teqquila Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 my tez bdziemy na zdrowie mamy jakies 10 min autobusikiem moze nawet krocej :) wiec moze teraz bedzie nas wiecej :) Quote
aśka-od-dagona Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 hmmm, my i tak w weekendy chodzimy na zdrowie więc pewnie będziemy i teraz;] Quote
Imbirka Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 o, widze, że ekipa się niezła szykuje. Może też się wybierzemy.... Quote
teqquila Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Imbir1 napisał(a):o, widze, że ekipa się niezła szykuje. Może też się wybierzemy.... nie moze ale obowiazkowo :) tym razem bedzie sesja fotograficzna :) Quote
mila_2 Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Manufaktura to też moje okolice, ale od kiedy stopniał śnieg to omijamy boisko na przeciwko geanta - niebezpieczny rejon się zrobił, pełen pobitych butelek i innego syfu... Quote
aśka-od-dagona Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 oj, tak... teraz jak to wszystko wyszło...brrr:\ a zreszta my z Dagonem nie lubimy sie z jednym ze stałych bywalców(moze kojarzysz boksera Brutusa?) za to jak się wyjdzie z boiska na strone manufaktury i cmentarza to skręcając w ulice między murami wyżej wspomnianych i idąc prosto dochodzi sie na świetne łaki:D jesteśmy tam praktycznie codziennie oprócz parkowych weekendów;) Quote
mila_2 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 ostatnio miejsce o którym mówisz odwiedza nasza sąsiadka - bokserka Vanta...my jeszcze tam nie byliśy. Preferujemy Zdrowie gdzie jest juz nas stała brygada...Wczoraj psiaki zrobiły napad na mnie, stanęłam na drodze ich gonitw...skończyło się jedynie stłuczeniem barku:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Dziś jesteśmy później - dopiero po 19. Quote
aśka-od-dagona Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 W parkach bywam w weekendy, albo jak mam z jakiegoś powodu wolne(jak teraz:D), bo w dni powszednie tyle czasu nie mam, a łaki blizej sa;) Jestem bardzo miło zaskoczona, bo w porównaniu z np. poniatoszczakiem, są czyste:0:D Hmmm, my raczej nie mamy wielu znajomków...:( oprócz suki, która z nami mieszka:D jedną sunie na łakach, jedną on-kę mojej kolezanki i jednego ast-a znajomych, ale nasze psy sie dawno nie widziały i nie wiem jak by sie między nimi ułozyło... znalismy jeszcze jenego brodacza, ale agresywne sa w stosunku do siebie... a pani kagańca nie uznawała:/ Quote
mila_2 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Aśka - ja pracuję ostatnio po 11 godzin - a po tym największą dla mnie przyjemnością jest długi spacer z psem, a jak do tego spotkamy "spacerowych" znajomych to w ogóle pełnia szczęścia. Ucieszyła mnie ta zmiana godziny, bo dłużej w parku jest widno i jak pojawiam się z Młoda koło 19.30 to jeszcze można pochodzić:) btw. a mieszkamy róg Legionów i Jerzego;) Quote
Klaudia:-) Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Witam nowych. My też jesteśmy chętne na spacerek, może pod zoo? teqquila nie zapomnij o sesji. Na innych forach mam nick borderek. Quote
Imbirka Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Klaudia, moze się jakoś umówimy????? Będziesz jechać 9-tką??????? Pod zoo, tylko kiedy (sobota czy nidziela) i o której???????????? Quote
aśka-od-dagona Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Wróciliśmy własnie z parku na zdrowiu:D ku mojej wielkiej radości jest tam CZYSTO(jak na łódzkie warunki of course;)) Mila, my mieszkamy na próchnika przy gdańskiej;] więc do parku trochę dalej mamy, a przy okazji praktycznie co wieczór mam jakies zajęcia, więc długie spacery sa raczej popołudniowe;) Quote
mila_2 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 no to mówi sie trudno i kocha się dalej;) niestety co do weekendów - to dogomaniackie spotkania odpadają, bo przed południem chodzimy z Młodą do szkoły... Quote
mila_2 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Mila, my mieszkamy na próchnika przy gdańskiej;] więc do parku trochę dalej mamy, a przy okazji praktycznie co wieczór mam jakies zajęcia, więc długie spacery sa raczej popołudniowe;)[/quote] to nie wytłumaczenie - stałym bywalcem spotkań późnopopołudniowych jest Borys - labek mieszkający róg Gdańskiej a Legionów a także Mobius zwany Księciem Ciemności;) - dobrman mieszkający na Piotrkowskiej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
bellatriks Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 szykuje się spacerek??? bo ja bym b. chętnie poszła i Was poznała:cool3: PS. Witam nowych łodzian na forum:razz: Quote
Klaudia:-) Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Imbir1 napisał(a):Klaudia, moze się jakoś umówimy????? Będziesz jechać 9-tką??????? Pod zoo, tylko kiedy (sobota czy nidziela) i o której???????????? Jeżeli będzie to spotkanko pod zoo to napewno pojade 9,więc nie ma problemu,zebyśmy pojechały razem. Czy macie jakieś propozycje co do dnia i godziny? Nam pasuje sobota tak koło 11-12. Quote
e.v.a Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 wy to macie dobrze :-( z dgm to chyba w pabianicach nikt nie mieszka:shake: a do lodzi zanim bym dojechalaz tym moim szczylkiem to by juz miala dosc :-( ale jak tylko podrosnie i pogoda bedzie super to was dorwiemy na jakims spacerku:diabloti: :evil_lol: :cool3: Quote
Imbirka Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 evaxon mam koleżankę w Pabianicach na Bugaju i w 30min. jest w Łodzi, postaraj się kiedy, chętnie poznamy Tigrę (znamy ją tylko z fotek), no ciebie też oczywiście No to jak ekipa - sobota, pod zoo???????? 11 czy 12godz.???????? Quote
e.v.a Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Imbir1 napisał(a):evaxon mam koleżankę w Pabianicach na Bugaju i w 30min. jest w Łodzi, postaraj się kiedy, chętnie poznamy Tigrę (znamy ją tylko z fotek), no ciebie też oczywiście tez jestem z bugaju:evil_lol: no ale pod zoo zanim bym trafila..hohoo o ile wogole bym trafila:lol: Quote
aśka-od-dagona Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Nam sobota jak najbardziej pasuje:D 11 czy 12-obojetne;) Mila ja się broń boze nie wykręcam, tylko mam taki plan tygodnia ze w dni powszednie moge iśc z psem na długi spacer o 5.00, albo około 14.00/15.00 bo później mam albo języki albo treningi;] dlatego w weekendy tylko w parku bywamy;) Quote
mila_2 Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 aśka-od-dagona napisał(a):Nam sobota jak najbardziej pasuje:D 11 czy 12-obojetne;) Mila ja się broń boze nie wykręcam, tylko mam taki plan tygodnia ze w dni powszednie moge iśc z psem na długi spacer o 5.00, albo około 14.00/15.00 bo później mam albo języki albo treningi;] dlatego w weekendy tylko w parku bywamy;) dlatego tak ten świat jest pokręcony ja pracuję od 8 do 19 (ostatnio najczęściej) a w weekendy o 11 mamy szkółkę więc dogomaniackie spacery nam odpadają... Quote
Givera Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Gazeta.pl 28.03.2006 "Od dziś musi być czysto: pozamiatane i umyte chodniki przed domami, uprzątnięte resztki śniegu, pozbierane psie kupy. A jeśli nie? Mandat do 500 zł! Dziś wchodzi w życie nowy regulamin porządkowy. "Regulamin utrzymania porządku i czystości na terenie miasta Łodzi" radni uchwalili w lutym, ale aż dwa miesiące czekał na uprawomocnienie. Najwięcej nowości czeka właścicieli lub opiekunów psów. Muszą sprzątać kupy po swoich pupilach i wrzucać je do specjalnego oznakowanego pojemnika lub do zwykłego kosza na śmieci (pod warunkiem, że kosz jest wyłożony workiem foliowym). Jeśli pies zostanie "przyłapany na gorącym uczynku", wyprowadzający zapłaci mandat od 20 zł do 500 zł. Wysokość mandatu nie zależy od wielkości kupy, tylko od decyzji strażnika miejskiego. - Strażnik ma swobodę w wyznaczaniu wysokości kary. Najpierw jednak powinien upomnieć właściciela, by posprzątał, jeśli nie chce, wtedy dostaje mandat - mówi Radosław Kluska, rzecznik straży miejskiej. Surowiej będzie traktowana kupa leżąca na chodniku lub ulicy niż w parku lub na trawniku. Ale jeśli pies załatwi się przed cudzą posesją i ucieknie, karę dostanie właściciel posesji, przed którą leży kupa, bo... przed domem jest nieposprzątane." Dziennik Łodzki 30.03.2006 Zestaw do sprzątania, łopatke i jednorazowe torebki można dostać w delegaturach urzędu miasta lub kupić w sklepie zoologicznym. A na koniec ciekawostaka też z dziennika :diabloti: W Łodzi żyje około 70 tysięcy psów, które codziennie zostawiają po sobie około 20 ton odchodów. No to co dziewczynki na sobotni spacerek zabieramy torebeczki-folióweczki :evil_lol: Quote
teqquila Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Givera ja juz nosze ze soba :) zawsze w kieszoonce mam :P ale a co jak nie bedzie koszy wylozonych folia ani tych przeznaczonych do kupek psich to nie trzeba sprzatac :P:d Muszą sprzątać kupy po swoich pupilach i wrzucać je do specjalnego oznakowanego pojemnika lub do zwykłego kosza na śmieci (pod warunkiem, że kosz jest wyłożony workiem foliowym). moze o 12 bom sie wyspac musze :P pod wejscie do zoo moze byc?? jejku juz sie doczekac nie mozemy :) mila a my moze w niedziele sie zobaczymy :) bo chyba na trening sie wybiore :) powiedz mi tylko czy moze juz przeszkody stoja?? Quote
bellatriks Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 teqquila napisał(a):moze o 12 bom sie wyspac musze :P pod wejscie do zoo moze byc?? jejku juz sie doczekac nie mozemy :) mila a my moze w niedziele sie zobaczymy :) bo chyba na trening sie wybiore :) powiedz mi tylko czy moze juz przeszkody stoja?? o 12??? OK, naciągnę tatę:cool3: a jak wszystko dobrze pójdzie to może i aparacik jaki wezmę....?;) PZDR Quote
aśka-od-dagona Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 No, ja aparacik biore:D Czyli widzimy się pod zoo, o godz 12 w sobotę? Zakładam zę jakoś się znajdziemy... w końcu nie codziennie stoi pod zoo banda z psami:D a co do foliówek i sprzatania... ja nie sprzątam, bo: -Dagon nie załatwia sie na chodniku, zawsze na ulicy:P -większosc kup nie nadaje się do podniesienia...ach, ten żoładeczek:\ -nie po to jest podatek, -nie ma odpowiednich śmietników... wogóle nie ma smietników(np. u mnie na całym próchnika ani jednego śmietnika...) Mila, ja jeszcze korzystam z, jakże wątpliwych uroków polskie edukacji po prostu;). Dlatego też idac do lo na 8, wychodze na pierwszy spacer(szkoleniowy) o 5.00, a potem po szkole szanownej...bo wieczór to ang i treningi są...a szkoda bo lubie łazić ze psem;) wieczorem. A weekendy-cóż na razie wolne, a niedługo znów szkolenia w niedziele... Quote
Recommended Posts