się dowiem czy coś wiadomo w sprawie transportu.

Posted

Też dopytuję u źródła i ostatnie info jakie mam jest takie, że nie udało się dogadać z panią z Jeleniej Góry i krowy nadal bez domu :( :( :( Rozsyłamy info, gdzie możemy i czekamy :(.

Posted

poza krowa i bykiem ile sztuk psow zostalo na tym terenie?
Doczytalam ze 2 zostaly zabrane a co z reszta?

Dziewczyny czy wy widzicie jak ans tu malo jest a toki dramatyczny watek przeciez :(