Temida Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Pewnie :) Nie wiem czy zrobię to na tyle fachowo, napiszę co wiem, ale jeszcze dopytam p.Elę. W uchu Pusia był krwiak i zbierała się ropa. Na początku ucho było płukane, później konieczny był zabieg operacyjny polegało to na nacięciu ucha, dokładnym wyczyszczeniu tej ropy. Później były założone specjalne klamry w celu zrostu uszka. Wiem, że była jeszcze kuracja antybiotykowa, ale o nazwę leku to muszę dopytać. Teraz uszko się zrasta, będzie zdeformowane i w niektórych miejscach będą zgrubienia, ale jest zdrowe. Nie wiem jak dokładnie wygląda przypadek tej Pani, musi udać się do weta, ale ja często stosuję na infekcje ucha Surolan jeśli nie jest konieczna ingerencja operacyjna. Quote
malicja Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 o rany, dopiero zdalam sobie sobie sprawe jak dawno nie zagladalam do Pusia. jak rana sie goi? Quote
Temida Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Rana goi się bardzo ładnie, te klamerki bardzo pomogły. Jeszcze bywa u weta na kontrolach, ale jest coraz lepiej. Quote
malicja Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Temida napisał(a):Rana goi się bardzo ładnie, te klamerki bardzo pomogły. Jeszcze bywa u weta na kontrolach, ale jest coraz lepiej. ciesze sie .-) Quote
Recommended Posts