Jump to content
Dogomania

Bialutka Lady...Pojechała do swojego domu! Wyzdrowiała!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 451
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

outsi napisał(a):
Mamy w planie wizytę u warszawskiego kardiologa z bassecikiem, nie wiem, czy konkretnie tym razem, ale niewykluczone.
Myślisz, ze byłyby kłopoty z Angielką?

Jeśli również Ty bys jechała to myślę, że wszystko byłoby w najlepszym porządku. Ona może czuć się po prostu zagubiona. Tyle czasu w tym piekle, nagle-adopcja, podroz, czyli ogromny stres. Bassecik będzie grzecznie leżał na tylnej kanapie, a Angielka na kolankach :)

Posted

A kiedy byłby transport? on nie jest pewny? nie wiadomo czy na 100% bedziecie jechac z psiakiem? Krystyna czeka na Angielkę, szkoda, żeby niepotrzebnie siedziała w schronie...

Posted

Dostałyśmy propozycję transportu od Jo37 :loveu: Jednak jechałaby ona po Angielkę specjalnie, a do tego-od 5 rano, przed swoją pracą :crazyeye:
Stwierdziłam więc, że zawiozę ja sama, za pomocą przychylnych mi osób, bo ja nie mam prawa jazdy. W niedzielę. Muszę dograc jeszcze parę szczegółów, skontaktować się z Krystyną i wieziemy :multi:

Posted

22go jade na trasie Godów - Grodzisk Mazowiecki przez Radom. Gdyby ktos ja podrzucił z Grodziska do W-wy to nie ma sprawy. Ja boje sie jezdzic po W-wie. Gdybym miała ją wieżć to juz w piątek po spotkaniu mogłabym ja zabrac do siebie.

Posted

Pech! Nie zwiozę Angielki w sobotę, bo samochód nam się zepsuł :angryy: Wszystko było już gotowe, Bunia1 miała adoptować sunię, Krystyna też czeka na nią...I wszystko trafił szlag! Musimy przenieść to o tydzień...

Posted

Szukamy domu dla lady, ona ma miejsce tylko na tymczasem, Krystyna w fundacji też ma pełno psów, ledwo uda jej się upchnąć suczynkę. Dom dla wrażliwej suni bardzo bardzo potrzebny!!! :-(

Posted

Nie chcemy.....:evil_lol: :cool3:

Angielkę wiozę w sobotę do Emir, wraz z innymi dwoma suczkami :

to znaczy pozostałe suczki jadą dalej - nie do Emir....

Nocka - do Czarok i Medara
i
Gaja do czarodziejki.....:multi:

Dziękujemy bardzo cioteczko Jo37 za propozycję pomocy....:buzi:

Posted

Angielka wyszła dziś pierwszy raz na spacerek od trzech lat!!! Nie mogła sie 'nachodzić'-ciągnęła na trawke, wąchała wszystko wokół, była zainteresowana podczas jazdy samochodem. Jest bardzo ale to bardzo sympatyczną, skromną, starszą sunią. Widać, ze była chowana w domu, bo doskonałe potrafi poruszać się w mieszkaniu, przybiega na dźwięk otwieranej lodówki, tarza sie na dywanach. jest super! Tuli się bez przerwy, chodzi za człowiekiem krok w krok. Kąpałam ją dziś i niestety musiałam pousuwać bardzo dużo dredów, pod którymi ma aż odparzoną, poranioną skórę :placz: Była potwornie zaniedbana! To aż trudno opisać. obcinanie kłaków zajęło nam blisko dwie godziny, były strasznie duże-wczepione aż przy samej skórze! I śmierdziały! To była jedna wielka masa gówna!
Angielka po kąpieli wręcz odżyła-wycierała się w kanapę, fotele, robiła przeworty. Dla takiego widoku warto żyć. Była po prostu szczęśliwa. Posiedziałyśmy kilka godzin, ale niestety na noc zaprowadziłam ją do hoteliku-duże boksy, ciepłe posłania. Nie miałam wyjścia-musiałam ją odwieźć, bo Lady nie bardzo zgadza się z kotkami :)

Posted

najpierw fotki z kapiel-byłam bardzo grzeczna i cierpliwa :loveu:

Po kąpieli...

Resztkę brudów wytarłam sobie w dywan :razz:

Potem jedzonko-oczywiście Lady powynosiła wszystko z miski :loveu:

Odpoczynek na łożeczku :oops:

Jest śliczna, prawda? :lol: