Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

5 dni temu Piko przybłąkał się pod jedną z puszczykowskich bram. Chcąc nie chcą został tam tymczasowiczem. Jego zapach, stan i psudo obróżka wskazują na to, że nikt go nie szuka....
To młody psiak, ma około 7/8 miesięcy. Radosny, podpalany kundel bez domu.
Tam gdzie jest nie wiadomo jak długo będzie mógł zostać. Potrzebuje wychowania jednak w domu utrzymuje czystość.

Czy Piko będzie musiał trafić do schroniska??

oto on

Posted

Dlaczego ma trafic do schroniska?Nie ma dobrych schronisk dla psow ,nosza tylko takie nazwy ,a te nazwy nie maja pokrycia.Ten kawaler jest sliczny.Gdzie on przebywa?Czy nie mozna mu dac DT bezterminowego? Przeciez nie mozna go oddac i to z cieplego domu do zimnej budy na mroz:placz:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Dlaczego ma trafic do schroniska?Nie ma dobrych schronisk dla psow ,nosza tylko takie nazwy ,a te nazwy nie maja pokrycia.Ten kawaler jest sliczny.Gdzie on przebywa?Czy nie mozna mu dac DT bezterminowego? Przeciez nie mozna go oddac i to z cieplego domu do zimnej budy na mroz:placz:

Można dać mu dom tymczasowy, tylko gdzie, u kogo. Trzeba go mieć.
Mam kilka psów pilnie potrzebujących DT - a DT ani jednego - te co były są niestety zajęte.
Masz jakiś pomysł?

Posted

supergoga napisał(a):
Można dać mu dom tymczasowy, tylko gdzie, u kogo. Trzeba go mieć.
Mam kilka psów pilnie potrzebujących DT - a DT ani jednego - te co były są niestety zajęte.
Masz jakiś pomysł?

przecież to proste - każda z zaangażowanych dogomaniaczek weźmie jednego psa na tymczas bezterminowy i po kłopocie ;-)

śliczny mały kundelek - mam ostatnio wielką słabość do takich :(
czy wiadomo ile ma czasu?

Posted

to tak, jutro Pani przyjeżdża do mnie do Puszczykowa poznać psiaka, chciała mniejszego więc obawia się jedynie jego wzrostu czy nie będzie za duży, jak się jej spodoba to przekażę namiary na sprawdzenie domku :) no i jeszcze musimy przed wydaniem chłopaka zaszczepić bo tylko był odrobaczony i odpchlony

Posted

więc sprawa wygląda tak: Pani jest zdecydowana na Piko, jak dla mnie dobry domek, dwójka dzieci ale podrośniętych chłopaków 11 i 14 lat, Pani ma też świnkę morską w domu i konia w pensjonacie w Biedrusku więc Piko będzie tam z nią jeździł się wybiegać, nie będzie zostawał długo sam i raczej rzadko (Pani pracuje popołudniu a dzieciaki wracają wtedy ze szkoły więc się uzupełniają), osoba świadoma możliwych problemów, wcześniej mieli goldena ale to już szmat czasu temu, zdechł ze starości, miał problemy żoładkowe

ja dziś wyślę kogoś z Piko na szczepienie bo sama chora z domu się nie ruszam, no i Piko pójdzie domu ale prawdopodobnie w przyszły piątek rano bo wtedy pierwsze 3 dni będzie non stop z kimś, ale być może nie wytrzymają to pojedzie jutro popołudniu

Pani na tyle mnie przekonała do siebie, że nie potrzeba już wizyty przed adopcją, jedynie bym poprosiła o wizytę jak Piko będzie już w domu, żeby zobaczy jak się ma, ewentualnie jak coś będzie nie tak to coś podpowiedzieć

bardzo bardzo sie cieszę, że tak szybko coś się znalazło :)

Posted

snuszkak napisał(a):

Pani na tyle mnie przekonała do siebie, że nie potrzeba już wizyty przed adopcją, jedynie bym poprosiła o wizytę jak Piko będzie już w domu, żeby zobaczy jak się ma, ewentualnie jak coś będzie nie tak to coś podpowiedzieć

nie ma sprawy :)

Posted

umowy mam, dawałaś mi kiedyś :)
imienia konia nie znam, to jest kobyła, ale jak zapytasz będą wiedzieć na pewno o kogo chodzi bo w czerwcu (chyba) kobyła po zastrzykach na przeziębienie dostała paraliż zadu, po jakimś czasie bez poprawy cały czas wet stwierdził żeby uśpić, Pani jednak walczyła o swoją klaczkę i teraz jest sprawna, nawet pod siodłem już chodzi i to całkiem porządne jazdy :)