Tolutkowa Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 [HTML][/HTML]evaxon napisał(a):Tolutkowa :multi: witaj:multi: dziołchy w weekendzik ma ponoc byc bardzo ladnie:cool3: jak wyzdrowieje to na zdrowiu moze spotkanko:cool3: cholera zebym tylko wyzdrowiala:placz: :placz: :placz: :placz: Ja już od tygodnia sprawiam wrażenie istoty konającej na galopujace suchoty :evil_lol: ! Byłoby super gdyby udało nam sie spotkać. Co prawda akurat ładna pogoda i weekend to dla mnie zawsze trauma w parku. Stada niedzielnych rodziców z nieletnim dziecięciem na ręku, zakochane pary na spacerze z pieskami .... Oczywiście pieski to odmiany mocno gryzące, puszczone luzem bo ich Pan czy Pańcia nie do pilnowania sierściucha się tu przywlokła .... Ale może jakoś damy radę? Quote
e.v.a Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 ludzie nie podchodza jak widza stado spow:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: gozej z SM:evil_lol: Quote
Tolutkowa Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 evaxon napisał(a):ludzie nie podchodza jak widza stado spow:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: gozej z SM:evil_lol: Matko jedyna! A co to SM? Quote
Polna Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Straż miejska czyli sobote o 16 powinnam byc jeszcze o 10 w niedziele w zk jest zebranie nt. psich sportów (to powinnam się stawic) Quote
chicken Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 simbik napisał(a):Teufelek nie wiadomo czy będzie bo leczymy anginkę. Natomiast będzie Opa :lol: . Na boisko wchodzi się od tyłu szkoły przez bramę w płocie - to taki nie duży wybetonowany placyk, zresztą poznasz po psiakach:roll: . Ta szkoła właśnie stara się unikać brutalności w szkoleniu. A no to super :multi: A bedziesz z Opka o 13:00? Czy macie na inna godzine? Quote
bellatriks Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Witam nowych łodzian i tradycyjnie juz zapraszam na Łódzkie Forum, link w moim profilu:cool3: Tollerka: żaden wstyd! ja na swoje pierwsze spotkanko też przyszłam z tatą:D a 14 lat wtedy miałam;) także zapraszamy! Quote
Imbirka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 słuchajcie, a ja uważam, że spacer na Zdrowiu w weckend to nie jest dobry pomysł. Ostatnio jest tam dużo SM, nie będzie można spuścić psa i jeszcze trzeba bedzie mieć oczy dokoła glowy, bo są inne psy, dzieci, piłki i kaczki na stawie i takie tam inne atrakcje:cool3:. Nie wiem jak Was ale ja po takim "spacerku" czuje się wypluta i dla mnie to żadna atrakcja. Nie mówiąc już o tym, że trzeba za psami latać jeszcze z torebkami i sprzątać. Chętnie bym się spotkała z wami ale nie koniecznie na Zdrowiu, w zeszły weckend było ekstra:lol: Quote
simbik Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Popieram Julię, ja Zdrowie w weckend, szczególnie przy ładnej pogodzie omijam szerokim łukiem :roll: . Quote
Igi^MBE Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Każdy był kiedyś młody i o każdego się kiedyś martwili rodzice :) Ale generalnie wśród dogomaniaków większość stanowią dobrzy porządni i przyzwoici ludzie z wielkim sercem więc chyba nie ma sięczego bać :) Quote
e.v.a Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 [quote name='Igi^MBE']Każdy był kiedyś młody i o każdego się kiedyś martwili rodzice :) Ale generalnie wśród dogomaniaków większość stanowią dobrzy porządni i przyzwoici ludzie z wielkim sercem więc chyba nie ma sięczego bać :) Amen!!:evil_lol: hmmm macie racje to moze tam gdzie kiedys juz sie spotkalysmy :cool3: tylko cholera miejsce ( nazwa) wypadla mi z glowy :hmmmm: kolo lublinka:razz: ja na łagiewniki si enie pisze wogole:shake: Quote
simbik Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 evaxon napisał(a):Amen!!:evil_lol: hmmm macie racje to moze tam gdzie kiedys juz sie spotkalysmy :cool3: tylko cholera miejsce ( nazwa) wypadla mi z glowy :hmmmm: kolo lublinka:razz: ja na łagiewniki si enie pisze wogole:shake: Ale z dworca masz lepszy dojazd do Łagiewnik niż na Zdrowie :evil_lol: . Quote
e.v.a Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 simbik napisał(a):Ale z dworca masz lepszy dojazd do Łagiewnik niż na Zdrowie :evil_lol: . ale jak wysiade na rondzie lotnikow to mam blizej na tamto miejsce:evil_lol: :evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 a ta znowu swoje:cool3::mad::evil_lol: dojedź do dworca, to razem do Łagiewnik pojedziemy:lol: Quote
e.v.a Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Imbir1 napisał(a):a ta znowu swoje:cool3::mad::evil_lol: dojedź do dworca, to razem do Łagiewnik pojedziemy:lol: no ale dla nas to prawie 2h drogi:shake: Tigra nie da rady tyle tym bardziej jak bedzie tlok w autobusie:shake: nie jezdzi na codzien autobusami i ni ejest przyzwyczajona musze uzywac sily zeby nie lazila i nie wtykala snuty w ludzkie rece:shake: Quote
Imbirka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 spokojnie, zajmie się Imbirem, a ponadto autobus startuje z pl.Dąbrowskiego, zajmiemy strategiczne miejsca:evil_lol::cool3: Quote
e.v.a Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Imbir1 napisał(a):spokojnie, zajmie się Imbirem, a ponadto autobus startuje z pl.Dąbrowskiego, zajmiemy strategiczne miejsca:evil_lol::cool3: ty chcesz zebym umarla :flaming: boze zbankrutuje na biletach :mdleje: Quote
Imbirka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 :lol: pociesz się tym, że następnym razem my do ciebie przyjedziemy:lol: Quote
e.v.a Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Imbir1 napisał(a)::lol: pociesz się tym, że następnym razem my do ciebie przyjedziemy:lol: :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
teqquila Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 jak na spacer to my tez :) i tez z pl Dabrowskiego bysmy jechali bo my na trening raczej nie przyjedziemy!! Quote
mila_2 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Tolutkowa napisał(a):CUDNE te piesy! Oj! Zazdroszczę ja Wam spotkanek! Wprosiłabym się :razz: .... Co prawda pewnie umarłabym na zawał, że ktoś mi zje Tolutka (to obsesja Matki Polki) :evil_lol: . W Łodzi mieszkam dopiero od 2 lat i niewielu mam tu znajomych. I tak mam sporo szczęscia bo mieszkam obok parku "Na zdrowiu" i tam dość często można spotkać jakieś miłe stworzenia, z którymi można sie pobawić (Tolek) i pogadać (ja) ;) . zapraszamy na spotkania...zresztą Zdrowie należy do jednego z częściej odwiedzanych miejsc przez łódzkich Dogomaniaków. Z tego co pamiętam na sobotę jest spotkanko na Zdrowiu planowane... btw. a nasze psy to same miłe stworzenia:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: btw. 1 to co??? Znowu Łagiewniki??:D:D:D Quote
Tolutkowa Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 mila_2 napisał(a):zapraszamy na spotkania...zresztą Zdrowie należy do jednego z częściej odwiedzanych miejsc przez łódzkich Dogomaniaków. Z tego co pamiętam na sobotę jest spotkanko na Zdrowiu planowane... btw. a nasze psy to same miłe stworzenia:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: btw. 1 to co??? Znowu Łagiewniki??:D:D:D Tolek też jest miły! Zwłaszcza dla suczy :evil_lol: . Problem ma jedynie z owczarkami niemieckimi. Trochę jestem zaskoczona Waszymi obawami przed starżą miejską :-o . Jestem tam codziennie i jak raz na mieisiąc oko moje ujrzy black mana to i tak cud. Latem rzeczywiście jest ich sporo, ale teraz .... Czasami wieczorkiem pojawia się miły pan z rottwailerem (nowość!), ale nie czepia się. Tolek śmiga bez kagańca (oczy by sobie wykłuł o krzaczory aby zdjąć to paskudztwo), zapinam go tylko jak widzę jakieś nieznane stworzenie. Nikt się nie czepia. No, ale może to dlatego, że golden ...? Weekend, jak pisałam, to faktycznie kiepski układ, tłumy się tam przelewają. Chyba, że szaleje burza z piorunami :evil_lol: . Większość ludzi jest normalna i spokojnie reaguje na psy (to specyfika Łodzi), nawet kiedy Tolek usiłuje zalizać im dziecko w wózku :evil_lol: . Ale i tak po takim sobotnim spacerku jest wykończona psychicznie. Niestety nie znam innych opcji. Słyszałam o Łagiewnikach, ale nie wiem gdzie to jest .... Taka ze mnie Łodzianka :razz: . Znajomi wspominali jeszcze coś o polach na Starym Złotnie, ale ..... patrz wyżej :evil_lol: Quote
mila_2 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 ekhm...co do tego Pana z rottwailerem - pies tego Pana nie kocha wszystkich psów - zwłaszcza dobka Mobiusa:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Jak mieszkałam w Łodzi często chodzaliśmy wieczorami po Zdrowiu, a obecnie tylko od czasu do czasu jak się ze znajomymi umówimy... hmmmmm, a Łagiewniki to zupełnie inna część Łodzi - mniej więcej trasa na Gdańsk, czyli inaczej mówiąc Radogoszcz (tak mniej więcej;) ) Quote
Tolutkowa Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 mila_2 napisał(a):ekhm...co do tego Pana z rottwailerem - pies tego Pana nie kocha wszystkich psów - zwłaszcza dobka Mobiusa:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Tolka zlekceważył totalnie :lol: . Zresztą był w kagańcu i na krótkiej smyczy więc zbytni mi nie przeszkadzał. MówiłaM o psie, a nie o panu :evil_lol: ! WłaŚnie dowiedziałam się, że muszę w sobotę w być w Częstochowie, więc ten weekend odpada ...., ale jak zobaczysz przystojnego blondyna z puchatym ogonem a za nim leciwą rudą babę to będzimy MY ;) ! Może kiedyś uda mi się spotkać z Wami i zwiedzić te Łagiewniki! Quote
m.m Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 chicken napisał(a): Czy ktos z was tutaj obecnych, zapisal sie do JB szkoly do grupy wczesnoszkolnej? Ide w sobote popatrzec jak to wyglada w tej szkole... A na szkolenie i tak moge sie zapisac dopiero do grupy ktora powstanie w styczniu bo Kesi ma teraz cieczke :cool1: Mowicie ze to dobra szkola? Wiem ze zajecia prowadzone sa tradycyjnie-musze zobaczyc jak "tradycyjnie" bo Kesi nie lubi przymusu fizycznego (nigdy nie byl na niej stosowany)... A co masz na myśli mówiąc "tradycyjnie"? I skąd masz takie informacje? Ja z Kamą jestem obecnie w JB, ale w grupie przedszkolnej. Nie ma mowy o jakimś fizycznym przymusie, całe szkolenie opiera się na metodach pozytywnych, a jak ktoś np. przyprowadzi psa w kolczatce to momentalnie jest proszony przez p.Joannę o jej zdjęcie- więc masz tu przykład jej podejścia do metod szkolenia. Moim zdaniem możesz być spokojna :) Quote
Tolutkowa Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 m.m napisał(a):A co masz na myśli mówiąc "tradycyjnie"? I skąd masz takie informacje? Ja z Kamą jestem obecnie w JB, ale w grupie przedszkolnej. Nie ma mowy o jakimś fizycznym przymusie, całe szkolenie opiera się na metodach pozytywnych, a jak ktoś np. przyprowadzi psa w kolczatce to momentalnie jest proszony przez p.Joannę o jej zdjęcie- więc masz tu przykład jej podejścia do metod szkolenia. Moim zdaniem możesz być spokojna :) A gdzie ta szkoła? Czy możesz mi podać jakiś kontakt do nich? Quote
Recommended Posts