e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Klaudia:-) napisał(a):Niedługo Boże Ciało,czyli dla większości dzień wolny. Może jakieś spotkanko w czwartek za tydzień? hmmm jak pksy beda chodzic jak w dzien powszedni to z checia :cool3: no i jak pogoda dopisze :D Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 w sumie po co mi pksy...moge przyjsc na nogach ..hahaha wiec jestem jak najbardziej za czwartkiem :multi: tylko zeby reszta stadka psiakow mogla:cool3: Quote
bellatriks Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Klaudia:-) napisał(a):Niedługo Boże Ciało,czyli dla większości dzień wolny. Może jakieś spotkanko w czwartek za tydzień? W sumie czemu nie?:cool3: gdzie i o której? :-D Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Przedewszystkim proponowałabym jakieś bardziej odludne miejsce niż park na Zdrowiu. To będzie wolny dzień i będzie dużo ludzi w miejskich parkach. Chyba fajnie byłoby puścić psy ze smyczy i nie koniecznie w kagańcach. Do tego celu najlepsze są obrzeża miasta np. okolice lotniska Lublinek, tereny w pobliżu zajezdni na Helenówku (granica Zgierz- Łódź), tereny na Widzewie w okolicy elektrociepłowni EC4, Ruda Pabianicka (okolice stawów Stefańskiego) itp. Wymieniłam po jednym miejscu z wszystkich kierunków geograficznych (zachodni, północny,wschodni i południowy kraniec Łodzi). Oczywiście takich miejsc jest więcej. Generalnie dojechać komunikacją miejską można wszędzie. Ważne żebyśmy tam mogli bez stresu pospacerować, a psy się pobawić :lol: . Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 to moze do Pabianic przyjedziecie??:evil_lol: Simbik na zdrowie mam latwy dojazd .jestem z pabianic wief musze sie nakombinowac zeby dojechac :( nie wszedzie mam piekny dojazd :shake: zdrowie mi odpowiada bo na fabrycznym wysiadam przesiadam sie do trambambaju i wsio... na miejscu jestem . Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Do Rudy Pabianickiej masz dużo bliżej:evil_lol: . Ja jeździłam 2 lata konno w Hermanowie to coś wiem o trasie Łódź - Pabianice. Ciekawa do spacerów z psami jest również trasa od zajezdni Chocianowice w stronę Lublinka, też bliziutko od Pabianic. Powiem szczerze, dla mnie spacer z psami na Zdrowiu w wolny dzień, przy ładnej pogodzie i do tego w okolicach południa to rzadna przyjemność. Za dużo ludzi, dzieci, psów, no i panów granatowych :diabloti: ... Ja się raczej na coś takiego nie piszę. Quote
bellatriks Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='simbik']Przedewszystkim proponowałabym jakieś bardziej odludne miejsce niż park na Zdrowiu. To będzie wolny dzień i będzie dużo ludzi w miejskich parkach. Chyba fajnie byłoby puścić psy ze smyczy i nie koniecznie w kagańcach. Do tego celu najlepsze są obrzeża miasta np. okolice lotniska Lublinek, tereny w pobliżu zajezdni na Helenówku (granica Zgierz- Łódź), tereny na Widzewie w okolicy elektrociepłowni EC4, Ruda Pabianicka (okolice stawów Stefańskiego) itp. Wymieniłam po jednym miejscu z wszystkich kierunków geograficznych (zachodni, północny,wschodni i południowy kraniec Łodzi). Oczywiście takich miejsc jest więcej. Generalnie dojechać komunikacją miejską można wszędzie. Ważne żebyśmy tam mogli bez stresu pospacerować, a psy się pobawić :lol: . Nie żebym coś mowiła ani żebym uznawała się za osobę, która może decydować (bo przecież nawet psa nie mam i tak naprawdę każdy z Was wolałby pojechać nawet dalej, gdzie spotka się z kimś kto przyjdzie z psem niż łazić z kims kto psa nie ma..) ale pragnę zaznaczyć, iż wątpliwe jest abym w tym okresie miala do dyspozycji coś ponad tramwaj i autobus. I przypominam, że na planie Łodzi/okolic nie znam się W OGÓLE, więc w razie czego muszę mieć BARDZO prosty dojazd i charakterystyczne miejsce, w ktorym mam sie wypakować z tramwaju/autobusu. PZDR:* Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='bellatriks']Nie żebym coś mowiła ani żebym uznawała się za osobę, która może decydować (bo przecież nawet psa nie mam i tak naprawdę każdy z Was wolałby pojechać nawet dalej, gdzie spotka się z kimś kto przyjdzie z psem niż łazić z kims kto psa nie ma..) ale pragnę zaznaczyć, iż wątpliwe jest abym w tym okresie miala do dyspozycji coś ponad tramwaj i autobus. I przypominam, że na planie Łodzi/okolic nie znam się W OGÓLE, więc w razie czego muszę mieć BARDZO prosty dojazd i charakterystyczne miejsce, w ktorym mam sie wypakować z tramwaju/autobusu. PZDR:* Zawsze można się umówić w charakterystycznym miejscu i już wspólnie powędrować do mniej charakterystycznego :lol: . Od 13 roku, kiedy zachciało mi się jeździć konno :evil_lol: , wszędzie docierałam sama, korzystając tylko i wyłącznie z komunikacji miejskiej, mapy i konsultacji topograficznej z napotkanymi osobami i nie zdarzyło mi się gdzieś nie trafić i to nie tylko na terenie Łodzi ale i na dalekich peryferiach :lol: . Dla chcącego nic trudnego. Quote
bellatriks Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 cóż.. teoretycznie to nic trudnego, ale ja jestem w takich sprawach nieco.. jakby to określić... fajtlapowata :evil_lol: (?) Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 no niby na rude mam blisko bo jade przez rude ( ale musze tez wiedziec dokladne miejsce) na lublinek owszem niedaleko ale musiala bym kombinowac z trambambajami:roll: jestem totalnie nie zorietowana jesli chodzi o te okolice Łodzi wiec albo z kims bym musiala sie spotkac albo nie wiem sama:roll: Quote
aśka-od-dagona Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 To może Łaiewniki?:p tak w ramach bliskści do Pabianic;) ale dojazd masz Ewa łatwy:D Zasadniczo, ja sie dostosuje. Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 aśka-od-dagona napisał(a):To może Łaiewniki?:p tak w ramach bliskści do Pabianic;) ale dojazd masz Ewa łatwy:D Zasadniczo, ja sie dostosuje. Ja się dostosuje również. Tylko błagam nie do parków miejskich, bo tam to będziemy w Boże Ciało paradować z psami na smyczy. Co innego dwa, trzy psiaki, a co innego nasza zgraja:lol: . Mogą być Łagiewniki (jest tam taka fajna odludna część, jeżdżę tam konno), może być Lublinek, byle to była jakaś mniej cywilizowana okolica. Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Asia..łagiewniki??? jesli o Łagiewniki ci chodzi to one sa pod zgierzem :roll: hah aczyli zupelnie mi nie pasuje :eviltong: dobra dziewczyny myslcie gdzie sie chcecie najbardziej spotkac i jak juz cos wybierzecie to ja si epostaram dostosowac:) (oczywiscie musicie si eliczyc z tym ze... ktos mnie bedzie musial z was zgarnac z kads:evil_lol: ) Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 ja to ogolni ebyla bym za miejscem gdzie jakas rzeczka staw albo woda :razz: zeby to psiaki si epopluskalu troszke :) no chyba ze pogoda nie dopisze:razz: to nie chce narazac Tigry n akolejny katarek :evil_lol: Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='evaxon']ja to ogolni ebyla bym za miejscem gdzie jakas rzeczka staw albo woda :razz: zeby to psiaki si epopluskalu troszke :) no chyba ze pogoda nie dopisze:razz: to nie chce narazac Tigry n akolejny katarek :evil_lol: W okolicy Lublinka jest staw :evil_lol: Oto dowód: Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 A z dworca Fabrycznego w okolice Lublinka dojedziesz autobusem 86 z pl.Dąbrowskiego. Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='simbik']A z dworca Fabrycznego w okolice Lublinka dojedziesz autobusem 86 z pl.Dąbrowskiego. :evil_lol: no teraz to Simbik dalas mi konkrety dwa moge byc za lublinkiem :evil_lol: tigra mnie znienawidzi za te poroze ale co tam :evil_lol: zastanawiam sie jeszcze czy nie ma gdzies kolo pabianickiej czegos co jedzie na lublinek bo w sumie jest blizej i Tigier by mniej sie meczyl :razz: bo odebrac mniemoze tata jak cos tylko ten dojazd:angryy: :mad: :razz: Quote
simbik Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='evaxon'] :evil_lol: no teraz to Simbik dalas mi konkrety dwa moge byc za lublinkiem :evil_lol: tigra mnie znienawidzi za te poroze ale co tam :evil_lol: zastanawiam sie jeszcze czy nie ma gdzies kolo pabianickiej czegos co jedzie na lublinek bo w sumie jest blizej i Tigier by mniej sie meczyl :razz: bo odebrac mniemoze tata jak cos tylko ten dojazd:angryy: :mad: :razz: Niestety staw jest od strony Retkini. Kiedyś z moją dożycą Simbą spacerowałam od zajezdni Chocianowice przy ul.Pabianickiej wzdłuż lotniska na Retkinię do tego stawu ale teraz wydłużyli pas lotniska i się nie da tak iść :shake: . Jednak możesz sobie skrócić podróż wysiadając z PKSu na rondzie Lotników Lwowskich i z tego samego przystanku masz autobus 69, który na miejsce dojeżdża w 12 minut. Mogę czekać na Ciebie na przystanku. Quote
e.v.a Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 simbik napisał(a):Niestety staw jest od strony Retkini. Kiedyś z moją dożycą Simbą spacerowałam od zajezdni Chocianowice przy ul.Pabianickiej wzdłuż lotniska na Retkinię do tego stawu ale teraz wydłużyli pas lotniska i się nie da tak iść :shake: . Jednak możesz sobie skrócić podróż wysiadając z PKSu na rondzie Lotników Lwowskich i z tego samego przystanku masz autobus 69, który na miejsce dojeżdża w 12 minut. Mogę czekać na Ciebie na przystanku. :D no to mi juz sie podoba :Di jestem za :)jesli 12 min i mam wysiasc kolo ronda to owiele krocej jade niz na zdrowie:) no to dziewczynki ktora sie pisze jeszcze na boze cialo na lublinek:cool3: ?? Quote
nikusia Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 No to my z maluchem może będziemy :D Pierwszy raz... Wcześniej nie chciałam bo się Ramzesik bał psiaków, ale teraz jak jakiegoś widzi to :painting: :Dog_run: :lol: Tylko mniej więcej o której? Quote
e.v.a Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='nikusia']No to my z maluchem może będziemy :D Pierwszy raz... Wcześniej nie chciałam bo się Ramzesik bał psiaków, ale teraz jak jakiegoś widzi to :painting: :Dog_run: :lol: Tylko mniej więcej o której? :multi: i kolejny piesek :multi: mam nadzieje ze Tigra biedaka nie przestraszy :shake: co do godziny to pewnie jakos tak polodniowo moze ok 11?? no wlasnie dziewczyny jaka godzinka wam pasuje?? Quote
nikusia Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 No nam pasuje 10.30, 11.00 :) A jak tam samochodem dojechać? Gdzie to jest? Quote
bellatriks Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Słuchajcie, mnie też ktoś musiałby skąds zgarnąć, z takiego miejsca, żebym na 100% trafiła;) bo ja oferma jestem:oops: Quote
e.v.a Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='nikusia']No nam pasuje 10.30, 11.00 :) A jak tam samochodem dojechać? Gdzie to jest? mi cos ok 11 tez pasuje :) jesli chodzi o dojazd to ja nie wiem :P wiem ze na lublinek napewno samolotem z anglii mozna doleciec:lol: ale to chyb ana okolo by bylo :roll: :evil_lol: Quote
Recommended Posts