Givera Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 No to i ja dołoże swoje trzy grosze do szkolenia u Joasi w JB szkole:lol: . Wcześniej chodziłam na Złotno więc mam z czym porównywać. Dla mnie najważniejsze było to, że nikt mi nie wciskał kitu, że z takim psem bez kolczatki to ja sobię na pewno nie poradzę:angryy: . Teraz już wiem, że jest to kwestia ułożenia psa a nie jego gabarytów. Prócz zajęć praktycznych jest też 6 godzin teorii, a na dodatek Joasia chętnie poświęci czas na rozmowę jeśli masz jakiś problem z psiakiem lub odpowie na każde nawet najgłupsze pytanie. To od niej dowiedziałam się jaka naprawdę jest Beira, jaki ma charakterek i jak do niej "podchodzić" i rzeczywiście jest o niebo lepiej:loveu: . Teraz niestety mamy "przymusową przerwę" (z powodu cieczki) ale mam nadzieje, że od tego a najpóźniej od przyszłego weekendu pójdziemy się dalej szkolić. Ja mogę z czystym sumieniem polecić tę szkołe. A to stronka JB http://www.szkolenia-psy.dog.pl/ Quote
Polna Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 to odrazu po treningu jest spacer tak? :) Quote
Igi^MBE Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Koło Lublinka to jest generalnie dobre miejsce bo i więcej lasów i mniej es(es)manów i policji i blisko i ogólnie ładnie :) Co do miejsc konkretnie to przychodzą mi do głowy: albo port lotniczy i lasy w stronę laskowickiej albo koło stawów na zamiejskiej. Łagiewniki dla mnie jak coś też odpadają bo po pierwsze to daleko po drugie daleko po trzecie kawał drogi a po czwarte to 15 km ode mnie :):):) Quote
chicken Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='m.m']A co masz na myśli mówiąc "tradycyjnie"? I skąd masz takie informacje? Ja z Kamą jestem obecnie w JB, ale w grupie przedszkolnej. Nie ma mowy o jakimś fizycznym przymusie, całe szkolenie opiera się na metodach pozytywnych, a jak ktoś np. przyprowadzi psa w kolczatce to momentalnie jest proszony przez p.Joannę o jej zdjęcie- więc masz tu przykład jej podejścia do metod szkolenia. Moim zdaniem możesz być spokojna :) Spokojnie, nie mialam nic zlego na mysli mowiac "tradycyjne" ;) Wlasnie ta p.Joasia o ktorej mowicie mi tak powiedziala... Dzwonilam do tej szkoly juz 2 razy i troche sie o niej dowiedzialam... Najprawdopodobniej przyjade tam w sobote na 13:00 i bede obserwatorem :cool3: Ale i tak z Kesi bedziemy chodzic od stycznia (wtedy ma sie utworzyc nowa grupa) bo ma teraz cieczke :cool1: P Joanna mowila mi ze szkoli psy tradycyjnie-stad moje obawy, ale juz wiem, ze nic w tej trdycyjnosci zlego nie ma. A o kolczatece powiedziala ze z niektorymi psami mozna z nia pracowac jesli inne metody nie skutkuja i wtedy ona mowi jak jej trzeba prawidlowo uzywac. PS:Podobno bede pierwsza na szkoleniu PT z hasiorkiem w tej szkole :evil_lol: ale pani powiedziala ze ma do czynienia z trudnymi psami, np. niesfornymi beaglami :diabloti: Tolutkowa szkola JB jest na widzewie, w szkole podstawowej nr 34 ;) Quote
chicken Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Mam pytanie! Czy ze wzgledu na Zalobe Narodowa przemarsz Piotrkowska z psiakami bedzie odwolany?Lub przelozony? Quote
Ariss_ Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 chicken napisał(a): ale pani powiedziala ze ma do czynienia z trudnymi psami, np. niesfornymi beaglami :diabloti: niesfornymi beaglami ... mam nadzieje że nie miała tu na myśli mojego Ramsteina, który od niedawna uczęszcza do jej przedszkola :lol: Quote
chicken Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Ariss napisał(a):niesfornymi beaglami ... mam nadzieje że nie miała tu na myśli mojego Ramsteina, który od niedawna uczęszcza do jej przedszkola :lol: :evil_lol::evil_lol: hehe... Quote
chicken Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 chicken napisał(a):Mam pytanie! Czy ze wzgledu na Zalobe Narodowa przemarsz Piotrkowska z psiakami bedzie odwolany?Lub przelozony? Czekam na info! Jak chyba sie domyslacie chodzi mi o "Dzien bez futra" Quote
m.m Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 chicken napisał(a):A o kolczatece powiedziala ze z niektorymi psami mozna z nia pracowac jesli inne metody nie skutkuja i wtedy ona mowi jak jej trzeba prawidlowo uzywac. O tym też nam mówiła. :) A wcześniej chodziło mi o jej reakcję na przyprowadzenie szczeniaka w kolczatce do przedszkola. Quote
Igi^MBE Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 chicken napisał(a):Czekam na info! Jak chyba sie domyslacie chodzi mi o "Dzien bez futra" Koncert odwolano z cała pewnością. A czy marsz nie zostanie przełożony na nastepny tydzień dowiem się dziś w nocy lub jutro rano. Niestety nie mogłem iść na zebranie osobiście ale jak będę wiedział to wkleję aktualne info. Quote
chicken Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 No to powiem, ze mam nadzieje ze przeloza na nastepny tydzien to wtedy przyjde... Bo jak bedzie w te sobote to niestety nie :-( Quote
teqquila Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 ciag dalszy juz ostatni zdjec :) a co tam masz :) bananka :D Quote
mila_2 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Igi^MBE napisał(a):Koło Lublinka to jest generalnie dobre miejsce bo i więcej lasów i mniej es(es)manów i policji i blisko i ogólnie ładnie :) Co do miejsc konkretnie to przychodzą mi do głowy: albo port lotniczy i lasy w stronę laskowickiej albo koło stawów na zamiejskiej. Łagiewniki dla mnie jak coś też odpadają bo po pierwsze to daleko po drugie daleko po trzecie kawał drogi a po czwarte to 15 km ode mnie :):):) ja na lublinek mam 15 km;) albo i więcej Quote
Igi^MBE Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 chicken napisał(a):Czekam na info! Jak chyba sie domyslacie chodzi mi o "Dzien bez futra" Przełożono o tydzień. Znaczy 2.12 z powodu załoby. A co do lublinka... Sęk w tym że Łódź jest duża i nigdy sie nie da dogodziś każdemu :) Dlatego trzeba raz tu raz tu raz tu.... :) Quote
mila_2 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Igi^MBE napisał(a):Przełożono o tydzień. Znaczy 2.12 z powodu załoby. A co do lublinka... Sęk w tym że Łódź jest duża i nigdy sie nie da dogodziś każdemu :) Dlatego trzeba raz tu raz tu raz tu.... :) ciekawe kiedy Dogomaniacy zawitają w Zgierzu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
e.v.a Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 mila_2 napisał(a):ciekawe kiedy Dogomaniacy zawitają w Zgierzu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie licz na to :evil_lol: mi wmawiaja ze w pabianicach zagoszcza od kilku miesiecy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja chyba jutro jeszcze nie dam rady na spacerek :-( niby juz lepiej sie czuje ale jeszcze nie doskonale:shake: no i chyba bede musiala do weta zawitac jutro :shake: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Imbirka Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 z Justyną mamy jutro o 9:30 rano onki z Łęczycy na głowie, więc nas chyba też nie bedzie Quote
simbik Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 dla nas sobota to wogle abstrakcyjny termin: 8-10 agility 12-13 PT w JB szkole Quote
mila_2 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 to my jutro idziemy na Borutę:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Klaudia :-) Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 My jutro na treningu mam nadzieje,że będziemy:-) I może przyjde na tą 12 popatrzeć na Opkowe PT:-) Quote
chicken Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Igi^MBE napisał(a):Przełożono o tydzień. Znaczy 2.12 z powodu załoby. SUPER!!:multi: Quote
chicken Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Wiecie co, wlasnie znalazlam super tekst Brigitte Bardot Futro: Futro jest cmentarzem. Kobieta nie powinna nosić na sobie cmentarza. To tak a propo Dnia bez futra...;) Quote
bellatriks Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 [quote name='chicken']Wiecie co, wlasnie znalazlam super tekst Brigitte Bardot Futro: Futro jest cmentarzem. Kobieta nie powinna nosić na sobie cmentarza. To tak a propo Dnia bez futra...;) Świetny tekst! Quote
Igi^MBE Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 http://skocz.pl/dzienbezfutra Aktualny plakat DBF, wersja po zmianach terminów, przesunięciach i innych takich tam :) Zapraszam i mam nadzieję że teraz nie wydarzy się nic co by przeszkodziło. Quote
Recommended Posts