monia846 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 17.11.10 około godziny 6:00 rano przy Pl.Kościuszki zaginęła suczka mieszaniec amstafa(rudawa z białom łatą na piersi i białe palce) ma 3 lata wabi się Dafi jest wysterylizowana i posiada nr czip.Dostałam informację że widziano ją w okolicy ulic:Narutowicza,Potulickiej,Kopernika,Kusocińskiego oraz w pobliżu działek na ulicy Dąbrowskiego byłam w tych miejscach ale niestety jej nie znalazłam,jak widać cały czas się przemieszcza więc bardzo proszę o kontakt jeżeli ktoś ją widział lub wie gdzie przebywa.Bardzo się o nią martwię jest bardzo zimno!!! i może wpaść pod samochód!!!Tel.793 284 399 Quote
agnieszka32 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Dafne ma swój wątek na dogomanii http://www.dogomania.pl/threads/180768-M%C5%82oda-ASTo-bokserka-mia%C5%82a-umrze%C4%87...-bo-DZIECKO-MIA%C5%81O-CZKAWK%C4%98...-gt-gt-ZN%C3%93W-STRACI%C5%81A-DOM-%28?p=15817123&highlight=Dafne#post15817123 A tutaj są najświeższe informacje - proszę to sprawdzić jak najszybciej!!! http://www.dogomania.pl/threads/182926-Ratujemy-Szczeci%C5%84skie-ASTY-!!!-Grozi-im-EUTANAZJA-!!?p=15817564&highlight=Dafne#post15817564 [quote name='ageralion'] A teraz newsy o Dafne. Pawel byl dzisiaj w areszcie, skladal meble i dowiedzial sie, ze Dafne jest dokarmiana przez straznikow. Mogla sie zaszyc w piwnicy kolo urzedu skarbowego. Jutro dam mu telefony wlascicieli, poprosi straznikow, zeby sunie zlapali i zadzwonili do nich... oby sie znow pojawila i panowie zechcieli pomoc...widzial tez plakaty Wiele osób jej szuka, staramy się pomóc wrócić jej do domku. P.S. To ja wysłałam do Pani smsa, a tutaj są informacje, jak szukać psów http://www.dogomania.pl/threads/49262-Vademecum-poszukuj%C4%85cego.-Zagin%C4%85%C5%82-ci-pies-Przeczytaj-koniecznie!!! Quote
agnieszka32 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Właścicielka Dafne, za moją radą, poprosiła Głos Szczeciński o pomoc http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101127/CZTERYLAPY04/57060712 Quote
ageralion Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wrzucilam tez apel na nasza strone i facebook Quote
monia846 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc a przede wszystkim pani która wysłała mi smsy jeszcze raz dziękuje za pomoc bo oprócz was praktycznie nikt nie pomaga mi jej odszukać każdy tylko mówi że na pewno ktoś ją przygarną a ja wiem jacy ludzie potrafią być obojętni,bezduszni i okrutni:placz:.Dziękuje. Quote
agnieszka32 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Pani Moniko, proszę sprawdzić ten trop z aresztu śledczego i porozmawiać ze strażnikami, dać im plakat i numer do siebie. Jak do nich przyjdzie, niech ją zatrzymają dopóki Państwo nie dojedziecie. Wiem, co Pani przeżywa :( Quote
monia846 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Właśnie wróciłam z tamtych okolic bo dopiero o 21 odczytałam tą wiadomość że tam była.Jutro rano pójdę porozmawiać ze strażnikami i dam im zdjęcia. Quote
monia846 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Byłam w areszcie ale pan z którym rozmawiałam nic nie wiedział ale wziął zdjęcie i numer telefonu.Mówił że popyta wszystkich i jak coś będzie wiedział to zadzwoni. Quote
ageralion Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ja dostalam informacje od Rudejmani, ze suczka biegajaca w okolicach Potulickiej, to nie Dafne. Tamta ma wlasciciela, ktory czasem ja puszcza samopas, a czasem laskawie sam wychodzi z nia na spacer :( Quote
monia846 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Rozmawiałam też ze sprzątaczką z tamtego rejonu(mieszka też tam blisko)nie widziała jej ale mówiła że jak ją zobaczy to zadzwoni i spróbuje zabrać ją do domu do czasu mojego przyjazdu. Quote
ageralion Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Monia co mi jeszcze przyszlo do glowy, to taksowkarze. Moze im porozdawac plakaty, sa ciagle na miescie, rozmawiaja z ludzmi... Quote
agnieszka32 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Taksówkarze, firmy sprzątające (Remondis jest chyba w Szczecinie, czy jakoś tak), no i też firmy kurierskie UPS, DHL i inne. No i poczta, listonosze... Quote
monia846 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Dafi jeszcze nie ma więc proszę żebyście dalej się za nią rozglądali.Mam jeszcze dwa psiaki które też za nią bardzo tęsknią :-( Quote
monia846 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 monia846 napisał(a):Dafi jeszcze nie ma więc proszę żebyście dalej się za nią rozglądali.Mam jeszcze dwa psiaki które też za nią bardzo tęsknią :-( Dziękuję za podpowiedzi co można jeszcze zrobić.Czuję się tak bezradnie w tej sytuacji :placz: Quote
some Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Pani Moniko a była Pani w schronisku? niestety w informacje udzielane przez telefon i www nie mozna wierzyc. prosze jechac i osobiscie przejsc kazdy boks na kwarantannie- musi Pani poprosic o mozliwosc wejscia do srodka tych "okraglaczkow" ( boksy ustawione w ksztalcie kola -tam gdzie ejst kwarantanna). psy czasami nei wychodza na zewnatrz i moze Pani po prostu nie zauwazyc Dafne. wiem co Pani przezywa. ja swojej Telki szukam juz od czerwca. Quote
agnieszka32 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Koniecznie trzeba osobiście sprawdzać w schronisku oraz zgłosić im zaginięcie suczki, podając numer chipa wklejony w książeczkę. I powiesić na tablicy ogłoszeń plakat z informacją o zaginięciu Dafne oraz numerem Państwa telefonu. Moich psów nie ma już rok i jestem pewna, że się nie odnajdą, że nie żyją :( Nie ma nic gorszego dla właścicieli psów, niż ich zaginięcie, niepewność i strach :( Proszę dać ogłoszenie na animalcafe - drukują je losowo w Metrze, szczególnie te o zaginionych psach. Jeśli będzie Pani miała z tym problemy, to je zamieszczę. Proszę się nie poddawać, jest jeszcze szansa, psy się odnajdują po miesiącach, a nawet latach... Quote
ageralion Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Aga czy Dafi ma watek na niebiskim? Tam jest wiecej osob od astow ze Szczecina, moze akutar zauwaza. Jest tez Agata, ktora za pierwszym razem ja znalazla na Tobruku... Quote
monia846 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 zadzwonił do mnie pan z gs24 że jakaś pani prosi o pilny kontakt ale nie podała nr telefonu dlatego podali mi tylko maila napisałam i czekam na jakąś odpowiedz. Quote
ageralion Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 monia846 napisał(a):zadzwonił do mnie pan z gs24 że jakaś pani prosi o pilny kontakt ale nie podała nr telefonu dlatego podali mi tylko maila napisałam i czekam na jakąś odpowiedz. No to teraz bede siedziala jak na szpilkach.... strasznie trzymam kciuki!!!! Quote
agnieszka32 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dafne się odnalazła, jest już w domku!!!!!! :multi::multi::multi: Dostałam przed chwilą smsa od p.Moniki - właścicielki suni, że nie ma dostępu do neta, by wszystkich poinformować o szczęściu, jakie przeżywa - niunia jest w domku i odnalazła się dzięki ogłoszeniu zamieszczonym nas tronie gs24.pl. Tak się strasznie cieszę, normalnie się poryczałam ... Quote
ageralion Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 agnieszka32 napisał(a):Dafne się odnalazła, jest już w domku!!!!!! :multi::multi::multi: Dostałam przed chwilą smsa od p.Moniki - właścicielki suni, że nie ma dostępu do neta, by wszystkich poinformować o szczęściu, jakie przeżywa - niunia jest w domku i odnalazła się dzięki ogłoszeniu zamieszczonym nas tronie gs24.pl. Tak się strasznie cieszę, normalnie się poryczałam ... Cudowne wiesci :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
monia846 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Serdecznie wszystkim dziękuję za dobre rady i pomoc w jej szukaniu bez waszej pomocy niewiem czy tak szybko wróciłaby do domu.Dafi jest trochę wyczerpana więc teraz grzeje się pod kocem w towarzystwie dwóch kawalerów i odpoczywa.DZIĘKUJE:multi: Quote
some Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 wspaniale. :) a gdzie przebywała Dafi? ktoś ja przygarnął? Quote
Recommended Posts