Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klaudia:-) napisał(a):
Niedługo Boże Ciało,czyli dla większości dzień wolny. Może jakieś spotkanko w czwartek za tydzień?

hmmm jak pksy beda chodzic jak w dzien powszedni to z checia :cool3: no i jak pogoda dopisze :D

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w sumie po co mi pksy...moge przyjsc na nogach ..hahaha wiec jestem jak najbardziej za czwartkiem :multi: tylko zeby reszta stadka psiakow mogla:cool3:

Posted

Przedewszystkim proponowałabym jakieś bardziej odludne miejsce niż park na Zdrowiu. To będzie wolny dzień i będzie dużo ludzi w miejskich parkach. Chyba fajnie byłoby puścić psy ze smyczy i nie koniecznie w kagańcach. Do tego celu najlepsze są obrzeża miasta np. okolice lotniska Lublinek, tereny w pobliżu zajezdni na Helenówku (granica Zgierz- Łódź), tereny na Widzewie w okolicy elektrociepłowni EC4, Ruda Pabianicka (okolice stawów Stefańskiego) itp. Wymieniłam po jednym miejscu z wszystkich kierunków geograficznych (zachodni, północny,wschodni i południowy kraniec Łodzi). Oczywiście takich miejsc jest więcej. Generalnie dojechać komunikacją miejską można wszędzie. Ważne żebyśmy tam mogli bez stresu pospacerować, a psy się pobawić :lol: .

Posted

to moze do Pabianic przyjedziecie??:evil_lol:
Simbik na zdrowie mam latwy dojazd .jestem z pabianic wief musze sie nakombinowac zeby dojechac :( nie wszedzie mam piekny dojazd :shake:
zdrowie mi odpowiada bo na fabrycznym wysiadam przesiadam sie do trambambaju i wsio... na miejscu jestem .

Posted

Do Rudy Pabianickiej masz dużo bliżej:evil_lol: . Ja jeździłam 2 lata konno w Hermanowie to coś wiem o trasie Łódź - Pabianice. Ciekawa do spacerów z psami jest również trasa od zajezdni Chocianowice w stronę Lublinka, też bliziutko od Pabianic. Powiem szczerze, dla mnie spacer z psami na Zdrowiu w wolny dzień, przy ładnej pogodzie i do tego w okolicach południa to rzadna przyjemność. Za dużo ludzi, dzieci, psów, no i panów granatowych :diabloti: ... Ja się raczej na coś takiego nie piszę.

Posted

[quote name='simbik']Przedewszystkim proponowałabym jakieś bardziej odludne miejsce niż park na Zdrowiu. To będzie wolny dzień i będzie dużo ludzi w miejskich parkach. Chyba fajnie byłoby puścić psy ze smyczy i nie koniecznie w kagańcach. Do tego celu najlepsze są obrzeża miasta np. okolice lotniska Lublinek, tereny w pobliżu zajezdni na Helenówku (granica Zgierz- Łódź), tereny na Widzewie w okolicy elektrociepłowni EC4, Ruda Pabianicka (okolice stawów Stefańskiego) itp. Wymieniłam po jednym miejscu z wszystkich kierunków geograficznych (zachodni, północny,wschodni i południowy kraniec Łodzi). Oczywiście takich miejsc jest więcej. Generalnie dojechać komunikacją miejską można wszędzie. Ważne żebyśmy tam mogli bez stresu pospacerować, a psy się pobawić :lol: .

Nie żebym coś mowiła ani żebym uznawała się za osobę, która może decydować (bo przecież nawet psa nie mam i tak naprawdę każdy z Was wolałby pojechać nawet dalej, gdzie spotka się z kimś kto przyjdzie z psem niż łazić z kims kto psa nie ma..) ale pragnę zaznaczyć, iż wątpliwe jest abym w tym okresie miala do dyspozycji coś ponad tramwaj i autobus. I przypominam, że na planie Łodzi/okolic nie znam się W OGÓLE, więc w razie czego muszę mieć BARDZO prosty dojazd i charakterystyczne miejsce, w ktorym mam sie wypakować z tramwaju/autobusu.

PZDR:*

Posted

[quote name='bellatriks']Nie żebym coś mowiła ani żebym uznawała się za osobę, która może decydować (bo przecież nawet psa nie mam i tak naprawdę każdy z Was wolałby pojechać nawet dalej, gdzie spotka się z kimś kto przyjdzie z psem niż łazić z kims kto psa nie ma..) ale pragnę zaznaczyć, iż wątpliwe jest abym w tym okresie miala do dyspozycji coś ponad tramwaj i autobus. I przypominam, że na planie Łodzi/okolic nie znam się W OGÓLE, więc w razie czego muszę mieć BARDZO prosty dojazd i charakterystyczne miejsce, w ktorym mam sie wypakować z tramwaju/autobusu.

PZDR:*

Zawsze można się umówić w charakterystycznym miejscu i już wspólnie powędrować do mniej charakterystycznego :lol: . Od 13 roku, kiedy zachciało mi się jeździć konno :evil_lol: , wszędzie docierałam sama, korzystając tylko i wyłącznie z komunikacji miejskiej, mapy i konsultacji topograficznej z napotkanymi osobami i nie zdarzyło mi się gdzieś nie trafić i to nie tylko na terenie Łodzi ale i na dalekich peryferiach :lol: . Dla chcącego nic trudnego.

Posted

no niby na rude mam blisko bo jade przez rude ( ale musze tez wiedziec dokladne miejsce) na lublinek owszem niedaleko ale musiala bym kombinowac z trambambajami:roll: jestem totalnie nie zorietowana jesli chodzi o te okolice Łodzi wiec albo z kims bym musiala sie spotkac albo nie wiem sama:roll:

Posted

aśka-od-dagona napisał(a):
To może Łaiewniki?:p tak w ramach bliskści do Pabianic;) ale dojazd masz Ewa łatwy:D

Zasadniczo, ja sie dostosuje.

Ja się dostosuje również. Tylko błagam nie do parków miejskich, bo tam to będziemy w Boże Ciało paradować z psami na smyczy. Co innego dwa, trzy psiaki, a co innego nasza zgraja:lol: . Mogą być Łagiewniki (jest tam taka fajna odludna część, jeżdżę tam konno), może być Lublinek, byle to była jakaś mniej cywilizowana okolica.

Posted

Asia..łagiewniki??? jesli o Łagiewniki ci chodzi to one sa pod zgierzem :roll: hah aczyli zupelnie mi nie pasuje :eviltong: dobra dziewczyny myslcie gdzie sie chcecie najbardziej spotkac i jak juz cos wybierzecie to ja si epostaram dostosowac:) (oczywiscie musicie si eliczyc z tym ze... ktos mnie bedzie musial z was zgarnac z kads:evil_lol: )

Posted

ja to ogolni ebyla bym za miejscem gdzie jakas rzeczka staw albo woda :razz: zeby to psiaki si epopluskalu troszke :) no chyba ze pogoda nie dopisze:razz: to nie chce narazac Tigry n akolejny katarek :evil_lol:

Posted

[quote name='evaxon']ja to ogolni ebyla bym za miejscem gdzie jakas rzeczka staw albo woda :razz: zeby to psiaki si epopluskalu troszke :) no chyba ze pogoda nie dopisze:razz: to nie chce narazac Tigry n akolejny katarek :evil_lol:

W okolicy Lublinka jest staw :evil_lol:
Oto dowód:

Posted

[quote name='simbik']A z dworca Fabrycznego w okolice Lublinka dojedziesz autobusem 86 z pl.Dąbrowskiego.

:evil_lol: no teraz to Simbik dalas mi konkrety dwa moge byc za lublinkiem :evil_lol: tigra mnie znienawidzi za te poroze ale co tam :evil_lol: zastanawiam sie jeszcze czy nie ma gdzies kolo pabianickiej czegos co jedzie na lublinek bo w sumie jest blizej i Tigier by mniej sie meczyl :razz: bo odebrac mniemoze tata jak cos tylko ten dojazd:angryy: :mad: :razz:

Posted

[quote name='evaxon']

:evil_lol: no teraz to Simbik dalas mi konkrety dwa moge byc za lublinkiem :evil_lol: tigra mnie znienawidzi za te poroze ale co tam :evil_lol: zastanawiam sie jeszcze czy nie ma gdzies kolo pabianickiej czegos co jedzie na lublinek bo w sumie jest blizej i Tigier by mniej sie meczyl :razz: bo odebrac mniemoze tata jak cos tylko ten dojazd:angryy: :mad: :razz:

Niestety staw jest od strony Retkini. Kiedyś z moją dożycą Simbą spacerowałam od zajezdni Chocianowice przy ul.Pabianickiej wzdłuż lotniska na Retkinię do tego stawu ale teraz wydłużyli pas lotniska i się nie da tak iść :shake: . Jednak możesz sobie skrócić podróż wysiadając z PKSu na rondzie Lotników Lwowskich i z tego samego przystanku masz autobus 69, który na miejsce dojeżdża w 12 minut. Mogę czekać na Ciebie na przystanku.

Posted

simbik napisał(a):
Niestety staw jest od strony Retkini. Kiedyś z moją dożycą Simbą spacerowałam od zajezdni Chocianowice przy ul.Pabianickiej wzdłuż lotniska na Retkinię do tego stawu ale teraz wydłużyli pas lotniska i się nie da tak iść :shake: . Jednak możesz sobie skrócić podróż wysiadając z PKSu na rondzie Lotników Lwowskich i z tego samego przystanku masz autobus 69, który na miejsce dojeżdża w 12 minut. Mogę czekać na Ciebie na przystanku.

:D no to mi juz sie podoba :Di jestem za :)jesli 12 min i mam wysiasc kolo ronda to owiele krocej jade niz na zdrowie:)

no to dziewczynki ktora sie pisze jeszcze na boze cialo na lublinek:cool3: ??

Posted

No to my z maluchem może będziemy :D Pierwszy raz...
Wcześniej nie chciałam bo się Ramzesik bał psiaków, ale teraz jak jakiegoś widzi to :painting: :Dog_run: :lol:
Tylko mniej więcej o której?

Posted

[quote name='nikusia']No to my z maluchem może będziemy :D Pierwszy raz...
Wcześniej nie chciałam bo się Ramzesik bał psiaków, ale teraz jak jakiegoś widzi to :painting: :Dog_run: :lol:
Tylko mniej więcej o której?
:multi: i kolejny piesek :multi: mam nadzieje ze Tigra biedaka nie przestraszy :shake:
co do godziny to pewnie jakos tak polodniowo moze ok 11?? no wlasnie dziewczyny jaka godzinka wam pasuje??

Posted

[quote name='nikusia']No nam pasuje 10.30, 11.00 :)
A jak tam samochodem dojechać? Gdzie to jest?
mi cos ok 11 tez pasuje :)
jesli chodzi o dojazd to ja nie wiem :P
wiem ze na lublinek napewno samolotem z anglii mozna doleciec:lol: ale to chyb ana okolo by bylo :roll: :evil_lol: