Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vincenta właśnie pomogłam zapakować do samochodu. Brudny jak nieboskie stworzenie, pojechał na przednim siedzeniu. Podziwiam kierowcę;)

Wsiadł bardzo chętnie, wyglądał na mnie przez szybkę. Smutno mi było go żegnać..
Ale na pewno jeszcze się zobaczymy - może w lutym, może jeszcze w styczniu...zależy, kiedy namówię rodzinę na narty, ale nie powinno być z tym problemu;)
Czekam na wieczorną informację, że dotarł bez przeszkód.

Ma być bardzo dokładnie pilnowany, szczególnie przez pierwsze tygodnie, no i oczywiście w Sylwestra.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakby ktoś chciał wiedzieć, chociaż za bardzo nikt nie pyta: Vincent dojechał do domu, na razie biega po całym pensjonacie (wewnątrz) i poznaje teren:) Jutro wieczorem zostanie wykąpany (nie dziwię się:), no i generalnie i pan i pies chyba są bardzo zadowoleni:) A zaproszenie na wizytę zostało ponowione i na pewno takowa się odbędzie:loveu::loveu::loveu:

Posted

Właśnie dostałam mailem piękne zdjęcia Vincenta z Wigilii, nawet z aniołami:) Chodzi sobie po dywanach i obserwuje nakryty stół:) No, i podobno trochę szaleje:) Odrobinę mu przeszkadza jeszcze nie całkiem zagojona rana po kastracji, ale poza tym wszystko w jak najlepszym porządku:)
No i jak ładnie wygląda wykąpany:)

Podobno straszy pieski od sąsiadów;) Ale tylko przez siatkę:)

Zdjęć, niestety, nie wklejam na publiczny, bo są na nich ludzie. Ale za to chętnie wkleję te, które zrobię za jakiś czas po wizycie:)

• 2 weeks later...
Posted

"APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką!
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
"

• 10 months later...
Posted

Dowiedziałam się, że pytacie o Vincenta i pana. Wybaczcie, ale ostatnio z powodów rodzinnych nie ma mnie m.in. tutaj. Telefon też mam póki co nieaktualny...

To prawda - w listopadzie dowiedziałam się, że Vincent wpadł pod samochód:(:(
W czasie jego pobytu u pana w Zakopanem miałam kontakt z panem (maile, tel.), aktualne zdjęcia (ostatnie z lata, gdy świetnie wyglądający Vincent bawił się z dzieckiem podjadał ze stołu w ogrodzie). Uważam, że pan był dla niego bardzo dobry. Zabierał go na spacery po górach, trzymał w domu (zimą byłam, widziałam posesję - zadbana, ogrodzona, miła), kochał.
Niestety - willa jest w okolicy ruchliwej trasy, taki ostry zakręt tam jest, Vincent wychodził na spacery z panem - zdarzył się wypadek:(:(

Może to była kwestia zbyt małej niestety wyobraźni pana - trudno mi to oceniać:( Na pewno jest dobrym i dbającym o psa (którego traktuje jak przyjaciela) człowiekiem. Ale stało się, jak się stało. Vincent przeżył u niego piękny rok, szkoda jednak, że był to tylko jeden rok:(
Ocenę sytuacji zostawiam osobie, która ewentualnie myślałaby o oddaniu mu kolejnego zwierzęcia...

Jeśli będę miała możliwość, wrzucę tu w weekend ostatnie zdjęcie Vincenta, które dostałam:(