Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to i ja dołoże swoje trzy grosze do szkolenia u Joasi w JB szkole:lol: .
Wcześniej chodziłam na Złotno więc mam z czym porównywać.
Dla mnie najważniejsze było to, że nikt mi nie wciskał kitu, że z takim psem bez kolczatki to ja sobię na pewno nie poradzę:angryy: . Teraz już wiem, że jest to kwestia ułożenia psa a nie jego gabarytów. Prócz zajęć praktycznych jest też 6 godzin teorii, a na dodatek Joasia chętnie poświęci czas na rozmowę jeśli masz jakiś problem z psiakiem lub odpowie na każde nawet najgłupsze pytanie. To od niej dowiedziałam się jaka naprawdę jest Beira, jaki ma charakterek i jak do niej "podchodzić" i rzeczywiście jest o niebo lepiej:loveu: .
Teraz niestety mamy "przymusową przerwę" (z powodu cieczki) ale mam nadzieje, że od tego a najpóźniej od przyszłego weekendu pójdziemy się dalej szkolić.
Ja mogę z czystym sumieniem polecić tę szkołe.

A to stronka JB
http://www.szkolenia-psy.dog.pl/

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koło Lublinka to jest generalnie dobre miejsce bo i więcej lasów i mniej es(es)manów i policji i blisko i ogólnie ładnie :) Co do miejsc konkretnie to przychodzą mi do głowy: albo port lotniczy i lasy w stronę laskowickiej albo koło stawów na zamiejskiej. Łagiewniki dla mnie jak coś też odpadają bo po pierwsze to daleko po drugie daleko po trzecie kawał drogi a po czwarte to 15 km ode mnie :):):)

Posted

[quote name='m.m']A co masz na myśli mówiąc "tradycyjnie"? I skąd masz takie informacje?
Ja z Kamą jestem obecnie w JB, ale w grupie przedszkolnej. Nie ma mowy o jakimś fizycznym przymusie, całe szkolenie opiera się na metodach pozytywnych, a jak ktoś np. przyprowadzi psa w kolczatce to momentalnie jest proszony przez p.Joannę o jej zdjęcie- więc masz tu przykład jej podejścia do metod szkolenia. Moim zdaniem możesz być spokojna :)
Spokojnie, nie mialam nic zlego na mysli mowiac "tradycyjne" ;) Wlasnie ta p.Joasia o ktorej mowicie mi tak powiedziala... Dzwonilam do tej szkoly juz 2 razy i troche sie o niej dowiedzialam... Najprawdopodobniej przyjade tam w sobote na 13:00 i bede obserwatorem :cool3: Ale i tak z Kesi bedziemy chodzic od stycznia (wtedy ma sie utworzyc nowa grupa) bo ma teraz cieczke :cool1:
P Joanna mowila mi ze szkoli psy tradycyjnie-stad moje obawy, ale juz wiem, ze nic w tej trdycyjnosci zlego nie ma.
A o kolczatece powiedziala ze z niektorymi psami mozna z nia pracowac jesli inne metody nie skutkuja i wtedy ona mowi jak jej trzeba prawidlowo uzywac.
PS:Podobno bede pierwsza na szkoleniu PT z hasiorkiem w tej szkole :evil_lol: ale pani powiedziala ze ma do czynienia z trudnymi psami, np. niesfornymi beaglami :diabloti:
Tolutkowa szkola JB jest na widzewie, w szkole podstawowej nr 34 ;)

Posted

chicken napisał(a):
ale pani powiedziala ze ma do czynienia z trudnymi psami, np. niesfornymi beaglami :diabloti:

niesfornymi beaglami ... mam nadzieje że nie miała tu na myśli mojego Ramsteina, który od niedawna uczęszcza do jej przedszkola :lol:

Posted

Ariss napisał(a):
niesfornymi beaglami ... mam nadzieje że nie miała tu na myśli mojego Ramsteina, który od niedawna uczęszcza do jej przedszkola :lol:

:evil_lol::evil_lol: hehe...

Posted

chicken napisał(a):
Mam pytanie!
Czy ze wzgledu na Zalobe Narodowa przemarsz Piotrkowska z psiakami bedzie odwolany?Lub przelozony?

Czekam na info! Jak chyba sie domyslacie chodzi mi o "Dzien bez futra"

Posted

chicken napisał(a):
A o kolczatece powiedziala ze z niektorymi psami mozna z nia pracowac jesli inne metody nie skutkuja i wtedy ona mowi jak jej trzeba prawidlowo uzywac.

O tym też nam mówiła. :) A wcześniej chodziło mi o jej reakcję na przyprowadzenie szczeniaka w kolczatce do przedszkola.

Posted

chicken napisał(a):

Koncert odwolano z cała pewnością. A czy marsz nie zostanie przełożony na nastepny tydzień dowiem się dziś w nocy lub jutro rano. Niestety nie mogłem iść na zebranie osobiście ale jak będę wiedział to wkleję aktualne info.

Posted

Igi^MBE napisał(a):
Koło Lublinka to jest generalnie dobre miejsce bo i więcej lasów i mniej es(es)manów i policji i blisko i ogólnie ładnie :) Co do miejsc konkretnie to przychodzą mi do głowy: albo port lotniczy i lasy w stronę laskowickiej albo koło stawów na zamiejskiej. Łagiewniki dla mnie jak coś też odpadają bo po pierwsze to daleko po drugie daleko po trzecie kawał drogi a po czwarte to 15 km ode mnie :):):)

ja na lublinek mam 15 km;) albo i więcej

Posted

chicken napisał(a):

Przełożono o tydzień. Znaczy 2.12 z powodu załoby.
A co do lublinka... Sęk w tym że Łódź jest duża i nigdy sie nie da dogodziś każdemu :) Dlatego trzeba raz tu raz tu raz tu.... :)

Posted

Igi^MBE napisał(a):
Przełożono o tydzień. Znaczy 2.12 z powodu załoby.
A co do lublinka... Sęk w tym że Łódź jest duża i nigdy sie nie da dogodziś każdemu :) Dlatego trzeba raz tu raz tu raz tu.... :)

ciekawe kiedy Dogomaniacy zawitają w Zgierzu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

mila_2 napisał(a):
ciekawe kiedy Dogomaniacy zawitają w Zgierzu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nie licz na to :evil_lol: mi wmawiaja ze w pabianicach zagoszcza od kilku miesiecy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ja chyba jutro jeszcze nie dam rady na spacerek :-( niby juz lepiej sie czuje ale jeszcze nie doskonale:shake: no i chyba bede musiala do weta zawitac jutro :shake: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='chicken']Wiecie co, wlasnie znalazlam super tekst Brigitte Bardot
Futro: Futro jest cmentarzem. Kobieta nie powinna nosić na sobie cmentarza.

To tak a propo Dnia bez futra...;)
Świetny tekst!