Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Prokuratura Rejonowa w Kłodzku /dolnośląskie/: osoby biedne, niezaradne życiowo, żyjące w podobnych warunkach jak ich zwierzęta, niepotrafiące samemu sobie zapewnić "godziwych" warunków NIE MOGĄ ZNĘCAĆ SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI, nawet jeśli zwierzęta utrzymywane są w złych warunkach i "bezsprzecznie cierpią". Sprawa krów z Nowej Rudy UMORZONA - czy krowy wrócą do właściciela? EKOSTRAŻ złożyła do Sądu Rejonowego w Kłodzku zażalenie na to postanowienie.

INFO: http://www.facebook.com/pages/EKOSTRA%C5%BB/335087058500

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

kizimizi napisał(a):
o prosze.
Tam w materiale widac ze znow jakies szczeniaki lataja po "domu" :(

Wszystkie zostały zabrane. Nie tylko EKOSTRAŻ tam jeździ. Gmina obiecała sterylki. Trzeba będzie sprawdzić jakie postępy, bo w przeciwnym razie znowu trzeba będzie jechać po maluchy...

Posted

Nie. Krowa i byk zostały odebrane, ale urzędnicy walczą o oddanie mu ich. My walczymy wiadomo o ich dobro, chociaż panu Ryszardowi życzymy jak najlepiej, krowy nie mogą wrócić w takie warunki. Sprawa w toku.

Posted

[quote name='go-ja']Wszystkie zwierzęta zostały zabrane przez EKOSTRAŻ i inne stowarzyszenia współpracujące. Wszystkie mają domy. Został jeszcze piękny Bono: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150422810658501&set=a.392030743500.169323.335087058500&type=1&theater

a ja zrozumialam, ze jakies spiaki tam zostaly. Przepraszam chyba sie sama zamieszalam.
W takim razie to co pokazywali w reklamowce programu to nowy "dobytek"?

Posted

kizimizi napisał(a):
a ja zrozumialam, ze jakies spiaki tam zostaly. Przepraszam chyba sie sama zamieszalam.
W takim razie to co pokazywali w reklamowce programu to nowy "dobytek"?

kizimizi: Mylisz miejscowości i reportaże. Nowa Ruda - jesteśmy na jej wątku. Ludwikowice - pseudohodowla husky, to osobna interwencja i tam już wszystko zabrane.

Posted

kizimizi napisał(a):
no tak, mi sie skojarzylo ze ten reportaz (ktorego i tak nie widzialam) to wlasnie z NR.
Ale mowisz psiaki stamtad juz bezpieczne?

Wszystkie husky mają domy :). Został jeden - Bono, piękny samiec.