go-ja Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Gosiara napisał(a):Jestem i ja i mam znajomego co ma gospodarstwo zwierzaki maja dobre warunki:) Byki maja swoje imiona itp..:) Chciałby więcej byczków i krówek? Quote
Gosiara Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 na pewno ale muszę porozmawiać..Swoje ma wszystkie szczepione i pewnie będzie tego samego wymagał od reszty... Quote
zuziaM Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Mam znajoma, ale ona tylko szczeniaczkami sie moze zajac ... wyczytalam, ze juz sa w DT. Zapytam wiec, czy jakims malym sie moze zainteresuje. Tragedia ... kolejna ..... Quote
Javena Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 A ja tak mysle o tych wszystkich zwierzakach anonimowych,jak muszą marznąć,=. Taka zima ........ Dobrze ,ze choć o tych swiat sie dowiedział i cos zaczyna isć ku lepszemu.. Quote
go-ja Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 blueberrykiss napisał(a):jestem z Wami... U nas w mieście jest facet co hoduje prosiaki spróbuje się z min skontaktować może będzie chciał krowę... Dzięki !!! Jak coś, proszę o pilny kontakt. Quote
go-ja Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 NOWE wieści: Szczeniaczki u Akadiane: mają się lepiej :). Ta większa sunia odważniejsza się zrobiła. Dwa maluszki też lepiej, nabierają sił. Poproszę Akadiane o zdjęcia. I info od Dawida z Ekostraży jeszcze: "Potrzebujemy TYMCZAsów dla dwóch psów z łańcucha z Nowej Rudy - są tam na zdjęciach, 1 przy drzewie 2 przy budynku. Burmistrz zabrał je z łańcuchów. Tylko co dalej z nimi? Chcielibyśmy je zabrać od nich, a nie mamy gdzie. Krowy zostaną w tym tygodniu przekazane na naszą rzecz. Kilka osób się zgłosiło. Dziś będę znał szczegóły." Także dzieje się i BARDZO POTRZEBUJEMY pomocy !!!! Tymczasy na wagę złota Quote
go-ja Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Olena84 napisał(a):Rozumiem, ze psy to samce? Różne. Były trzy szczeniaki, które są już w DT, więc sunie też są. Te akurat, które zabrał burmistrz to psy chyba. Dopytam jak chcesz. Bardzo byłoby dobrze je zabrać, bo nie wiadomo gdzie trafią... może jakoś gorzej, niż miały na łańcuchu :( :( :( Quote
mari23 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 a z Paździorna ile psów trzeba zabrać na tymczas? Quote
go-ja Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 [quote name='mari23']a z Paździorna ile psów trzeba zabrać na tymczas? Kilkanaście :( Może jakoś powoli na raty... http://ekostraz.pl/portal/pazdziorno Quote
kizimizi Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ja nie moge wziac niestety, ale chociaz watek podniose. Quote
go-ja Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 kizimizi napisał(a):ja nie moge wziac niestety, ale chociaz watek podniose. :( Mam nadzieję, że znajdą się jakieś, bo wiele ich potrzeba. Quote
gonia66 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Jesssssssssssoooo...makabra jakaś...:( Quote
go-ja Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 polubek i __Lara - dzięki za przybycie. Quote
mari23 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 yoko100 napisał(a):same nieszczęscia:( ogrom nieszczęść.... i ta bezsilność....:-(:-(:-(:-(:-( w Kątach Wrocławskich jest hotel dla psów - znajoma właścicielki przygarnęła kiedyś onkę zabraną przez nas z ulicy, pani podobno kocha i przygarnia właśnie owczarki niemieckie.... czy jest jakiś wśród tych biedaków? może "po drodze" zapytać w tym hoteliku ? Quote
giselle4 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='go-ja']NOWE wieści: Szczeniaczki u Akadiane: mają się lepiej :). Ta większa sunia odważniejsza się zrobiła. Dwa maluszki też lepiej, nabierają sił. Poproszę Akadiane o zdjęcia. I info od Dawida z Ekostraży jeszcze: "Potrzebujemy TYMCZAsów dla dwóch psów z łańcucha z Nowej Rudy - są tam na zdjęciach, 1 przy drzewie 2 przy budynku. Burmistrz zabrał je z łańcuchów. Tylko co dalej z nimi? Chcielibyśmy je zabrać od nich, a nie mamy gdzie. Krowy zostaną w tym tygodniu przekazane na naszą rzecz. Kilka osób się zgłosiło. Dziś będę znał szczegóły." Także dzieje się i BARDZO POTRZEBUJEMY pomocy !!!! Tymczasy na wagę złota tez znalazlam człowieka ktory by zaopiekowal sie ale skoro jzu macie to super.... Hubert powiedział tez ze przewoz teraz ich na odkrytej przyczepie to smierc dla nich dlatego wezcie to pod uwage podczas przewozu,to musi byc zamkniety woz[planedkachociaz] Quote
Monika.D Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Widzę, że sytuacja w miarę opanowana. Bardzo się cieszę i gratuluję szybkiej i skutecznej akcji! Quote
go-ja Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 mari23 napisał(a):ogrom nieszczęść.... i ta bezsilność....:-(:-(:-(:-(:-( w Kątach Wrocławskich jest hotel dla psów - znajoma właścicielki przygarnęła kiedyś onkę zabraną przez nas z ulicy, pani podobno kocha i przygarnia właśnie owczarki niemieckie.... czy jest jakiś wśród tych biedaków? może "po drodze" zapytać w tym hoteliku ? Zapytaj proszę, może Pani przyjęłaby jakiegoś pieska lub dwa, postaralibyśmy się kupić karmę itd. Dzięki ! Quote
go-ja Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 giselle4 napisał(a):tez znalazlam człowieka ktory by zaopiekowal sie ale skoro jzu macie to super.... Hubert powiedział tez ze przewoz teraz ich na odkrytej przyczepie to smierc dla nich dlatego wezcie to pod uwage podczas przewozu,to musi byc zamkniety woz[planedkachociaz] Jeśli pan Hubert chce pomóc i zabrać, niech dzwoni. Te 3 osoby to byli ludzie do sprawdzenia, pogadania, nie wiem czy ktoś się już zdecydował. Proszę o kontakt. Quote
Recommended Posts